Pokersnack för Dummies

2008-05-07 @ 10:31:44 | Poker
För att fler ska kunna hänga med när jag berättar om mina pokermotgångar och framgångar så är här nu en liten förklaring av termerna jag använder.

Pocketkort - de kort som man får av givaren

Floppen  - de tre första gemensamma korten som givaren lägger ut på bordet.
Turn - det fjärde gemensamma kortet
River - Sista gemensamma kortet

Position - Var man sitter vid varje giv. 

Lilla mörken eller Small Blind eller SB - Positionen direkt efter givaren. På denna postion måste man göra en satsning när varje giv börjar, denna satsning kallas för att lägga lilla mörken, small blind eller,SB

Stora Mörken eller Big Blind eller BB - Positionen direkt efter lilla mörken. På denna postion måste man göra en satsning när varje giv börjar, denna satsning kallas för att lägga Stora mörken,big blind eller,BB och är dubbel så stor som lilla mörken.

Tidig postion - två-tre första platserna efter BB.
Mellan postion - två-tre första efter tidig position.
sen postion - Knappen eller CutOff (direkt innan knappen)

Knappen  eller Button - Givarens position, är den som satsar sist i varje satsningsrunda. Klar fördel att sitta på knappen, och man spelar då ofta sämre kort, eller försöker bluffa för att stjäla mörkarna.

Cut off - postionen innan givaren, kan också vara bra postion att stjäla ifrån.

Stjäla mörkarna - Höjning med dåliga kort  i syfte att få alla att lägga sig innan floppen och kamma hem mörkarna.

Blinds - Mörkarna - Samlingsterm, storleken på dessa beskrivs oftats med SB-BB d.v.s 10-20 el. 15-30 

Blindshöjning - Höjning av mörkarna sker var 10-15 minut beroende på turnering.

Beta eller betta - första satsningen i en satsningsrunds

Bad beat  - När man förlorar med den överlägset bästa handen genom att motståndaren har tur och får in just det eller de kort han behöver.

Fisk - dålig spelare
Jäkla fisk - dålig spelare med tur.
Tomte - se fisk
Donkey - engelska termen för fisk.

Fortsättning följer.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback