Missuppfattning 9: Straffa de vek-tighta

2011-02-06 @ 19:45:09 | Allmänt

Om en spelare lägger sig väldigt ofta när man återhöjer honom så är det väldigt frestande att hela tiden återhöja. Och det kan mycket väl vara rätt taktik. Om en spelare foldar 67% av ggr när han blir återhöjd, finns det de som säger att man ska återhöja honom hela tiden med vilka två kort som helst. Jag tror detta är vanligare i cashgame än i turneringar. Man ska definitivt lägga märke till om någon lägger sig väldigt ofta, men man ska vara medveten om att ingen vill bli exploaterad alltför uppenbart och för ofta. Var dessutom medveten om din egen image också.
Att leta efter vid bordet:
En spelare som höjer "för" ofta samtidigt som han ofta får syn av samma en eller två spelare. Går att utnyttja 2-3 ggr i sen position genom återhöjningar. Är de riktigt synbenägna brukar ett c-bet ta hem potten på flopp. Gör inte detta vid för tidiga blindsnivåer, lönar sig inte.

Leta även efter någon som försöker stjäla i sen position, går även detta att utnyttja ett par ggr med en återhöjning. Finns inte heller här någon anledning att utnyttja i början av en turnering. Låt dem stjäla på i början och skapa en tight image.

Som tur var byter man bord ofta och kan börja om från början. Mitt favoritsätt att plocka marker i mellanfasen av en turnering.

Om du vid sena blindsnivåer känner dig exploaterad, så kan det vara så att du faktiskt blir det, men det är inte omöjligt att det slumpar sig så att just när du höjer med en tveksam hand, så har någon annan plockat upp ett monster.



Kommentarer
★ Andreas

Vad tycker du om Harringtons turneringsbok, där han skrivet om tuneringens första faser och den andra boken om hur man spelar i ett senare läge?



Kollade in pokercampus, verkar vara helt okej faktiskt!



Mvh / Andreas

2011-02-06 kl. 21:37:12
★ rosjon

Om man inte läst dem tidigare så är de "required reading", du bör ha läst dem.

Men om du väljer mellan dem och de två andra, så är de två andra bättre, speciellt om du anser dig inte vara nybörjare

2011-02-10 kl. 17:32:50
http://rosjon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback