Nyheter i pokervärlden

2011-01-27 @ 12:08:38 | Allmänt
Fortfarande inte frisk, men hoppas kunna börja jobba igen på måndag. Fortfrarande problem att vara utomhus, men det får väl lösa sig på något sätt.
Har inte bloggat så mycket, har varit ganska virrig faktiskt, tydligen inte helt ovanligt när man har feber och lunginflammation. Varit orkeslös och trött så har egentligen bara lyssnat på ljudböcker och kollat tv-serier när jag inte sovit. Inte blivit så mycket onlinepoker heller, men så länge jag håller mig från PAF så går det bra;)

PAF har kört igång med sin PAF Goldrush ranking igen, med bra adderat värde, alla borde kasta sig över dessa turneringar, speciellt de som tidigare spelat SvS Sverigerankingen. Detta är för bra att missa.

Samtidigt så lägger Svenska spel ner sin ranking eftersom de "inte hunnit med". Imponerande arbetskapacitet, hur svårt kan det vara att få till en schysst formel, regler m.m för en ranking? Man kan ju börja innnan 2010 års ranking är färdigspelad. Det går att göra saker i förväg, kallas planering, något man på SvS älskar att kräva av sina spelare men uppenbarligen inte klarar av själva. Det blir någon modifierad variant fram till sommaren, sen "kanske, om det är klart" de ska köra igång den nya Sverigerankingen. Så SvS har återigen lyckas paja något som fungerade, en av de få turneringar i veckan med inköp över 100kr där deltagarantalet är över 200. Återigen, spela PAFs Goldrush ranking istället, bättre värde och en bättre sajt. Vågar knappt tänka på hur mycket övervärde det skulle bli med 200 spelare i den turneringen, nu ligger det deltagarantalet på mellan 50-100, så bara man spelar så är man nästan garanterad någon sorts final.

Svenska spel har förresten köpt expressens pokersida på nätet, den var nerlagd under några månader men nu har de startat upp den igen med Svenska Spels pengar, och med "Pokerstudion" som dragplåster, ett tv-program om poker som bara sänds på nätet. Såg första avsnittet och det var inte direkt ett toppenprogram. Thorsson har börjat blogga där nu och de har Sebastian Blom som bloggare också. Så där lagom hett, men vi får väl se. Men nu vet ni var en del av pengarna vi betalar till SvS tar vägen, kolla in här:
http://www.expressen.se/poker

Aftonbladets pokersida som betalas av Pokerstars och Unibet fortsätter vara lika dålig som vanligt, bara "nyheter" från pokerstars eller om Isildur1. Deras dragplåster "Superbloggen" och Lina O är inte så intressanta längre, färre och färre inlägg, och endast ett fåtal är intressanta även om dybban som vanligt håller hög kvalitet.

Unibet har ju ett bra tag varit på väg att lägga ner sin satsning på poker (åtminstone i Sverige) och nu har turen kommit till Micke Norinder att få sparken. Inte förvånad med tanke på hur lite Unibet satsar på pokern nu, antar att intäkterna är för små. Får se hur länge Dan Glimne blir kvar, kanske dags för SvS att göra ett nytt kap. Färre och färre "pokerproffs" blir sponsrade av sajterna (undantaget Pokerstars och Full Tilt) och fler och fler kändisar får sponsring istället. Antagligen bättre valuta för reklampengarna än om man sponsrar "pokerproffs" som varken syns eller gör bra resultat. Det drar inte nya spelare och pokernördarna är inte lika rörliga längre och blir inte fler i tillräckligt stor takt. Kolla bara på hur dålig trafik,  det är på pokerforum.nu nuförtiden.

En annan snackis har varit ryktet om ett "hostile takeover" av Svenska Pokerförbundet, något som kraftigt dementeras av en av de anklagade, Lina O. Skrev om detta för ett par månader sen om hur lätt det skulle vara att ta över om man bara ville. Om jag hört rätt så var det knappt tio personer på förra årsmötet, så fick man med sig tio personer dit skulle man kunna ta över och bestämma allt själv sedan. Kanske "sälja" SM till Svenska Spel.
Otroligt sårbart att låta ett förbund med så få aktiva medlemmar "äga " rättigheterna till SM. En enkel match att slå ihop Monpolets SM och förbundets SM, och SvS har ju visat att de inte drar sig för något. Frågan  är väl bara om de "hinner med"......

Lite andra bloggtips:
Missa inte http://turkosh.blogg.se/, jag läser om flera av inläggen med jämna mellanrum eftersom de är så bra och har en helt egen stil.

Missa inte http://dybban.blogg.se, alltid intressanta inlägg

Missa inte Pokerpappan76s pokerblogg, tyvärr ingen direktlänk, finns på Firstpoker.se

Missa inte Pokermamman Magdas blogg, http://blogg.aftonbladet.se/pokermamman, inte så mycket för pokern, men det finns andra mycket intressanta inlägg att läsa.

Missa inte http://variansbyran.se/, lite GTO-varning, men roliga inlägg iaf, lite insyn i internetkidsens vardag.

Missa inte http://mvt.se/asikter/perlindesblogg, programledare för "Soffan", onlinepokerproffs och "ny pokerstjärna"

Missa inte http://checkpush.com/, Team 3000s pokerblogg (nåja, delar av)





Kommentarer
★ DeNilsson

Norinder och sparken?

Driver du med mig?

Vart har du hittat den informationen?

Undersök den källan noga....

2011-01-27 kl. 15:06:18
http://itm-utg.blogspot.com/
★ rosjon

Nej, jag driver inte med dig, det är min tolkning av vad han skriver på sin egen blogg.

2011-01-27 kl. 15:48:32
http://rosjon.blogg.se/
★ Mia

"Då jag själv valt att bryta samarbetet"

2011-01-27 kl. 22:01:42
★ Joppe

Du missade en fet nyhet. Fulltilts nya koncept där man kan multiregga sig i samma turnering upp till sex gånger och detta samtidigt. Du kan alltså köpa in dig för ex 4 platser i en och samma turre vilket ökar chanserna för djup placering avsevärt. Kanske pokerns framtid?



Det Dilba och Zangbesn gjorde på pokerstars och fulltilt är således helt regelrätt på Fulltilt just nu:D.

2011-01-28 kl. 01:53:06
★ Leffe

fan vilken gnällspik du är, du kan nog vara den tråkigaste personen som huserar i forumen. Den enda gången du skriver något är när du vill gnälla. Trist och tråkigt som en spårvagnstabell! Härmed portar jag mig själv från att läsa fler skräpinlägg från dig, och jag hoppas du portar dig själv från att skriva flera...

2011-01-28 kl. 16:30:28
★ rosjon

MIA: Som sagt min egen tolkning, han kanske inte fick sparken men jag gissar av vad han skriver och vad Unibet visat på senaste tiden att hans fortsatta avtal inte skulle vara speciellt fördelaktigt för honom. Jag tror inte han skulle gått vidare frivilligt om hans villkor inte försämrats dramatiskt. Så istället för att sparka ger man dramatiskt sämre villkor och uppnår samma resultat.

2011-01-28 kl. 17:34:21
http://rosjon.blogg.se/
★ rosjon

JOPPE: Det hade jag missat, tyvärr spelar jag inte på Full Tilt då de är skattemässigt tveksamma

2011-01-28 kl. 17:35:11
http://rosjon.blogg.se/
★ rosjon

LEFFE: Du har rätt att ha din egen åsikt. Vi har uppenbarligen inte samma åsikt om saker och ting, men alla kan ju inte älska alla här i världen. Bara att sluta läsa.

2011-01-28 kl. 17:39:45
http://rosjon.blogg.se/
★ Legato

Tjena m8! Signade upp på PAF pga ditt tips om turneringsserien. Blev först ordentligt positivt överraskad över deras VIP-system. 50 lojalitetspoäng per rakad $ gav ca 60% återbäring, väl i klass med Betsafe, Betfair, Goalwin etc.



Det visade sig att de är riktiga tomtar dock. Testspelade lite och fick alldeles för lite poäng. Mailade och fick snabbt ett (Iofs trevligt) svar att det var helt fel på deras hemsida och att man i själva verket får 6,9 poäng per dollar...



Därmed sjönk återbäringen från 60% till 8%... Det är ju tyvärr så uselt att man i mitt tycke inte kan spela där trots den generösa turneringsserien (om man nu vill spela annat än just serien...).

2011-01-28 kl. 23:56:33
★ Kent

Endast ett kostnadsfritt uttag per månad, därefter tas en avgift på 4 euro. Tar ibland uppemot två veckor innan begärt uttag hamnar på kontot..

Nej, PAF är INGET alternativ för de som spelar mer än ngn enstaka turnering i veckan.

Synd, för tillgången till "haven", Ongame/IPN på samma sajt är lockande för turregrinders..

2011-01-29 kl. 02:01:48
★ rosjon

KENT: Min erfarenhet är att uttagen från SvS tar lika lång tid, men du har helt rätt, om du plockar ut pengar från kontot mer än en gång i månaden så blir det för dyrt . Som det går för mig på PAF spelar det ingen roll, blir inte många uttag där inte. Varför plockar du ut pengar från kontot? Jag undviker det oavsett, blir alltid någon växlingsavgift, och den är ganska dyr den också. Undvik det.

2011-01-29 kl. 09:57:41
http://rosjon.blogg.se/
★ Valterego

Uppenbarligen hittat den här bloggen alldeles för sent, men jäkligt bra läsning hur som. kul att upptäcka nya bloggar när det känns som allt fler lägger ner.



//E

2011-01-30 kl. 19:38:49
★ rosjon

VALTEREGO: Alla nya läsare är välkomna, ja, gamla också faktiskt

2011-02-01 kl. 18:50:56
http://rosjon.blogg.se/
★ AUDA

När du spelar poker är en av de viktigaste sakerna du kan göra när du kommer till bordet att börja läsa av de andra spelarna.

2011-10-31 kl. 10:47:11
http://www.skraplotter365.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback