San Francisco 8 juli

2012-07-09 @ 03:15:26 | Allmänt
Hemma igen på motellet efter en blåsig och kall dag ute på stan. Igår kväll så gick vi på en italiensk restaurang några kvarter bort som hette Mozzeria, riktigt bra tyckte jag, de satsade på rätter med Mozzarella som tema. Inte var det farligt dyrt heller, vilket Liv uppskattade. Sedan blev det lite godisätande på rummet innan det var sovdags för oss alla.
Vi åt som vanligt frukost på rummet, men denna morgon skippade vi soldäcket eftersom det inte var sol, en grå dimma sträckte sig över staden. Kallt var det också 13-14 grader, så vi bestämde oss att åka till museet vi planerat åka till först istället för till parken. Den här gången tog vi tunnelbanan eftersom vi bara skulle längs Market Street, det gick riktigt fort, men de har väldigt korta tåg.
 
Efter en kort promenad var vi framme vid museet som hade ett väldigt speciellt utseende. Och deras utställningar var också väldigt bra
Siri under det fönster som syns utifrån.
 
Här har vi en tavla av en konstnär från San Francisco med den obligatoriska volvobilen i bakgrunden, ståendes i en backe. Det finns fler gamla volvos här i SF än någon annastans utom möjligen i Sverige och knappt en gata som inte ligger i en backe.
Vi tog sedan lite billiga mackor på fiket i museet, högst upp på taket, där de hade en trädgård. De hade också en speciell kaka, en homage till konstnären Mondrian.
 
Vi gick sedan tillbaka till Market Street för att ta oss till Golden Gate Park, en av USAs största stadsparker, liknande Central Park i New York. Vädret hade blivit lite bättre men ytterst lite och jag var tvungen att ta denna bild på en väldigt vacker byggnad, tyvärr så gör sällan bilder vyerna rättvisa.
 
När vi väl satt på buss nr 5, på väg, såg vi en annan cool byggnad:
Det finns en hel del att titta på, men nu var det parken, lekplatsen och en av USAs äldsta karuseller som lockade.
Signe lyckades övertyga Liv om att åka på en kartongbit nerför en rutschkana, och det gick verkligen undan när man åkte på kartong, jag hann knappt få med dem på bild. Sen blev det lekande i parken, ett nöje passande Ove Sundbergs fru, och barnen var också väldigt nöjda.
 
 
Till sist var det dags att testa karusellen, Signe betalade stolt med sin egen lilla dollarsedel.
Vi hann även med en korv i parken, och jag fick äntligen en riktig korv med Saurkraut och lök. Mums!
 
Spelade in detta på vägen hem, i förhoppning om att dimmans framfart skulle synas, men tror inte man ser hur dimbankarna böljar in över husen som om de befann sig bland molnen.
 
 
Ikväll blir det förhoppningsvis en av SFs bästa mexikanska restauranger, och sedan ska vi besöka Alcatraz imorgon innan vi beger oss vidare söderut längs Pacific Highway, Higway 1, i jakten på värmen och härliga bad.
 

Kommentarer
★ Grannarna

Hej gänget!
Ni verkar haft fullt upp. Kul att ni var i parken och lekte, vi var där typ varje morgon kl 05...rejält jetlagade. Bodde ca 10 min promenix därifrån. Hoppas det blir spännande med Alcatrac.
Hepp😃

2012-07-09 kl. 06:52:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback