Medlem eller inte

2013-04-21 @ 14:55:11 | Allmänt
328 deltagare i Svenska Mästerskapen i Onlinepoker NLHE 6-max, gissningsvis har förbundet som tillsammans med Pokerstars anordnar mästerskapen hälften så många medlemmar. Det går uppenbarligen bra att spela SM men inte att bli medlem i det förbund som anordnar mästerskapet.
 
Just nu så bygger medlemskapet på frivillighet, det kostar 100:-. Det finns massor med sätt att bli medlem, man kan gå in på http://www.svenskapokerforbundet.se/bli-medlem/ och betala via kort eller plusgiro. Man kan använda sina lojalitetspoäng på PAF, vilket gör medlemskapet ännu billigare.
 
Har svårt att tro att något annat förbund faktiskt tillåter en icke-medlem att delta i Svenska Mästerskapen. så en väg att få fler medlemmar är att kräva medlemskap för att få spela. Med de garantier som ställs ut av Pokerstars så vore det värt det för varje spelare.
 
Det finns andra vägar att gå, t.ex. ta bort medlemsavgiften. Förbundet är egentligen inte i behov av pengarna, det finns andra sätt att dra in pengar, som ger mer pengar än medlemsavgifterna. Argumentet för en medlemsavgift är kanske att om medlemskapet är gratis, så anses det inte värt någonting. Kanske sant, men om förbundet ska ha något att säga till om så krävs många medlemmar, ju fler desto bättre. Ju fler medlemmar desto mer kan anordnandet av mästerskap inbringa i pengar till förbundet, och väl kompensera de uteblivna medlemsavgifterna.
 
Dessutom, Svenska Pokerförbundet är en ideell förening, den ska inte gå med vinst, även om det är bra med en buffert.
 
Men enda anledningen till att medlemskapet skulle vara gratis, är för att öka medlemsantalet. För 100:- är inte en ockersumma direkt. För den summan anordnas ett online-SM och ett live-SM med garantier. 2012 var det ett övervärde på $84965:
http://rosjon.blogg.se/2012/november/84965.html
Varför skulle pokerspelare inte kunna tänka sig betala 100:- till ett förbund som anordnar så generösa turneringar?
Kan det bero på att de inte behöver det? Det finns som sagt inget tvång, men om ni vill att det ska fortsätta finnas ett SM online med garantier, då borde ni faktiskt se till att betala medlemsavgiften.
För utan medlemmar inget förbund, och utan förbundet kommer SM att se väldigt annorlunda ut.
Att spela SM online utan att bli medlem är i mina ögon inte helt kosher, det borde vara en självklarhet.
 
Om det är så att ni är av övertygelsen att SvePof inte sköter sig, så gör ni helt rätt att inte bli medlemmar. Men då borde ni låta bli att spela SM också.
 
Jag tror inte det beror på någon sådan övertygelse att förbundet inte har så många medlemmar. Jag tror det beror på att det finns alldeles för många slöfockar, latmaskar, dönickar,drönare, hösäckar, dagdrivare, slarvpellar och soffliggare som inte får ändan ur, anmäler sig och betalar. Kom igen, om ni spelar i vårt SM är det för mycket begärt att ni betalar medlemskap?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback