På väg till Riksgränsen

2014-04-18 @ 16:26:00 | Allmänt

Jobbade en halvdag, då jag var tvungen att vara med på ett möte. Mötet blev inställt så jag kunde bege mig hemåt lite tidigare, så att jag skulle hinna med att hjälpa till med den sista packningen.

När vi bokade resan var jag helt frisk, och hade sett fram emot några dagars skidåkning i gränsen och sedan lite turistande i Kiruna med omnejd. Nu är jag tyvärr inte helt återställd efter mina ryggproblem, så det är tveksamt om det blir speciellt mycket skidåkning, och just resor med mycket bagage är extra jobbigt, speciellt då det bara är jag som egentligen orkar med de riktigt tunga grejorna. Men det har gått bra hittills.

Rökzon på perrongen, där det enda som pyr är askfatet.

 
Hade väl egentligen tänkt flyga upp, men väntade för länge med att beställa och det blev orimligt dyrt. Så nu blev det tåg upp och flyg hem. Liggvagn, trångt och så där typiskt SJ. Jättemysigt med hela familjen i några timmar, sen dess har det väl varit lite berg- och dalbana känslomässigt. Det är lite annat tempo på tåg, står mycket still och väntar. Vi har hunnit med några omgångar plump, hade en liten buffé med fördrink och ostbricka igår kväll. Vi tog med oss mat för det man på SJ kallar restaurangvagn är inte direkt prisvärt. Svindyrt och plastigt. T.ex. är det ett erbjudande att få köpa till en burk läsk till en varmrätt för endast 29kr. Jag vågar inte ens fundera på vad denna läsk kostar utan varmrätten.
 
Just det här med mat under resor är ett problem. Man kan liksom bara stoppa i sig så många renklämmor innan man får nog. Och om man försöker köra LCHF så är det i stort sett omöjligt, mackorna regerar på vår jord. Så som vanligt, om man vill få något ordentligt gjort får man göra det själv. Nu låter det som om jag är snål, men det stämmer inte, jag är inte alls snål om jag vet att jag får det jag betalar för.
 
Ett besök på en bra restaurang får lov att kosta, men en inplastad tunnbrödrulle för 55kr är helt enkelt inte prisvärd. De kanske skulle sluta försöka tjäna så mycket som möjligt i sin Bistro och börja erbjuda värde för pengarna åt sina kunder istället.

Som ni hör är jag inte en riktig fan av SJ, även om det finns en mysfaktor korta stunder. Men klockan 06.00 på morgonen vill jag inte behöva springa runt bland vagnarna för att hitta en ledig toalett. 

 

Vi kommer att hoppa av i Kiruna och ta en hyrbil resten av vägen, mest för att kunna ta en dagsutflykt till Narvik, tåget gick inte att ta om man inte skulle övernatta där.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback