Vårt viktigaste år någonsin!

2014-03-02 @ 10:07:00 | Allmänt
Svenska pokerförbundets ordförande Lina Olofsson skrev häromdagen följande inlägg:
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2014/02/vart-viktigaste-ar-någonsin
 
I inlägget berättas om hur man i Norge arrangerat norska mästerskapen i Freeroll, något som verkligen vore något att satsa på även här i Sverige. Vet inte hur lagstiftningen ser ut i Norge, men i Sverige, om jag tolkat det rätt så skulle det vara svårt att helt lagligt arrangera ens ett freeroll-mästerskap.
 
Dessa frågor och svar har jag hämtat från Lotteriinspektionens hemsida:
 
Får vem som helst arrangera en pokerturnering?

Nej, den som arrangerar pokerturneringar för allmänheten begår ett brott mot lotterilagen, oavsett om syftet är att tjäna pengar eller inte.

Får man spela poker privat i hemmet?

Ja, så länge som spelet inte anordnas i syfte att tjäna pengar på något sätt.

 

Poker är alltså inte ens jämställt med lotteri, för ett lotteri kan vem som helst anordna i samband med offentlig tillställning. En skolklass får till exempel ha ett lotteri på en julmarknad utan tillstånd och utan att bryta mot lotterilagen, men skulle samma skolklass arrangera en pokerturnering så skulle de få skaka galler.

 

Det är knappt jag får spela poker hemma med kompisar. För även om mitt huvudsakliga syfte inte är att tjäna pengar på mina kompisar så är det oundvikligen en liten del av syftet, då jag inte spelar för att förlora.

Tyvärr så verkar alltså möjligheten att arrangera ett lagligt freeroll-mästerskap i Sverige inte finnas. Kanske något att dubbelkolla med Lotteriinspektionen under Svenska Pokerförbundets samtal med dem?

För att lyfta fram det orimliga i detta och skapa opinion har Svenska Pokerförbundet kostnadsfritt för sina medlemmar producerat fyra reklamvideor. Vi som var på årsmötet fick se tidiga versioner av dessa och de kommer förhoppningsvis att skapa uppmärksamhet och debatt.

 

Från och med onsdag nästa vecka kommer dessa reklamfilmer att visas på TV3 och på Sexan. Skulle ni missa dem, så finns de då att se på Svenska Pokerförbundets hemsida.

 

Men inte nog med det. Poker-SM online närmar sig och det är hög tid att kvala in. Själv har jag redan donerat till prispotten då jag spelat en del kval, men fortfarande inte kvalat in. Ikväll gör jag nya försök. Se dessutom till att bli medlem i Svenska Pokerförbundet innan den 29 mars då det anordnas en frirulle för medlemmar.

http://www.svenskapokerforbundet.se/poker-sm-2/online-sm/

 

Jag tror tyvärr inte vi har en chans att slå deltagarantalet i det statligt subventionerade Svenska Spels online-mästerskap, men jag hoppas på ett högre deltagarantal än förra året.

Jag hoppas dessutom att i år är året då SM i poker live går om sin konkurrent Casino Cosmopols mästerskap, både i prestige och deltagarantal. Jag hoppas på en ännu bättre spelplats än Malta, min dröm om ett mästerskap arrangerat i Köpenhamn lever fortfarande.

Det är egentligen inget fel på Malta som spelplats, de har vana av att arrangera stora turneringar, och Svenska Pokerförbundet har goda erfarenheter av att arrangera mästerskapen där. Det ligger hyfsat nära, framför allt går det att ta sig dit billigt och enkelt med direktflyg.

Några av mer kända Tour-spelarna har luftat sitt missnöje med Malta som spelplats, de verkar ha uppfattningen  om att SM bara är en semesterresa för gamla pokerrävar från forntiden. Samtidigt är det väldigt få av dessa som varit där. Men det är milsvid skillnad mellan det SM som arrangerades 2011 i Riga och det som arrangerades på Malta 2013. Nu gäller det bara att fler av våra bästa spelare kommer till SM och spelar på samma sätt som de kommer att spela i SM online.

Detta är Svenska pokerförbundets viktigaste år någonsin. Det är valår och chansen finns att vi kommer att arrangera de mest lyckades Svenska mästerskapen någonsin. Men då krävs det att vi alla deltar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback