De hoppfulla

2010-12-01 @ 21:43:57 | Allmänt
Funderar på att ta en paus från PAF eftersom det är så sjuk motrigg där just nu. Alltid varit lite motigt utom i vissa kval, men ikväll så blev först Liv utdragen i Club Pafs turre där hon ställde med triss på floppen och en kille synar med hålstegen (!?) och sätter den i en trevägspott. Så innan jag själv hunnit börja låg tilten på lur. Spelade ett kval till PPC i vår, PAFs egna flaggskepp men det vore väl tusan om det kunde gå min väg. Precis innan jag åkte så bubblade liv i Goodibagfinalen, kom tvåa efter att ha synat med AT mot K7spader Headsup, en headsup som hon dominerade trots skyhöga mörkar och ett stort underläge i början. Floppen kom  tre spader med AT på floppen men inget ess eller T:( Orättvist! Tilten lurar så fort jag spelar på PAF just nu och jag är väldigt, väldigt lätttiltad just nu. När jag lägger mig blir jag hånad av floppen, men om jag någon gång är med träffar jag nada:(
Blir ingen livepoker imorgon, försenade plan p.g.a kylan ställer till det, blir deepstacken på fredag istället. Så nu finns alla chanser att tilta loss rejält i PAF Goldrush.
Uppgiven? Det kan du ge dig på!
Men inte ger jag upp för det, bara att fortsätta att stånga sig blodig.
Problemet är att man KAN INTE LÄGGA SIG!
Det finns alldeles för många som stoppar in med hålstegar eller mellanpar trots två överkort på floppen. Man kan inte lägga sig i början av turneringar för medelspelaren är för dålig. Man missar för många chanser att plocka hem chips om man inte synar, låt oss kalla dem "de hoppfulla" i brist på en snällare benämning. Tyvärr medför detta en sjuk varians eftersom "de hoppfulla" oftast inte drar helt dött, bara väldigt tunt. Ibland måste man bara betala av för det är alldeles för ofta de sitter med något som lika gärna kunde vara luft även om de hoppfulla tror att det är nötterna.

Åkte precis i Sverigerankingen, ställde med A9 efter att en hoppfull minhöjt till 500. Jag hade 3800 och han synade glatt för en tredjedel av sin stack med A5 och fick förstås sin femma på rivern. WP! A5 is da nuts! WP melker__ som just idag gav de hoppfulla ett nickname.

Och nu åkte Liv med AK mot AQ allin preflopp, Q kom som på beställning. Tack för det!

Kommentarer
★ sebbe

Kan absolut tänka mig att öppna A5 med ca 35 bb från mellanpos eller sen pos. Då har jag redan bestämt mig för vilka stackar jag ska syna push från. Tycker inte att hans syn är helt åt skogen även fast jag själv förmodligen lägger mig (därför gillar jag hans minraise men föredrar 2,5x). Spelar inte Svs eller vet inte vilken image du hade vid bordet men rent generellt. Din push med 15 bb är standard imo (från nämnda positioner), speciellt om han har spelat fiskigt och öppnat mycket.

2010-12-02 kl. 11:46:50
★ sebbe

Han har ju 45 bb såklart...desto störra anledning att öppna löst imo. 35 bb är på gränsen till repushstack även detta imo.

2010-12-02 kl. 11:48:20
★ Davve

Reality sucks...

2010-12-02 kl. 14:40:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback