Unibets SM-fiasko

2010-12-05 @ 14:46:07 | Allmänt
Det lutar åt fiasko för Unibets SM-online, endast 220 anmälda nu kl 14.10. Om man  jämför med SvS och deras antal 6 timmar innan start så hade 2/3 av spelarna då redan anmält sig. Min gissning är att Unibet inte kommer att slå deltagarantalet på SvS. Hade dock aldrig trott att det skulle bli så katastrofalt dåligt deltagarantal. Pinsamt för Unibet, minst sagt.
Hoppas verkligen att de inte ska anordna SM nästa år, de har verkligen gjort bort sig i år. Finns många bortförklaringar men faktum kvartstår att Svenska Spel drog dryg 2000 spelare till sitt huvudevent.
Visst, poker är inte längre lika populärt, boomen är över - men Svenska Spel lyckades ändå dra dit spelare. Efter att SM spelats klart på Svenska Spel så ligger antalet deltagare i turneringar betydligt högre än innan, 10-20% på de flesta.  Turneringarna på SvS har revitaliserats av deras SM.
Unibet gör nästan ingen reklam för SM, SvS gjorde ganska mycket, trots de begränsningar de har på vad de får göra för reklam vad gäller online-poker.
Jag gissar att Unibet inte tjänar tillräckligt mycket på sin poker, vinsterna från denna är säkert ganska små, även om de är säkra. Jag känner inte till den ekonomiska verkligheten, men har man tagit på sig att anordna Svepofs SM online så bör man försöka göra sitt bästa för att det ska bli ett bra evenemang.
Eftersom man nu är medlem i Svepof kanske man ska gå på årsmötet nästa gång och se om man kan få till en förändring, och inte bara gnälla på alla andra.

Unibet missar värsta chansen att ta en större andel av pokermarknaden online, de har en klart nedåtgående trend och de bryr sig uppenbarligen inte om att göra något åt den.



Svenska Spel gör något rätt för deras trend är på uppåtgående, lägg även märke till deras vågformade kurva, spela när det är toppar, d.v.s slutet av månaden. Någon som kan utmana dem på den Svenska Spelmarknaden, eller har alla gett upp? Dumt i så fall för det man drar in på pokern spiller över på övrig spelverksamhet som kanske är mer inkomstbringande.





Kommentarer
★ Lopus

SM main samtidigt som Unibet-open i London spelas. En sak är säker, Unibet är inget för svenska pokerspelare längre..

2010-12-05 kl. 15:52:11
★ rosjon

Inte ens deras eget team kommer att spela SM.....

2010-12-05 kl. 16:45:05
http://rosjon.blogg.se/
★ donRollo

Hmmm...

1tim och 30min till start och bara 314 reggade... Jösess...

Men man kan ju undra vad fasiken Unibet håller på med? Jämför man med SvS i de redan spelade eventen så är det ju nästan pinsamt, SvS siffror först... Mörkpoker = 202 vs 84, HU = 435 vs 128, Omaha = 630 vs 161...

Va? Snacka om utklassning. Detta kommer att bli dödsstöten för Svepofs nät-SM...

2010-12-05 kl. 18:34:38
http://www.donRollo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback