Paf Karibien kryssning del 2

2010-02-07 @ 13:56:25 | Allmänt
Avslutade förra bloggen mitt i min cashgamesittning eftersom jag var ganska trött och behövde en liten stunds vila innan vi kom i hamn, men nu kommer fortsättningen. Skriver detta medan min dotter Siri är och tränar pingis, återigen bara ett par meter från J-O Waldner och "Äpplet". En bra miljö att utvecklas i hoppas jag.
Ska väl också köra med min vanliga disclaimer där jag i förväg ber om ursäkt för mitt dåliga minne, men jag gör mitt bästa för att berätta ungefär hur jag kommer ihåg att allt gick till. Dessutom är jag dålig på namn men glömmer aldrig ett ansikte, så även om jag inte kommer ihåg vad alla heter så vet jag vem alla är och var jag träffade dem innan.
Sliriga killen fortsatte i samma stil som innan och hade snart förlorat rubbet även om han hade ganska mycket tur och byggde på sin stack igen direkt efter. Efter ett tag kom Jönköpings polare och satte sig också och efter ett tag dök även Johan med elefantminnet upp efter att ha ställt med Td 2c på en T hög bräda och limpad pott pre. Tyvärr hade Magdalena in de Betou träffat sitt set i 4:or samtidigt. När Johan kom till bordet blev vi 10 st och vi började köra lite med övermörkar. Snackade mest och spelade väldigt få händer, spelade överlag lite svagt. Det gick superlångsamt och det stektes rejält i varje pott som å andra sidan alltid blev runt 500-600 spänn. Löst spel.
Efter en halvtimme och kanske 5 händer så satt jag på stora mörken och det var övermörkat och en kille hade höjt till 60 och sedan synade 3 till. Jag tittar ner på Jd Jsoch tänker att den här potten vill jag ta hem direkt så jag betar 360, tanken är att alla ska lägga sig. Och alla lägger sig utom Jönköpings polare. Han frågar om jag kommer att gå allin efter flopp, och jag säger att jag vet inte.
Jag har dock redan bestämt mig för att ställa om det inte kommer mer än ett överkort, han har inte så mycket bakom kanske 600. Tyvärr kommer floppen As Qd 5c och jag checkar till honom vilket naturligtvis gör att han betar. Här tänker jag inte speciellt länge innan jag lägger mig och han visar upp 7d 7h och säger att: "Du hade väl bättre än det här eller hur?". Jag som inte kan ljuga speciellt bra får ju erkänna att det hade jag. Detta är en hand som ni gärna får kommentera och tala om hur jag borde ha spelat den. Ska jag ställa oavsett efter flopp? I efterhand så hade det ju varit rätt. Borde kanske satt honom på ett litet par och tyckt att floppen var perfekt?

Jaja, slaskade lite till och slutade till sist 380kr back. De bröt tyvärr sidospelet redan kvart i ett vilket var lite trist, hade gärna spelat lite till.Dagen efter så fick jag hoppas på en SitNGo iaf, men om det inte blev någon så så fick det bli cashgame.
Några av oss stannade till i baren utanför pokerrummet och jag använde nu två av mina tre kvarvarande biljetter till en 6:a Lagavulin. Ganska god med lite vatten i, gör den lite lenare.

Johan ville inte vara med på bild, men resten av gänget, Patrik, Johans polare, Jönköping och hans polare(min nemesis) lyckades jag fånga iaf. Direkt efter vi beställt stängde baren och vi tog en snabb runda runt skeppet och hamnade till slut högst upp där de dragit för golvet på poolen och nu hade dansgolv. Tog en öl och snackade lite samtidigt som jag blev förvånad över vad folk gör på kryssningar. Man känner sig lite gammal kan man ju lugnt säga, och det känns ganska skönt.....
Sänggång vid tvåtiden, en aning rund under fötterna och bestämde att träffa Johan och Patrik vid frukost 09.30. Somnade medans jag kollade lite på TV och vaknade 08:30 av tv:ns ljud och av att jag hade lite ont i huvudet. En tablett och en dush sen var jag i ganska god form igen. Gick ner och käka frukost med Patrik och Johan, snackade lite om pokerhänder och gamla turneringar. Sen bar det iväg till taxfree.

Det är inte jättemycket billigare men det är en ursäkt att få handla på sig lite, så det blev tre flaskor champagne, varav en Bollinger la grande année. Sen blev det även en flaska svensk whiskey, Mackmyra, måste ju testas nu sen jag druckit den japanska whiskeyn jag fick i 40-års present.
Hittade även ett M&M pokerset som jag köpte som present till Siri och Sander.

Gick och lämnade av i hytten och sedan snabbt ner till pokerrummet för att få plats vid ett sidobord. Det var tyvärr bara ett bord uppe, men det blev en SitNGo SEK 500+50. Med i den var bl.a Jorma och hans fru och deras kompis, som jag tror vann en kryssning för nåt år sen.
Hann även ta en bild på finalbordet i turneringen:

Magdalena in de Betou var fortfarande kvar, hade haft en del tur men det ska man ha annars vinner man inte. Lennart, Jonas, Gustav och Fagersta var kvar från mitt startbord. Jag hejade på Mgdalena i förhoppning om att om hon vann så lottar de ut PPC-paketet, men tydligen skulle bara de på finalbordet vara med i utlottningen så då började jag hålla på Lennart och Jonas istället, Fagersta hade redan åkt på 8:e plats i en dubbelutslagning.

Min SitNGo gick igång och jag lyckades ganska snabbt plocka på mig marker och det kändes ganska komfortabelt.
Det var dock en riktig turbostruktur med 12minuters blindsperioder Och rejäla blindshöjningar.
Jag satt med KQ i cutoff och jag höjde till tre ggr BB 1800. Therese, Jormas fru ställde på knappen med 7000 och sedan så gick BB som var supertight också allin med. Bara att lägga och de visade om QQ och AA.
På brädan kom sedan två kungar så hade jag gjort en dålig syn hade jag tagit hem potten med en grov utdragning.....

Spelade ganska lugnt och försiktigt och efter att ha slagit ut en spelare med KK mot 99 var jag chiplead och hade 11 000 i marker. Hade även gjort en bluff mot Jorma med 9s 7s, jag betade på hans BB till 3ggr BB och fick en syn, något man nästan kan räkna med när det är hans stora mörk, han synar ganska löst då. Floppen kom Jc Tc 3soch jag betade ut och han la sig och visade par i fyror, och jag var tvungen att visa mina kort för att se om han kunde tilta lite.
Hans fru var ganska kortstackad och jag försökte pressa henne så fort jag satt i sen position eftersom hon satt efter mig. Plockade lite mörkar men sen utspelade sig denna hand.
Jorma, som älskar att syna limpade in och jag tittade ner på 33. Bestämde mig för att syna och sedan betta ut om Jorma checkade om det kom höga kort. Men då gick Therese, hans fru, allin precis efter mig, och alla la sig fram till mig. Sammanlagt 3900 hade hon, jag hade lite drygt 11 000, och jag valde att syna. ganska dålig syn eftersom jag ganska sällan leder, men dena gång gjorde jag faktiskt det mot AQ. Tyvärr kom en Q på rivern. Blindarna ökade sedan och jag ställde sedan med A3 utg och fick syn av Mr Tight som ännu en gång plockat upp AA. Dumt spelat men skulle betalat en fjärdedel av stacken i blinds och ville inte vänta för länge.....och man behöver ju inte springa in i AA.

Kollade sedan till finalbordet där Lennart blev brutalt utslagen i en trevägspott för chiplead. Han hade AA och de andra två hade JJ och AQ, såg bra ut hela vägen till rivern då det dök upp en J.
Bara Jonas kvar att hålla på........
Gick upp till hytten och skrev blogginlägg del 1 och la mig sedan och tog igen mig tills vi kom i hamn, direkt på kvällen skulle vi bort hela familjen på middag hos några kompisar.
Fick höra resultatet av Jonas på vägen till landgången. Han, Magdalena och Gustaf var sist kvar då Gustaf slog ut Magda och tog hem PPC-paketet. Gustaf synade sedan Jonas som vart kortstackad men hade AQ med QJ. Och precis som i turneringens start så satte Gustav J på floppen. Så vinner man turneringar, man måste få göra ett par misstag men ändå ha turen på sin sida, eller åtminstone inte ha otur. Grattis, hoppas vi ses på Åland i april.

Inget bra resultat vinstmässigt av resan, 930kr back sammanlagt
Men hade jäkligt kul, även om det var synd att jag fick åka själv. Sidospelsmöjligheterna var bra, så det var synd jag inte fick med mig nån kompis, frågade ett par men det föll lite på att man inte visste riktigt. Men träffade annat trevligt pokerfolk där och det var kul att prata poker med folk som är lika insnöade som man själv.
Paf hade som vanligt fixat en väldigt bra kryssning och jag tycker själv att det är otroligt trist att de inte fick chansen att köra Live-SM i år. Men det är klart de gjorde ju en ganska grov miss förra året. Hoppas jag lyckas kvala till PPC:n, känns som om det kan bli riktigt bra.
Blir iaf en kryssning den 12 mars, PAF Sviten Spring Cruise med 200k garanterat och den ska jag åka på. Om inte innan så ses vi där! Och kommentera gärna händerna jag beskrivit, jag tål att höra sanningen!

Kommentarer
★ dybban

Rolig blogg. Speciellt eftersom man känner igen varannan snubbe du har fotat. Crappy och Andy från Nässjö har man ju hängt en del med =)

2010-02-07 kl. 23:46:31
http://dybban.blogg.se/
★ rosjon

Vem av dem är Andy, är det TF?

2010-02-08 kl. 12:19:20
http://rosjon.blogg.se/
★ Gud

Var får man tag i "korten" som du har i bloggen?

2010-02-08 kl. 19:58:56
★ rosjon

Bloggar även på www.donkr.com, brukar skriva där och sedan publicera här också. Bli medlem om du är intresserad av poker!

2010-02-08 kl. 20:30:05
http://rosjon.blogg.se/
★ dybban

Andy är killen till höger på översta bilden.

2010-02-09 kl. 00:56:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback