Nära skjuter ingen hare

2010-05-24 @ 20:47:28 | Allmänt

Turneringssöndag igår och det var  en dag med riktigt dåligt väder här i Enskede. Det öste ner och vi höll oss mest hemma förutom en kort utflykt till simskolan. Städning var på schemat, innan mamma Liv och Siri kom hem.
När familjen sedan var samlad för första gången den här helgen blev det Thaimat från Sockenplans Thai, och sedan började turneringarna.
Det skulle bli en mycket lång natt. Spelade DOPT finalen utan nån som helst framgång, var inte ens nära. Spelade 500krs på SvS, gick snabbt åt pipan det med. Betfairs 12K garanti gick inte heller, kom aldrig över startstack.
I Pafs $1250-added så blev det i alla fall en tredje plats, skönt med lite framgång iaf även om det var en ganska liten summa. Kvällens huvudnummer var Bodogs 100K garanti. Brukar tjata om att det alltid är övervärde i den turneringen och denna gång var inget undantag. 500 spelare betalade $150 var i inköp vilket ger $75000 i prissumma alltså $25000 i extravärde. Att denna turnering inte blir full är för mig en gåta, men jag tackar och tar emot. Speciellt förvånande när satelliterna är många och ger bra värde.

Spelade lugnt och försiktigt, men många potter. Tog inga risker då det är en turnering med väldigt långsam struktur. Fanns gott om tid att samla marker. 
Tog mig snabbt upp till drygt 8000 (startstack 5000) men åkte lite berg-och-dalbana mellan startstack och 10000. La både kåk och triss på riktigt farliga brädor, men fick bra betalt i andra lägen. Fick sedan in hela stacken med en triss mot två mpståndare med AK och AQ och var sedan chipleader........i kanske 10 minuter innan jag lyckades syna bort halva stacken lite väl spekulativt. Dubblade sedan snabbt upp igen och låg återigen i topp. Blev sedan rejält kortkall medans fältet runt mig blev väldigt syn och höjbenäget. Bara att vänta. När bubblan närmade sig var jag rejält shortstackad och fick göra en all in med 5BB och Q8 på hand, men lyckades få in en 8 på rivern mot AK. Sedan rullade det på och folk la sig hela tiden. Fick bättre kortsnitt ett kort tag och när vi 20st kvar hade jag 250K medans tvåan hade knappt 150K.
Klockan var nu 03.00 och man började bli lite trött. En halvtimme senare plockar jag upp AK när vi är15 st kvar och höjde 3ggr BB till 15K, en ovanligt stor höjning. Fick syn av stora mörken och floppen kom 2 spader. Han betar ut, jag reraisar och han ställer in. Jag synar, och han visar A9 i spader. En spader på turn och jag har average stack 150K igen. Åker sedan på 14:e plats då jag ställt med JJ mot AK och han fick sin K på floppen.
Suck! $900 istället för $25000 i första pris. Hade räknat med en topp-tre-placering och som vanligt blir man grymt besviken. Men jag ska vinna den.....nästa gång!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback