Fotbolls-,städ- och slaskdag

2010-10-10 @ 13:44:41 | Allmänt

Igår lördag fanns det inte mycket tid till vila, vaknade 07.30 lite småbakis efter gårdagens frosseri i champagne och löjromstoast och gick ner och gjorde välling med lilltjejen. Hade det bara varit champagnen hade det varit ganska lugnt men av någon anledning gjorde jag väldigt starka drinkar innan och drack dessutom en Leffe Blond.  Det blev iaf mer än vad min 40-åriga kropp klarar, inte så tränad i intag av alkoholhaltiga drycker.  Sen var det dags att väcka Sander 08.00, packa väskan och ge oss iväg till Enskede IP. Det var nämligen Fruktcupen och en massa fotbollslag årgång 03 spelade på konstgräset på idrottsplatsen. Enskede 03 grupp 6 ställde upp med två lag och de skulle spela 4 matcher. Första matchen gick inget vidare, mötte ett annat Enskede lag och Sanders lag förlorade med 4-0, jämnare än vad siffrorna visar. Nästa match blev en riktig rysare mot Kärrtorp, först ledde Sanders lag med 2-0 sedan blev det 2-2 i halvtid.  Sedan blev det snabbt underläge med 4-2 i andra halvlek, men med en ursinnig kämpainsats reducerade, kvitterade och vann till sist Sanders lag, 2 mål av Sander trots att han spelade back. Roligt att se att de börjat passa bollen mellan varandra istället för att alla springer på bollen, ett helt annat spel än för ett år sen. Nästa match mötte de ytterligare ett Enskedelag och vann med 3-1 men då missade jag första halvlek då jag var iväg och handlade till kvällen. Istället var Liv och Signe där. Kom tillbaka så att jag fick se andra halvlek och en grym genombrytning av Sander som tyvärr bara gav ett snyggt avslut i stolpen, 2 mål av Sander i den matchen. Sista matchen var det Kärrtorps igen då blev det återigen en rysare som slutade 5-5. Stod 4-4 med en minut kvar då Sanders lag gjorde 5-4, men i sista sekunden kvitterade de andra. Att se på matcher där ens barn spelar är nog det roligaste och mest spännande man kan göra.

Tyvärr missade jag sista matchen och fick den bara refererad, jag tog istället med mig Signe hem efter tredje matchen och satte igång att städa. Såg ut som en orkan dragit fram på undervåningen, men hann fixa det värsta tills Liv kom hem. Sen gick jag ner i källaren för att städa bort byggdammet och ta fram pokerbordet. Tog nästan 2 timmar innan det var någorlunda presentabelt, och vi hann precis käka middag innan de första pokerspelarna dök upp.

Tre kollegor(CJ, Christer och Sofia), Nelson och en av hans kompisar och PAF-Rickard var med och det blev två rebuy-grytor med både slaskigt och ibland dåligt spel av mig, precis som det ska vara.  Nelson vann bägge turneringarna, och Sofia och CJ tog vars sin andraplats. Jag missade en coinflip i första när jag var ganska short och åkte först, men fick värsta kortrushen i andra turneringen och plockade på mig de flesta markerna, men lyckades ändå åka på tredjeplats efter att ha flippat dåligt mot Nelson några gånger.  

Sen fortsatte jag utförsbacken i cashgamet med att ganska fort förlora två inköp på lite ”löst spel”  ( snäll beskrivning), men lyckades förvalta mitt tredje inköp och hade nästan dubblat när jag stoppade in allt på en bluff i sista handen. Sofia gjorde en hjälte syn med QJ  på T8J3A bräda. Trodde jag kunde få henne att lägg sig, men man ska inte försöka bluffa Sofia sista handen;-) Kanske ska skippa den sista whiskeyn också. Så utblottad och överkörd fick jag gå och lägga mig tidig morgon men förhoppningsvis var de andra nöjda när de gick hem;) Tre vinnare om jag räknat rätt, Nelson, Sofia och CJ, vi andra donerade villigt till deras bankrullar. Försökte trösta mig med att om jag inte spelat live hade jag antagligen gjort av med mer på turneringar på nätet utan framgång, men funkade inte riktigt;-) Tack allihop för igår iaf!

Nu har jag ”slaskat” av mig och kan ta tag i söndagsturneringarna på allvar. Full fokus under veckans viktigaste pokerdag.  Spelar ett kval till Grand Slam GSOP och också, men lär vara sjukt många med och bara 3 garanterade platser à $5000 var. Vore kul att spela den annars. Det blir iaf Veckopotten och Söndagsskalpen på SvS, Ongames $200K garanti och Everests 50K garanti. Sen är det naturligtvis PAF Goldrush också ikväll, den missar jag inte. Många turneringar utöver dessa lär det bli men vet inte exakt vilka, beror på hur de går i dessa, vill max sitta med 7-8 turneringar igång samtidigt.

Glömt att redovisa resultatet för september månad, det blev snäppet bättre än augusti om jag räknar Sm-paketet, snäppet under om jag inte gör det, men jag ger iaf september också betyget 7. Oktober lär bli sista bygg- och pokermånaden då bygget börjar bli klart och det är dags att börja konsulta igen. Förhoppningsvis hittar jag ett roligt och intressant uppdrag som börjar i november.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback