Malta dag 3

2010-10-04 @ 11:59:36 | Allmänt

Knack,knack,knack! ”Hello,hello”. Vad är det som händer, tänker jag när det skarpa ljudet från metall mot trä väcker mig. Inser snart att det är någon som knackar med en nyckel eller nåt mot dörren på rummet. Klockan är 08.30 och jag är klart irriterad på mig själv över att jag glömt hänga ut ”Do not disturb” på dörr handtaget, men inte trodde vi väl att de skulle städa så tidigt en lördagmorgon. Snubblar upp lite groggy och öppnar, och ber dem återkomma senare, ”Later, please”. Skadan redan gjord, både jag och Liv är vakna och vi beger oss ner för ett morgonbad i det kristallklara vattnet innan vi tar frukost.

Sätter mig sedan och surfar och svarar på mejl i lobbyn, och skriver klart ett blogginlägg. Sen drar vi ner till klippbadet igen, träffar nästan hela gänget där och efter lite prat och bad där så sätter vi oss alla vid poolbaren och tar ett par öl. Jag och Liv velar lite huruvida vi ska spela €200-turneringen som börjar 16 eller ej men till slut bestämmer vi oss för det och går upp och dushar innan bussen går till casinot 15.00. Ringer hem efter att vi registrerat oss och lilltjejen är superförkyld, håller på att tappa rösten. Blir till att vara hemma från dagis på måndag. Barnen har varit på muséet och tittat på den kinesiska terrakottararmén som är på besök från kina och låter som om de haft väldigt kul hela tiden vi varit borta. Skönt!

Sen kör vi igång igen och jag bestämmer mig snabbt för att försöka slaska lite mer än i Main, orka sitta och folda mer. Kändes inte heller som om den tighta stilen var så lönsam i sällskapet, men det får vi aldrig veta. Det tar knappt en nivå innan jag är nere på 1400 (!) efter att ha startat med 7500. Om man nu ska slaska så bör man åtminstone ha turen på sin sida och min motståndare floppade stegen på BB med 86 och jag lyckades få in pengarna med öppet stegdrag och två överkort. Spelade mot honom i turneringen dagen innan och jag hade goda skäl att tro att han var tom, men hade fel denna gång.  Men han åkte ändå innan mig och jag lyckades arbeta mig upp till strax under startstack igen med hjälp av TT och AQ, och genom att stjäla så mycket som möjligt när tillfälle gavs. Försökte titta på floppar så billigt som möjligt, men träffade aldrig. Spelade mot de spelare där en träff på floppen var guld värd då man kunde få bra betalt, men icke-sa-nicke. Till slut satt jag där med K7 i hjärter på lilla mörken med 3,5K plus 150 så när cutoff höjde till 800 så ställde jag in då jag var helt övertygad att få vik av rätt många händer men han valde att syna med A3. Typiskt att man inte kunde haft A7 istället. A på floppen och jag fick raila Liv istället.  Liv åkte drygt en timme senare då hon kortstackad  ställde med 87 i hjärter, men fick syn av både QQ och KK. Ingen tur där.

Vi åkte istället in till centrum och tog en god middag och gick sedan hem till hotellet.  De andra i PAF-gänget spelade enbordsturneringar, men vi kände att det räckte, nu gällde det att sova så att vi är pigga när vi kommer hem till ungarna.

Sammanfattningsvis så spelade vi inte vår allra bästa poker på Malta, även om jag är nöjd med mitt spel i stort så finns det en del händer jag borde spelat annorlunda. Men förhoppningsvis har både jag och Liv blivit lite bättre spelare än vi var innan vi åkte. Men framför allt har vi lärt känna en massa nya trevliga pokermänniskor och PAF lyckades att skapa lite lagkänsla mellan oss alla. Mycket poker, mycket snack, trevligt folk, precis som vi pokernördar vill ha det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback