4 dagar kvar......

2010-09-15 @ 11:27:33 | Allmänt
..... och jag överväger faktisk att göra något jag inte trodde vara möjligt. Idag publicerades en opinionsundersökning som visar att SD nu har 7,5 procent av väljarkåren. Den statistiska felmarginalen är +-1,5 procent så SD har mellan 6 och 9 procent. Just nu har de alltså ingen vågmästarroll i riksdagen men skulle alliansen tappa några mandat så kan de inte längre bilda en majoritetsregering. Jag är fullt övertygad om att Alliansen blir de som får bilda regering och för att se till att de får majoritet och att SD inte får sin vågmästarroll så överväger jag att taktikrösta på Alliansen. Så antagligen kommer jag att titta på undersökningarna de sista dagarna, välja det svagaste Allianspartiet och sedan rösta på det.
Och visst är det skrämmande att vårt land kan bestå av upp till 9% öppet invandrarfientliga människor. Människor som tycker att de flesta invandrare borde lämna Sverige. Som tycker att vi inte ska ha ett mångkulturellt Sverige. Som säger att en stor del av väljarna borde lämna landet och är mindre värda än andra.
Sverige är ett av de länder där det mesta är lagom, något många fnyser åt och skäms lite för. Jag ser det som en av anledningarna till att vi bor i ett av världens bästa länder. Vi tänker ofta efter före och går inte till alltför mycket överdrift.
Det mesta blir bäst när man gör det lagom mycket. Vi har kommit betydligt längre med detta än våra grannländer Danmark och Finland, något vi ska vara stolta över.

Kommentarer
★ dybban

Jag kräääks! Funderar också på att få i från mitt röda hjärta och taktikrösta. Jag skulle kunna rösta på Kalle Anka-partiet om det bara fick resultatet att SD inte fick någon makt.

2010-09-15 kl. 17:08:48
http://dybban.blogg.se/
★ xbjaje

Det finns ett bättre sätt än att helt svika sitt hjärta och taktikrösta, fast det kräver lite mod. Jag tror tyvärr att tendensen håller i sig och att alliansen inte får egen majoritet och att SD en vågmästarroll. Därför tänker jag rösta på MP. På valnatten kommer Reinfeldt att sträcka ut handen och MP kommer givetvis att ta den. Och vips så slipper vi beroendet till SD och vips så får MP vara med och regera på ett hörn!

2010-09-15 kl. 19:16:08
★ rosjon

Hoppas det funkar, alternativet är inte kul. Får väl så smått börja fundera på att emigrera.

2010-09-15 kl. 19:56:28
http://rosjon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback