5 dagar kvar....

2010-09-14 @ 11:26:27 | Allmänt
... och jag har precis kommit på att läget i riket är värre än jag förstått. 6,6 procent tänker rösta på SD, men vad värre är de som tack vare att de inte orkar gå och röstar i praktiken lägger sin röst på SD! Så 20% av Sveriges röstberättigade befolkning kommer antagligen inte att rösta, och av de återstående 80% så är det 6,6% som går och röstar på nazisterna. Det borde inte vara rösträtt i detta land, det borde vara röstplikt! Om man inte orkar sätta sig in i vad som gäller och resa sig upp och gå och rösta så borde man inte få vara en del av vårt samhälle. Ta ansvar, rösta ( på vad som helst utom SD). Drygt 25% av den vuxna befolkningen är numera bevisat inkompetent (vilket iofs är långt mindre än vad jag påstår när jag är....upprörd)

Kommentarer
★ donRollo

Tjena rosjon.Jag har inga planer på att rösta på SD, men kan ändå inte låta bli att förundras över detta "hat" mot SD av de som absolut inte tänker rösta på dem + från övriga partier.Vi lever i ett demokratiskt land där alla får göra sin röst hörd. Om nu SD blir inröstade så är detta folkets röst och åtminstone jag anser att detta då bör respekteras.Vi kan ta ett annat exempel. Jag anser att Vänsterpartiet har konstiga åsiker om det mesta plus att Lars Ohly är mer än lovligt skum. Jag skulle inte ens under pistolhot rösta på VP. Dock, vad jag än tycker om VP:s politik och deras partiledare så respekterar jag ändå folkets val om de nu når riksdagen. Och detta är det Ok att tycka oavsett vem jag pratar politik med. För VP är trots sin vänster-extremism godkända på något vis i folks ögon.Men så är det inte med SD. De är INTE godkända av folket, bara av de som röstar på dem. Och detta är fisförnämt. Vem är den som kan säga att SD inte får finnas som parti? Det avgör väl folket?Och ska man prata SD så är det egentligen ganska konstigt. För egentligen är dessa filurer mer vänster än vad Vänsterpartiet är. Gamla nationalsocialistiska åsikter. Mer makt åt staten. Men ändå placeras SD ganska långt åt höger av "folket".Jaja, länge leve demokratin!/donRollo

2010-09-14 kl. 15:42:28
http://www.donRollo.se
★ rosjon

Jag anser att det är milsvid skillnad mellan SD och och riksdagspartierna. Klart jag tycker man ska respektera valresultatet, men det betyder inte att jag behöver respektera de som lägger sin röst på SD. Att inte "godkänna" SD som parti är inte fisförnämt. Bara sunt förnuft. Det handlar inte om huruvida de är rumsrena eller ej, De är direkt farliga för demokratin och sveriges framtid som civiliserad nation.

2010-09-14 kl. 16:58:43
http://rosjon.blogg.se/
★ Jakob

Tack för inlägget. Alltid lika kul och bra med bloggare som ställer sig emot sd!

2010-09-14 kl. 20:00:41
★ Anonym

Ta mej tusan, Jonas, det var ord och inga visor. Kan inte påstå att jag håller med till fullo när det gäller de 20 procenten, nej, jag har respekt för att många blir förvirrade av våra stundtals snurriga politiker och dess budskap. Att däremot så pass många riskerar att falla för det parti som faktiskt har tydligast budskap - se bara på den numera rikskända "reklamfilmen" - tycker jag är sorgligt, beklagligt och ett uttryck för ett jag-har-misslyckats-men-skyller-det-på-några-främlingar-som-jag-ändå-inte-känner-synsätt. Skrämmande!

2010-09-15 kl. 06:56:58
★ rosjon

Jag förstår att man kan bli förvirrad, men anser ändå att det ingår att hålla sig insatt och upplyst om vad som försigår i vårt samhälle, speciellt inför ett val. Det är liksom den skyldighet vi har för att få ta del av alla våra rättigheter. Man får helt enkelt lägga ner tid på att förstå vad det är de olika partierna vill och sedan bestämma vad man vill rösta på. I och med vi har en sån situation som vi har borde detta val vara extra enkelt. Det kan liksom inte bli fel att rösta på något annat än SD, oavsett vad man röstar på så är det ett bättre alternativ. Men man måste rösta.

2010-09-15 kl. 10:43:24
http://rosjon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback