Giriga och korkade?

2011-08-07 @ 15:59:44 | Allmänt
Kollat lite på Terms & Conditions på lite olika pokersajter, verkar som om det finns en hel del sajter som gärna tar ut avgifter för inaktiva konton.
PartyPoker tror jag var först ut om jag läst rätt i forumen, så det blir inte mer spel där, synd då jag på sistone börjat spela fler och fler turneringar där. Men man vill ju inte stödja girigbukar och om det är så att de bara är korkade så vill man ju inte låta sådana människor ha hand om mina pengar.

I ett par forum har anställda på pokersajterna försökt förklara/försvara införandet av en sådan avgift, men lyckats ganska dåligt.
Argument 1: "Vi är inte en bank"
Nähä, varför uppför man sig då som en sådan? Om det är några som är experter på oskäliga, giriga avgifter så är det väl bankerna. Nej, ingen har misstagit er för att vara banker, men inte heller trodde vi att ni skulle efterapa dem.
Argument 2: "Alla andra gör det"
Nej, det är inte sant. Svenska Spel, PAF, Everest, 24hpoker,Unibet, NordicBet gör det inte vad jag kan utröna. Men många andra gör det. Bwin, WinnerPoker, PartyPoker, Betfair, Ladbrokes, PacificPoker/888 är några vars ordningssinne störs av inaktiva konton och helst vill sopa rent.

Argument 3: "Det finns administrativa kostnader för inaktiva konton"
OM, och jag säger OM, man verkligen har administrativa kostnader för inaktiva konton.....då gör man något fel vad avser administration, eller så har man missuppfattat vad administration innebär.

Argument 4: " Vi vill ju bara få kunderna att börja spela hos oss igen, och många blir glada att vi påminner dem om att de har pengar på vår sajt"
Om man vill få kunderna att börja spela igen kan man skicka ut ett mejl där man säger att man sätter in 5% av aktuellt saldo i bonus om man börjar igen. Och skicka gärna ut små påminnelser om att man har pengar på kontot sådana mejl har fått mig att börja spela igen. Men om man samtidigt säger att man tar ut avgifter om man inte börjar spela, då har man missat något vad gäller kundvård.

Argument 5: "Det står i våra avtalsvillkor och de ska läsas igenom och godkännas innan man skapar ett konto"
Absolut och alla vet att T&Cs som ska läsas igenom vid kontoskapande är ett skämt, ingen läser igenom dessa villkor tillfulla, lika lite som man läser igenom EULA's innan man installerar ny programvara. Man förutsätter att dessa Terms & Conditions ska på det stora hela vara ganska vettiga. Uppenbarligen är de inte det vad gäller Bwin, WinnerPoker, PartyPoker, Betfair, Ladbrokes, PacificPoker/888 

Jag tror att sajterna ser detta som ett sätt att krama ur de sista pengarna ur kunder som lämnat dem och inte orkat tömma sina konton då det ofta kräver någon sorts inskickande av identitetsbekräftande papper. Jag antar att det går dåligt för dessa sajter eftersom de tar till alla medel för att pungslå sina kunder. Men det finns bara en sätt att råda bot på detta oseriösa tilltag från giriga och korkade pokersajter. Ta ut pengarna och spela någon annanstans. Om det inte finns ett skin på samma nätverk med bättre policy så finns det garanterat lika bra nätverk med lika bra utbud och med ett vettigare förhållande till kunderna nån annanstans.

Kommentarer
★ Mange

Man baxnar! Och inte åt att sajterna tar ut en avgift på inaktiva konton.

2011-08-08 kl. 21:09:09
★ rosjon

Utveckla gärna.

2011-08-08 kl. 21:53:32
http://rosjon.blogg.se/
★ Rickard

Det är så jäkla dumt att man blir mörkrädd. Det kostar inget och ingenting att ha pengarna liggande för sajterna.

2011-08-08 kl. 23:20:12
★ Stefan

Bra skrivet rosjon. Och mange, utveckla gärna.

2011-08-09 kl. 01:21:56
★ SSK

Bra skrivet Rosjon...

Detta gäller även Titan-poker som jag fick mail från häromdan...

2011-08-09 kl. 13:17:20
★ rosjon

Hade hoppats att någon skulle gå i försvar för sin pokersajt, men kanske ingen representant för dessa sajter läser bloggen.

2011-08-10 kl. 20:03:24
http://rosjon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback