Idiot Savant

2011-08-13 @ 13:27:18 | Allmänt
De senaste dagarna har det rullats upp en fuskhistoria där en ung portugisisk "Viktor-Blom-wannabee" först hyllats på 2+2 forumet och sedan har det visat sig att han antagligen fabricerat alla sina resultat och dessutom lurat en hel del vänner på forumet på pengar genom att låtsas ge dem lektioner. Han har sett på när de spelat mot en spelare som antagligen var en kompanjon eller till och med han själv. inte så svårt att vinna om man ser motståndarens kort.

I början när han skrevs om som ett ungt pokergeni blev han bl.a hyllad av Daniel "Jungleman" Cates, som är en känd highstakes-spelare. Nu visar det sig att Jungleman antagligen använt en del av portugisens konton för att spela och ljugit om det. Att spela på flera på samma nätverkkonton är ju inte tillåtet och det är inte heller tillåtet att spela på andras konton. Frågan är om portugisen någonsin spelat på sina egna konton eller om han bara är en klassisk målvakt.
Nedan är iallafall en länk till de intervjuer som gjorts med Jungleman där han försöker förklara sitt beteende. Han verkar onekligen en aning världsfrånvänd och naiv och får mig att tänka på Idiot Savants. Ett pokergeni kanske men som människa i övrigt inte den vassaste kniven i lådan. Highstakes-världen inom poker får onekligen dåligt rykte av dessa ständiga skandaler: Full Tilt och Black Friday, fuskandet av Hastings, South och Townsend mot Isildur1, Jungleman och Girah-skandalen och nu senast Chino Reems som lånar pengar av alla men inte betalar tillbaks.

http://www.subjectpoker.com/2011/08/interview-with-jungleman-about-girah/

Tror aldrig jag hört som många "like" förr, de lyckas få in 4-5 stycken i varje mening. "Like, you know, I, like, never meant, like, to, like, scam anyone". Nästan som att lyssna på svenska tonåringar på t-banan i Stockholm: " Hon ba, och han ba och då ba.....". Man inser att highstakes'världen befolkas till stor del av omogna 18-åringar som knappt är torra bakom öronen innan de tjänar sina första miljoner. Och det är rätt många av dem som blir av med sina pengar lika fort.

Kommentarer
★ Rickard

Jag tror det finns massor av såna här historier som kommer att komma fram mer och mer. Nuförtiden är det lättare för folk att genomskåda och kanske kommer en del gamla saker också grävas i och då kan det blir ganska jobbigt för en del av dagens stora "legendariska" namn.

2011-08-13 kl. 22:08:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback