Poker-SM, kidnappningar och dyrt i Las Vegas

2011-08-17 @ 19:23:24 | Allmänt
Som enda sajt hittills kan pokerlistings.se rapportera att SM i poker kommer att gå av stapeln i Riga 21-26 november i år. OM SvePoF nu förberett detta så borde pokersajterna kunna dra igång satelliter till SM ganska snart, hoppas väl på att de första dyker upp i september. Risken är väl att det inte alls är förberett utan precis beslutat.
http://www.pokerlistings.se/poker-sm-i-riga-norska-maesterskap-i-sverige-24949

Det märkliga är att man fortfarande inte uppdaterat sin egen hemsida, inte ens med lite nyheter om vad som hände vid årsmötet den 15 maj. http://svenskapokerforbundet.se/
Hoppas verkligen att Mattias "Pokerstar" Andersson lyckas lösgöra sig från sina jobbplikter och kan satsa som ordförande i SvePoF. Då skulle det hända något iaf.

En svensk mamma lämnade sitt barn tio minuter utanför en restaurang, enligt egna uppgifter hade hon koll genom fönstret, men har blivit anmäld för vanvård av barn.
Det här är vanligt i Sverige och inget konstigt alls, sa hon enligt Reuters när polisen kom fram till restaurangen.
http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article13479425.ab
Nej det är inget konstigt alls i Sverige att man lämnar sitt barn i barnvagnen en kort stund medan man går in och gör ett ärende om man kan se sitt barn genom fönstret. De flesta har säkert gjort det nån gång, Men i USA så gör man inte så för enligt Anna Dabrowski kidnappas barn dagligen, så man borde veta bättre.
http://blogg.aftonbladet.se/annadabrowski/2011/08/att-lamna-sitt-barn-oavsett-var-ar-riktigt-illa
Att det finns ett samhälle där man inte vågar lämna sitt barn utanför en affär eller restaurang en kort stund, under uppsikt, av rädsla för kidnappning, verkar hon tycka vara helt normalt.
Nej, det är inte normalt, det är USA och det är svårt för mig att avgöra om det rör sig om den vanliga amerikanska överdrivna rädslan för brott eller om det faktiskt är så illa att det kidnappas barn kors och tvärs i USA. Oavsett så är det något sjukt med det samhället.

Såg att Sebastian Blom återvänt till bloggosfären och till Sverige antagligen:
http://bloggar.expressen.se/blom/. Slutsatsen av senaste blogginlägget är att det är dyrt i Las Vegas. man förlorar en massa pengar på spel, men framför allt skriver han:  "så sjukt dyrt är det där. Allt är löjligt dyrt. Tror inte jag och han ja åkte dit med hade en enda måltid, frukost som middag under 100 dollar på hela resan. Ganska sjukt att man får betala mellan 100 o 200 dollar för att käka frukost för två pers."
Ja, det är ganska sjukt och löjligt att man inte lyckas hitta frukost för under $100 per man. Jag kan inte ens komma på var jag skulle äta frukost för att kunna komma upp i så mycket. En billig frukostbuffe kostar mellan $5-$15, en dyr sådan mellan $25-$45. Går man på klassika caféer så kan man beställa mat för $100 men då lär man bara kunna äta upp 1 fjärdedel. Det fanns ett larvigt flott franskt café på Venetian där man fick betala $50 för en frukost, men då var den också väldigt bra om än lite pretentiös.
Den dyraste restaurangen jag varit på i LV hade en stjärna i Guide Michelin och där fick jag också betala 170 dollar per person, men annars har jag varit på en massa andra restauranger och ska man komma upp i 100 dollar då måste man ta i både vad gäller förrätt, varmrätt och efterrätt och se till att ta in dyra viner.  Vi käkade jättebra högst upp Voodoo, över 50 våningar med utsikt, för under $100 var.
Så om Sebastian betalat $100 för frukost så behöver han defintivt ta en kurs av Las Vegas Ove Sundberg.

Nä, häng med mig och Mattias nästa sommar till Las Vegas och WSOP, en resa som då defintivt blir en resa för både Highrollers och (s)lowrollers. Det blir en sjukt bra upplevelse och dessutom löjligt prisvärt.

Kommentarer
★ Rickard

Om Pokersajterna hade en förfrågan över huvud taget så hade vi kunnat fundera på om vi ville men eftersom ingen har frågat oss (trots att Paf skickade 20 pers förra året) så är det en omöjlighet att köra kval.



Otroligt tråkigt och totalt misskött. Det kommer såklart bli ett jättebra event då pokerevent står för arrangemanget men... näe, det blir ont om kval tror jag.

2011-08-17 kl. 20:38:47
★ rosjon

Jag kan bara hålla med, det kanske är dags att bojkotta pokerförbundets SM. Risken är att detta SM får ännu färre deltagare än det på Malta.

2011-08-18 kl. 09:36:29
http://rosjon.blogg.se/
★ dybban

Att EMOP går av stapeln bara dagarna innan i just Riga, lär dock öka antalet spelare i SM...

2011-08-18 kl. 17:25:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback