Självförtroende

2011-02-06 @ 10:41:44 | Allmänt

Vet inte hur det är för alla andra, men för mig så känns det som om det ack så viktiga självförtroendet är kopplat till vilken sajt man spelar på. På vissa sajter går det hur bra som helst, man spelar som man brukar, man har tålamod och förväntar sig nästan vinst i varje hand. På andra vet man redan när man startar upp en turnering att det bara kan åt pipan. Kortdöd, får man AA lägger sig alla eller så blir man utdragen, bluffar man får man syn av bordets sämsta spelare som har knekt hög på en bräda med AKQ. Vissa sajter är helt enkelt omöjliga att vinna på. Otroligt frustrerande, finns bara en bot, spela inte där. Så nu tar jag en paus från Ongame, spelar bara de turneringar som har mest övervärde, tills känslan försvinner. Alldeles för frustrerande annars.

Blev en hel del spel igår, tyvärr kunde jag och Liv inte spela samma turnering på PAF eftersom Ongame har en idiotisk regel att man inte kan spela en MTT från samma nätverk. Det är lite synd, inte ofta vi vill spela samma typ av turnering. Lyckades regga mig, men efter 20 händer så blev jag utkastad och kom inte in igen trots att jag bytte till mitt 3G-nät. Så ska man ha grindstuga så kan man inte spela på Ongame. WP:( Ringde supporten och bad dem betala tillbaka insatsen. Spela roll egentligen, men jag tror på att klaga tills det blir bättre, och det ska företag vara tacksamma för. De flesta kunder säger ingenting, de kommer bara inte tillbaka.

På SvS gick det dock bra att spela Långlördag båda två, så det gjorde vi. Jag låg länge bra till, men åkte strax innan pengarna. Långlördag är en bra turnering att spela, de flesta som spelar den vet inte vad de sysslar med, så den kan jag rekommendera, om man har tid förstås. För den är lååååång. Vann den förra lördagen och igår kom Liv fyra. Jag såg bara fram tills det var ungefär 20 kvar sen somnade jag. Själv kom jag trea i 500krs, som vanligt urförbannad när jag åkte. Pratade med Liv imorse vid frukostbordet och det är bara att inse att livet som turneringspelare inte är så glatt. Man är ju aldrig nöjd om man inte vinner hela turneringen. Avundas nästan cashgamesspelare som har en betydligt jämnare tillvaro humörsmässigt.

Spelsuget från igår finns kvar, och ikväll är det turneringssöndag. Spelar mer och högre än vanligt, men eftersom jag jobbar så får jag ta hänsyn till längden på turneringarna också. Det är ju skönt att få åtminstone ett par timmars sömn innan man ska till jobbet. Finns dock ett rätt ok utbud att välja på. SvS, Everest och ett par sajter till blir det spel på ikväll.



Kommentarer
★ Andreas

Tjena Rosjon!



Jag tänkte fråga dig vad du rekomenderar mig att läsa för pokerbok för tuneringsspel och en bra nl cashgame bok.



Jag är inte nybörjare utan en medelspelare som vill bli bättre



Fortsätt med din blogg, den är riktigt bra.. Och ett stort lycka till med pokern

2011-02-06 kl. 14:06:04
★ rosjon

Vad gäller turneringar så rekommenderar jag :

http://www.amazon.com/Winning-Poker-Tournaments-Hand-Time/dp/0974150274



Finns två volymer en fram till pengarna och en som tar upp slutspelet.



Kan tyvärr inte rekommendera nån bra cashgamebok, har harringtons men har inte läst igenom dem, finns säkert andra som är bättre.



Vad jag däremot verkligen kan rekommendera är sajter med instruktionsfilmer, pokerxfactor.com är bäst vad gäller turneringar, pokervt.com är också bra numera, lite nyare material till och med. Finns en svensk sajt med pokercampus, men jag är inte medlem där just nu, såg att de hade något erbjudande

om gratis medlemskap

2011-02-06 kl. 16:34:55
http://rosjon.blogg.se/
★ Andreas

Tack så mycket för tipset!



Vad tycker du om Harringtons turneringsbok, där han skrivet om tuneringens första faser och den andra boken om hur man spelar i ett senare läge?



Mvh / Andreas

2011-02-06 kl. 17:07:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback