Stallet

2011-02-12 @ 16:14:26 | Allmänt
Min dotter är en hästtjej, fast som tur var inte på det vanliga sättet, d.v.s att hon hänger i stallet hela tiden och hoppas på att få rida och kommer hem och luktar häst.

Och tur är väl det med tanke på att hennes mamma är superallergisk mot hästar.En sommar för några år sen var vi på Hallands väderö. Vi gick en promenad och då var det två hästar som uppenbarligen var vana att bli matade av besökare. De var väldigt närgångna, och även om de inte var så stora, antagligen någon sorts ponny, så blev det lite jobbigt. Tills slut fick Liv nog och puttade till den ena rejält och då gav de sig av. Liv måste sedan av misstag ha rört vid sitt ena öga och det svullnade upp på bara en kvart och det såg ut som om hon hade fått en rejäl smäll. Det såg så konstigt ut att jag liksom småviskade till alla vi mötte att "det var inte jag, hon är allergisk". Alla såg väldigt skeptiska ut när de såg oss iaf.

En gång var Liv på cirkus med Siri här i närheten och de hade ett hästnummer i sitt lilla tält. Följden blev att Livs ögon började klia och tårarna rann. En liten flicka i fyraårsåldern som var där med sin mamma frågade sin mamma flera gånger "varför är hon ledsen?" och släppte aldrig Liv med ögonen och missade hästnumret totalt trots att henns mamma förklarade att det var för att Liv är allergisk mot hästarna.

Så hästar eller pälsdjur är överhuvudtaget inte aktuella hemma hos oss även om vi har en otroligt cool nakenkatt som kommer på besök från grannarna på somrarna. En sommar så bodde den nästan hos oss, och ungarna lekte med den oavbrutet.
Istället har min dotter siktat in sig på Schleichhästar och köpt på sig 30-40 st för veckopengen eller önskat sig i födelsedagspresenter och julklappar. Högst upp på önskelistan till årets jul var ett stall, men stallet som Schleich sålde var plastigt och väldigt litet, men svindyrt.

Mormor erbjöd sig att fixa stallet, men det blev Morfar som är arkitekt och har en hel del erfarenhet av modellbygge som till sist byggde det från scratch. Det blev otroligt bra, och dessutom fanns det plats för alla hästarna, det är rejält stort. Skåda underverket nedan:
Kommentarer
★ anonym

Hej.

Tycker det är förjävligt rent ut sagt att ni skrämde hästen sådär.. den är ju tydliogen van vid att bli matad av beskare... det du kanske inte visste är att det faktiskt är folk som betalar stora summer pengar för att få låta sina unghingstar beta på ön under sommaren som 1åringar. När idioter som ni skrämmer hästarna så förstår nu inte då att ni kan göra dom skygga och försöra bandet mellan människa och häst??? Det är väl för fan er skyldighet att ha koll på att där faktiskt gå lösgående hästar och kreatur på ön.... då får ni ju låta bli att gå på dom ytorna där djuren går....

för jävligt rent ut sagt.....

2011-08-24 kl. 14:28:14
★ rosjon

Vet du vad, jag har väldigt svårt att tro att hästar som uppför sig som gråsparvar på fik någonsin kan lida någon skada av att man puttar bort dem när de blir för närgångna. Och de blev inte speciellt rädda, de sprang inte direkt där ifrån. Om man ska kunna gå någonstans så kan man heller inte undvika hästarna. Och nästa gång du kommenterar så var inte en sån fegis och göm dig bakom anonymitet. Vågar du inte stå för vad du skriver?

2011-08-24 kl. 17:48:39
http://rosjon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback