Nyår, skidåkning, poker

2011-01-06 @ 12:44:49 | Allmänt
Nyår avlöpte bra, inga olyckor med raketer, trevligt sällskap, bra middag, bra vin, och jag fick vara med i laget som vann i tävlingarna. Jag och barnen vek servetter och de förberedde tävlingarna inför kvällen, resultat syns nedan


Dukningen


Hård innebandymatch i överfyllt förråd, en sport jag tror har framtiden för sig.


Skydd krävdes då fula kapningar tillhör sporten

Kvällen/natten/morgonen avslutades med ett nytt brädspel som tyvärr inte höll vad det lovade. "Plugget" skulle vara en nostalgitripp till 80-talet, åter till skolan. Tyvärr var frågorna lite för lätta så spelet var ett sorts frågesportens Snooker där det handlade om att "rensa bordet" och aldrig låta motståndarna komma in och få svara. Spotify var på hela tiden och alla turades om att välja låtar, Spotify är genialiskt. 03.00 la jag mig och försökte få Signe att somna om efter att ha sovit från strax efter tolvslaget.

Gästernas barn sov över och vi vaknade inte förrän vid elva, skönt att få sova ut. Sen var det Ivanhoe på tv och Ivanhoe på SvS. Utprovning av pjäxor och famtagande av skidklädor blev det också, för dagen efter bar det av till Romme.

Hade tänkt bo på hotellet vid backen men de hyrde inte ut enstaka nätter så det fick bli boende inne i Borlänge på hotell Scandic som är ett jättebra hotell, men det ligger helt fel, i Borlänge. Har inte gillat stan sedan jag hade uppdrag för Vägverket där för många år sedan och fick bo på Hotel Trend i kupolen med utsikt (insikt) INNÅT kupolens övergivna idrottshall. Klaustrofobiskt samtidigt som vi precis fått Sander och jag ville vara hemma så mycket som möjligt.


Signe och jag körde barnbacken


På väg in efter ett hårt pass.


Jag mutar Signe med bilar för att få sitta vid brasan i hotellet och dricka min kaffe i värmen.


Signe och mamma Liv på väg till liften i stora backen för att åka ner med Signe i sele.


Åket avklarat med bravur, bilar som belöning


Sander, grannarnas Alva och Siri. Bara svarta backar gäller nu, så fegpappa får åka själv i de röda backarna nästa sportlov.

Två skiddagar blev det och sedan bar det hem igen.
Slut festerna nu, jag har börjat jaga matchvikten igen runt 85kg, ligger alldeles för mycket över, bara julhelgen och nyår kostade 3kg, så nu är jag tillbaka i Atkinsspåret och tränar minst en halvtimme varje dag. Öka förbränningen och ät smartare, målet ska vara nått v.9 så att det blir mindre jobbigt att åka skidor för knäna.

Pokern har gått lysande i helgerna, flera vinster, flera pengaplaceringar, inte på Ongame dock där klonken uteblir. Skulle spela på Casino Monopol med en kompis igår, men det var fullt och jag fick en 14:e plats på reservlistan. INte öppnar man upp ett bord till när intresset är så stort. "Vi kan men vi vill inte". Som tur är finns det konkurrens i storstan så jag SMS:ade en klubb och reserverade en plats i deras turnering kl. 19. Terminator turnering, 700 i inköp, varav 200kr var bounty. Inte så många med men bl.a adbjso, donkrmedlem som jag träffade när jag spelade DonkrLive, var där. Två händer var lite intressanta.
Jag sitter på stora mörken och knappen höjer till 2200 , jag har c:a 30k, han c:a 15K. Lilla mörkjen synar och jag har AQ och bestämmer mig för att höja till 6100. Knappen synar (ohhohh), lilla mörken lägger sig. Floppen kommer Ess, Kung, och Tio, jag donkbetar ut 6000 och får syn. Han har bara 3K kvar, och jag kan inte förstå varför han sparade dessa. Känner mig slagen, men ställer honom allin på turn 4, han synar och visar AJ. Ett ess till som sista kort och jag har 45K. Typiskt konstigt livespel, massa syn. Folk kan dessutom lägga sig när de har stoppat in 2/3 av stacken i potten och bara har typ 3BB kvar.....svårt att vänja mig.

På finalbordet är vi nu 5 st kvar, jag har 68K, killen efter mig på BB har 73K efter att precis vunnit en stor pott. De två andra har betydligt mindre. Alla lägger sig fram till mig på lilla mörken, jag synar med 89 i olika färg. Stora mörken checkar. Glad över att få se en flopp får jag se 874 på bordet. Jag bettar 4K, halva potten, stora mörken synar. Turn kommer en 4:a, jag checkar, och stora mörken bettar 16K. Wot? Jag har sett honom vika innan och nu sitter vi på bubblan, om han åker nu blir det inga pengar. Kan han ha en 4:a? Jo, visst kan han det, men han kan också vara trött på att jag är och petar i många potter. Jag bestämmer mig för att om han har något annat än en 4:a så lägger han sig om jag stoppar in alla markerna. "All-in" efter ganska lång betänketid. Blixtsyn, fan också. "Då har du fyran" hinner jag säga innan han visar upp K7 i ruter, han har träffat 7:an och har färgdrag. "Hur kan du syna" säger han när han får se mina kort. "Jag synade inte, jag ställde" sa jag. Ingen hjälp och jag är massiv chipleader. Har sen otrolig tur i korten och slår snabbt ut de två andra, där jag mötte just adbjso headsup. Inte mycket att göra när jag floppar stegar och får AK i parti och minut. Kul med en vinst och får väl tacka Johan får att det blev Terminatorn istället för Partinöten på andra klubben.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback