Juli 24, 2011

2011-07-24 @ 16:00:38 | AllmäntPå tisdagen lämnade vi Ystad efter ett sista bad eftersom det var strålande väder, men lagom till att vi var klara att hoppa i bilen så rullade molnen in. Och med fin, fin Ystadsand fortfarande på fötterna kom vi hem till Enskede igen.
Målarna som målar om vårt hus hade precis strykt norrsidan en gång och det såg jättefint ut. Barnen återsåg sina bästa vänner (grannbarnen) och det blev en ganska sen kväll innan vi kom i säng. När vi sen vaknade dagen efter av att målarna satte igång igen så såg vi att det var en solig dag och efter att vi satt igång en tvätt inför Kretaresan så åkte vi med grannarna till Saltsjöbaden. Fullt med bilar, och ingen parkeringsplats, och fick ställa mig olagligt. Efter att man byggde om parkeringsplatserna i Saltsjöbaden är platserna bara hälften så många och det har blivit en bra affär för parkeringsbolagen och Nacka kommun, känd som en av Sveriges girigaste kommuner. Gissa om det blev böter....


 
Hemma igen efter badturen så var det packning som gällde, samtidigt som det var onsdag och pokerkväll i och med Topp100 och Goodiebagen på PAF som Liv spelar. Blev några turneringar till men inga direkta framgångar tyvärr. Spelade till och med uselt i ett par turrar, men så är det ibland. Kollade iaf på de sista avsnitten av The Big Game som Pokerstars sponsrat, riktigt bra program kanske inte för pokern men för dramatiken. Phil Hellmuth blev hjältesynad av en italiensk amatör och höll på att ramla av stolen, mycket underhållande.

Planet lyfte kl 10.00 till Kreta så det blev inte en jättetidig morgon, men lite trött var man, då flygbolagen alltid vill att man ska vara så tidigt på flygplatsen. När vi satte oss i planet började det regna, vilket var skönt och övertygade oss om att det var rätt beslut att lämna sommarsverige för en vecka.Sen en liten GT på planet så att man kände att semestern börjat.

Kom fram till hotellet sen eftermiddag och tog ett snabbt dopp i poolen.
Det blåste halv storm så det var enorma vågor på stranden och vi lyckades allihop blöta ner oss på vägen till restaurangen på kvällen, vi var ju tvungna att känna på vattnet. Det var det värt, och första måltiden på Kreta blev jättebra trots blötan, med klassiska grekiska rätter, souvlaki, tsatsiki, grekiska köttbullar och Stifado.

Upp tidigt på morgonen och tog ett snabbt morgondopp på vägen till frukosten, en bra vana, och ett bra sätt att börja morgonen. Helt OK frukost, men undrar om de inte kunde servera apelsinjuice med lite apelsin i, istället för det orangefärgade sockervattnet. Det grekiska kaffet är också lite speciellt, men det ska det ju vara.

Vi drog sedan ner till stranden då det inte blåste så mycket, men det var fortfarande höga vågor, vilket gjorde det extra kul att bada. Trots att vi smörjt oss noga så lyckades den manliga delen av familjen bränna oss. På bilden ser det ut som det är en stenig strand, men det är det absolut inte. Det är fin sand utom just i vattenbrynet.


Vi gömde oss i skuggan nästan hela tiden, men eftersom det var en hel del bad så räckte det inte. Så nu ligger jag och Sander här på hotellrummet med After Burn Ice på axlarna.


Siri med en typisk Siri-min när hon tycker att farsan är lite löjlig.Liv på balkongen efter lyckat uppdrag, att få Signe att sova en liten stund på dagen för att orka med en promenad till Gamla Stan på kvällen. Inget lyx-hotell, men inte så farligt dyrt heller, och  inte mer än 100m från stranden och ligger precis vid strandpromenaden.


Siri och Sander lyssnar på ljudböcker


Signe gör sandtårta

Har inte varit uppkopplade förrän nu och vi har precis hört av folk på stranden att det varit ett (två?) vansinnesdåd i Norge. Hur förklarar man sådan ondska för sina barn?

Får försöka läsa mer om vad som hänt ikväll när jag sitter i Lobbyn och spelar Topp100 (kunde inte de haft sommaruppehåll som PAF Goldrush?)

Oavsett fortsätter vi vår semester några dagar till, imorgon har vi hyrt bil och åker över till andra sidan ön.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback