Las Vegas 28 juni - Dead Money

2011-06-29 @ 17:45:29 | Allmänt


Igår spelade jag, Mattias och Andy event 48. Det började bra vid bordet, plockade hem några småpotter. Sen kom handen som jag fortfarande inte vet hur jag borde spelat.

Mörkarna är 25-25, första nivån. Jag sitter på BB och UTG+1 höjer upp till 75, han får sen av två till och jag reraisar till 425 med damer. Nästan direkt så reraisar UTG+1 mig till 1275. Nu borde jag haft en plan för detta, men blev en anning förvånad. Han har inte varit speciellt aktiv, men heller inte jättetyst.
Jag tror att jag redan nu preflop borde bestämma mig för om jag tänker spela handen hela vägen ut eller så borde jag lägga mig direkt i och med att vi inte är superdjupa med startstackar på 4500 och att potten redan preflop är så stor.
Jag väljer dock att syna och har nästan bestämt mig för att ställa in om floppen kommer utan A eller K. Vilket den gör, men jag checkar.....fegar ur helt enkelt. Han ställer däremot in. Och jag sitter som en åsna mellan två hötappar. Efter en minut så foldar jag, och nu är jag klart tiltad och har 3500 kvar.

Andy Black sitter vid mitt bord, först kände jag inte igen honom när han kom ganska sent, för han hade en ful full tilt basebollmössa på sig, som han dock tog av efter ett tag. Innan första pausen var han ganska tyst, han lyckades dock sno åt sig 500 av mig med floppad färg, kunde blivit dyrare, men ändå.

Sen lyckades jag tappa ända ner till 1800 på potter där jag hade övertaget hela vägen till rivern men blev utdragen, hände två gånger och nu var jag inte så glad. Plockade sen upp JJ och slog om allin mot en knapp höjning till 175. Han funderade bra länge. Sen fick jag AK efter en höjning och två syn, ställde igen.
Var nu uppe på 2500, och fick nu KK UTG som jag höjde upp till 300. Fick en syna av en annan med lite drygt 2K i stacken. Träffade trissen på floppen och checkade bara, han chekar bakom. Turn blank, checkar igen, han bettar ut och jag ställer in då jag tror han omöjligt lägger sig med så lite kvar, men det gör han efter lång fundering. Inte glad.....

Andy Black lyckas sedan precis innan paus bli nästan utslagen med KK då han blir utdragen av AK, men han hade en stor stack innan och hamnar till sist på 3,5K i paus precis som jag.

Träffar mina kollegor i pausen, Andy var ute och Mattias tillbaka på startstack efter en kort sejour uppe på 6000.
Träffade även på en bloggkollega från pokerskull, Kristan B som var kvar.

Tillbaka vid bordet så hade Andy Black slagit på charmen och han tog snabbt tillbaka vad han förlorat av samma kille. Han underhöll bordet med historier om hur han träffade sin fru, om sina cashgames, om Irland. Sällan man blivit så underhållen vid ett pokerbord. Den enda som jag kan likna honom vid är Nalle Hedlund. När man fick skithänder så var det en enkel fold, man fick ju iaf lyssna på Andy. Tyvärr, så åkte han i en stor pott med AQ mot AK mot samma kille som tog huvuddelen av mina pengar. Hade varit bättre med Andy vid bordet, tror jag hade kunnat ta en del marker av honom samtidigt som jag hade haft kul.

En och en halv timme senare.Mörkarna är nu 75-150 och jag har 87 suited på BB. Ett onlineproffs som jag känner igen men inte vet vad han heter höjer upp till 350, jag synar med 3500 i stacken. Floppen kommer KT9 med två spader. Jag checkar med planen att om han bettar så ska jag ställa in. Han checkar dock också. Turn kommer blank, jag checkar med samma plan och  han bettar 475. Jag tror han är helt tom, ställer in, han blixtsynar med KJ, ingen hjälp på rivern. Ute. Tomt.

Vad skulle jag göra så för........

Andy och Mattias övertalar mig att spela en Deepstack på Rio som tröst, men jag är allt annat än sugen på att spela. Åker till sist efter 6 timmars spel i den turnering på kanske 200 plats med AK mot QQ. Dead Money.

Under tiden jag spelar den deepstacken så utspelas headsup i event 43 som jag spelade i lördags.
Pokerstar proffset jag satt med vid bordet som dubblade tio minuter jag åkte, som satt och vårdade en liten stack lika ömt som jag ( han hette inte Gomez utan Andre Akkari, de är sjukt lika och från brasilien båda två), han vann till sist armbandet. Han hade en stor hejarklack och det vrålades från läktarna. Samtidigt ute i Rios korridorer ser jag fransyskan sittandes på golvet, lutandes huvudet mot väggen med helt tom blick samtidigt som två kompisar verkar försöka trösta henne för något. Vet inte vad, förskte se om hon bubblat i event 43, men det borde varit dagen innan i så fall och där fanns hon inte med i listorna vad jag kunde se.



Lite bilder från Mattias blogg iaf:
http://vegas2008.blogg.se/2011/june/27-juni-bilder.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback