"Jag vet vem du är"

2011-11-05 @ 10:38:31 | Allmänt

Äntligen helg igen och lite tid att skriva igen. Det är mycket att göra på jobbet, tiden går fort, man hinner inte blinka förrän det är fredag. Sander har gått på fotbollsskola halva dagarna, Coerver, en helt annan sorts fotbollsskola än landslagets fotbollsskola. Coerver är det mer skola och mindre fritids, det är bra på sitt eget sätt, men jobbigt och Sander var lite tveksam om han ville gå, men till slut när en kompis också skulle gå, så blev det så. Siri åkte ner till Ystad och mina föräldrar med en kompis, och kom hem igen igår.

Kanske skulle ta och skicka sig själv på en pokerskola för att bli bättre tekniskt sätt, för senaste veckorna har inte varit bra. Visserligen beror inte bristen på framgång enbart på hoppfullhet från min sida, men spelet stämmer inte riktigt och när det går dåligt i en turnering spiller tilten gärna över i en annan. Igår var en typisk sådan kväll, jag spelade bara två turneringar 500krs och Andra Chansen, och efter  10 min i 500krs får jag AA, massor med limp innan, jag höjer upp till 7 ggr BB till 140 och får fold från alla utom två. Floppen kommer 35K och första killen donkbettar  pott, 450, den andra spelaren foldar och jag ställer in, men han har träffat trissen. Jag är nöjd med hur jag spelar handen, inte med resultatet dock. 1000 kvar och när jag väntat ytterligare 30 min så limpas det igen, jag har AK och ställer in med mina 1000, ligger kanske 200 i potten. Får blixtsyn av den sista limparen som limpat med AA och jag är ute.

Sedan lyckas jag sedan floppa tvåpar i Andra Chansen, efter att ha synat en hel del limpare. Tyvärr är brädan enfärgad, och med många med i potten vet jag naturligtvis att jag är slagen när jag får så mycket motstånd som jag fick, men då är det försent. Alin och all-ut. Hoppfullt och snabbt, som att riva av ett plåster, smärtan går snabbt över i alla fall.  

Å andra sidan. Jag har en spelstil som bygger på att inte vänta för länge, även om jag reviderat min stil en aning. Man kan ibland tänka att jag borde komma undan med AA i den översta handen och eventuellt skulle jag kunna komma lite billigare undan. Kanske, om det var en stammis som jag har stenkoll på aldrig skulle spela så med något annat än nöten.  Men att inte försöka få in alla pengarna i mitten med AA i 500krs oavsett flopp, rimmar illa med min spelidé. Andra handen, när det är så många med i potten så spelar det ingen roll vad min spelidé är, den ska inte spelas så. Kanske inte så mycket hoppfullt som ett tecken på att jag inte bryr mig tillräckligt mycket.

Ikväll blir det nya tag, SM i disciplinen 5-manna, vilket betyder max 5 spelare vid varje bord. Inte min starka sida, passar cashgamespelare bättre, åtminstone i början.  Om man hänger sig kvar tills antalet mörkar i medelstacken sjunker under 40 så övergår fördelen till turneringspelarna, då de flesta cashgamespelare är hoppfulla när det gäller turneringsspel, precis som vi turneringspelare är hoppfulla vad gäller cashgamespel.

En lite rolig episod utspelade sig förresten vid cashgameborden i veckan. Jag spelar ju oftast fullring, om jag spelar 6-manna eller 5-manna känns det oftast som jag ger bort pengar bara. Oftast är det jag som startar upp nya bord på de sajter jag spelar på, tycker att det är ganska kul att spela 2-manna spel, där känner jag mig ganska bekväm. Den här kvällen gick det dock riktigt uselt  så jag hoppade över till Svenska Spels klient och kollar in cashgameborden. Inga bord över 2,5-5 är igång så jag kollar in hur det ser ut på duellborden, något jag nästan aldrig gjort förut (förutom den lilla löjliga historien för några år sedan då jag spelade 75-150krs ett 30-tal händer med hjärtat i halsgropen). Fanns rätt många bord igång, men alla motspelare satt på paus, så inget hände när man satte sig ner. Testade alla nivåer, tills jag fick ett meddelande i chatten av en av de som satt vid flera bord och väntade.

”Jag vet vem du är, så glöm det”.  Jag hade svårt att inte skratta högt ( resten av familjen hade gått och lagt sig, och man vill inte väcka hela huset), men jag är helt övertygad att jag skulle anses som hoppfull vid alla cashgamebord av de som är stammisar där. Den här killen missade helt klart värde, men det fanns andra som tackade och tog emot.

Men ni lär fortsätta kunna kamma in värde vid cashgameborden, har lite svårt att avsätta tid på vardagar till turneringar, så om jag vill spela lär det bli mer cashgame.

Fler inlägg lär det bli denna helg, det är då jag har tid att spamma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback