WPT - Spelet

2012-04-22 @ 17:22:08 | Allmänt
Använder twitter för att komma ihåg skeenden:
Disclaimer: Jag spelade fler händer än dessa men detta är de jag kommer ihåg och jag kan mycket väl komma ihåg fel....

@r0sj0n: Första handen t9s, flopp nio hög, sprang dock in i set brädan 9 hög hela vägen

Gick ner till Casinot knappt 5 min innan start, hamnade direkt i kön till registrering för att ge WPT fria tyglar att använda mitt namn och bilder hur de vill resten av mitt liv.Fick till sist min seating bord 9plats 7. Halva bordet på plats när vi väl kom igång en kvart försenade. De satte inte ut de andras stackar så ingen nackdel att komma sent, förutom missade händer. Skulle vara niohandat spel hela turneringen, inte så stor skillnad. Efter några minuter dyker ägaren till restaurangen nere vid hamnen ,Morellis, där vi åt goda tapas kvällen innan, upp. Fick position 2. Började som BB med en drygt 50årig spanjor med bakåtslickat hår, modernt klädd, liten käck halsduk, designer tröja och slitna jeans. Machismon skrek om honom, han tänkte spela hårt, bluffa mycket och aldrig folda, då det skulle såra hans manlighet. På lilla satt hans motsats, en 30-årig kille från Newcastle, som jobbade i Gibraltar för pokerstrategy.com . Lösaggro men klok, orädd men inte övermodig.Foldade ett par händer innan jag i mellanposition plockar upp T9s. Bettar 275, startstack 20k, 50-100 första nivån. Får en syn från mörkarna, en ung spanjor som visar sig vara superseg, tänker flera minuter på varje drag. Floppen kommer niohög, okoordinerad, bra flopp, han checkar jag bettar 425, han synar. Turn. En tvåa, och jag checkar bakom för pottkontroll. River låg, jag checkar han bettar ut 675 och jag synar. Han plockade naturligtvis upp trissen på turn. Nåja, förlorade minimum.

@r0sj0n: Andra handen kq på bb, 1 raise, 1syn jag synar, flopp damhög, check bet call, jag reraise, pott min
Machospanjoren är aktiv precis som restaurangägaren. En svensk från team5050 jag inte känner igen har satt sig och är också ganska aktiv.

Restaurangägaren höjer upp, Macho syna och jag synar också med KQo, vem vill inte spela en pott mot två machospanjorer, floppar man bra lär man få bra betalt.

Floppen kommer damhög, jag checkar, Morellis cbettar, macho synar och jag slår då om. Pust, stonk, stön, fold, fold. Känns liite bättre igen.....

@r0sj0n: AQ på knappen, en limp innan, jag raise till 425, syn. Flopp xTT, han donkbetar 475, jag reraise, min pott.

Går ett par händer till, hittar sen Aq på knappen, macho limpar in, jag återhöjer till 425, han synar. Flopp xTT, och han försöker se stark ut när han donkbetar ut, skrattar och pratar. Om det inte är en bra spelare läser jag nästan alltid donkbet som svagt och jag vill vinna potten, så jag återhöjer som en semibluff. Pust, stön, fold.

@r0sj0n: Första spelaren på bordet ute redan Aa, mot KK.

Och det är Morellis som är första offret, och det är den unga sega spanjoren som har Aa, han har tur nu....

Dyker upp en dansk jag känner igen, proffs antagligen, men dålig på namn,en position till vänster om mig, direkt till vänster sitter en av de franska Everestkvalarna.

@r0sj0n: Höjde igen med T9, två syn, de bettar båda på flopp. Foold

T9s verkar inte vara min hand idag.

@r0sj0n: AK, raisar 2,5ggr utg, blir reraisad till 1200, re-reraisar till 3300, syn, gulp

Andra nivån. Plockar upp AK UTG+1 och höjer till 400 men blir återhöjd av macho, men AK ligger inom min 4bett-range så jag slår om till 3300. Han tänker en stund, sen synar han. Usch, nu kan det bli dyrt....Floppen kommer q44, han checkar, och det känns som en bra flopp, jag bettar 3500, lagom mycket för att få besked, men inga problem att folda mot en reraise. Men han foldar, skönt, nästa gång får jag se till att träffa, för han börjar nog tröttna.

Går till paus med runt 23K, 30 min första pausen lite längre så att man kan äta, spanjorerna har lite andra mattider än vi nordbor. Tar en wrap och en öl med Liv i poolbaren.

Nivå tre och fyra känns helt annorlunda än innan, får inga spelbara kort och om jag får någon riktigt marginell hand så är det i fel pos eller vid fel tillfälle. Ett exempel, Newcastle har varit väldigt aktiv, jag har typ inte spelat en hand, han höjer, 2,5BB, och jag slår om med QJoff, bästa handen på länge. Då blir jag reraisad av bordets tightaste spelare, andra handen han spelar. Fold, Fold.

@r0sj0n: Sen fick jag tre händer på raken i mitten av 5:e nivån ( 150-300 ante 25) vann två små, förlorade en större, status quo

Tog ett peptalk med Liv i paus, inte missnöjd med mitt spel, men hade inga lägen att spela. Knappt 15 min in i nivå 5 så spelar jag tre händer på raken, först A5 ruter, mitten pos, bet, alla foldar. Inte en jättehand men jag spelar den i vanliga fall och definitivt efter en sådan speltorka. Handen direkt efter AK, bett av mig, en syn, flopp K hög, bettar ut, fold.Sen 77, höjer upp i tidig pos, , reraise av lilla mörken, syn, setmining. Flopp QJ3, lägger mig efter hans cbet. tillbaka där jag startade ungefär,17500.

@r0sj0n: Fick A6 på stora, svensk lös spelare raisar från hijack, jag synar. Träffar A, två hjärter, check då jag förväntar mig bett på den floppen

Synar svenskens höjning på bb med A6offHan har bred range, och jag tror jag kan ta hem potten efter flopp då han nog inte tror att jag synar så brett, tight image.

Träffar A, två hjärter, checkar, förväntar mig bett, hade själv cbettat alla floppar med A el K. Men han checkar bakom. 6 hjärter på turn, bettar inte, hoppas fortfarande på en bluff, men han checkar. River klöver dam, checkar, planerar checksyn, men tyvärr träffade han danen och ville till showdown, så ingen bluff.

Mr Seg, bordets f.dchipleader har precis förlorat två stora potter, och höjer upp till 1000, jag synar på knappen med q9 i ruter. Floppen kommer KTT, två ruter, jag gillar floppen, jag checkar och han cbettar planenligt, syn. Klöver två på turn, check och han checkar bakom. River ruter A, trevligt trots parad bräda. Bettar ut 2200, han börjar fundera. Jag vet redan att jag synar allt utom en allin, han höjer till sist till 6750, jag synar och han visar KJ.

Middagspaus, vi har bytt ut en del spelare, dansken, macho och Newcastle rök, även den tighta spelaren, som överbettade potten på river, men ända synades ner av en ny ryss med topp-par. Macho ersattes av en dansk, som är ganska aktiv, höjer med marginella händer i tidig pos. Det ska jag komma ihåg.

Efter middagspausen så slår jag om dansken först med J4, han foldar.

Sen har jag en hand då jag har AQ UTG, höjer upp, träffar A, ytterligare ett A på turn men brädan kompletterar stege och färg och jag vinner tyvär en alldeles för liten pott.

Strax efter kommer handen med AK som jag berättat om tidigare.
Ordet är fritt.....
Följ mig ikväll på https://twitter.com/#!/r0sj0n

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback