Internetpersonligheter

2012-08-19 @ 19:37:04 | Allmänt
Skyldig eller oskyldig, rätt eller fel, vi vet inte, men vi anar, tror, antar. På pokerforum blir trådarna snart långa. 
Att vara tvärsäker på att man har rätt är skönt, inga tveksamheter, inga tvivel. Det absolut enklaste sättet att ta sig genom livet är att helt enkelt klassa alla som inte tycker som en själv som mindre vetande.
Allt målas i svart eller vitt, inga svåra val, där man väger för och emot,  tar intryck av vad andra tycker, alla andra är ju ändå idioter som knappt kan tänka själva.
Det finns helt enkelt inte på kartan att man har fel eller att någon annan kan ha något vettigt att säga. Alla har narcissistiska drag, men det finns vissa som uppvisar ett mer extremt beteende.
Ett mer extremt beteende utmärks av följande drag:
 
-Har en grandios självbild (till exempel överdriver framsteg och talanger, förväntar sig att bli betraktad som överlägsen utan lämpliga meriter).
-Är besatt av fantasier om obegränsad framgång, makt, briljans, skönhet, eller perfekt kärlek. Tror att han eller hon är "speciell" och unik och bara kan bli förstådd av, eller bara borde umgås med, andra speciella eller högstatuspersoner (eller -institutioner).
-Kräver stor beundran. Har oresonliga förväntningar på speciella förmåner eller omedelbar respons på hans eller hennes förväntningar.
-Är interpersonellt exploativ, det vill säga utnyttjar andra för att uppnå sina egna mål.
-Brist på empati; är ovillig att känna igen eller identifiera sig med andras känslor och behov. Är ofta avundsjuk på andra eller tror att andra är avundsjuka på honom eller henne.
-Uppvisar arrogans, hotfulla beteenden eller attityder.
 
Själv har jag en aning svårt när någon uppvisar just dessa egenskaper, särskilt då dessa åtföljs av en stor dos dubbelmoral.
 
Om ni vill kommentera något inlägg och hoppas på svar så måste ni tyvärr just nu kommentera på http://rosjon.blogg.se, eftersom jag inte får någon notifiering om ni kommenterar nån annanstans, vilket gör att jag annars oftast missar era kommentarer och därför inte kan ge nån respons.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback