Skäms ni inte?

2012-08-21 @ 20:33:28 | Allmänt
Olle Langenius och Cem Yeter, styrelseledamöter:
"Vi har inte kunnat se att det föreligger misstanke om brott utan snarare att ledningen i bolaget brustit i kompetens, kontroll och översikt i driften av framförallt det Maltesiska bolaget 5050Poker LTD."
 
Jag har inte förlorat en spänn (vad jag vet) och ändå blir jag så jävla förbannad när jag
 läser detta.
Alla vet att bolaget gjort av med 85% av spelarnas pengar, åtskilliga miljoner kronor, pengar som skulle hållas åtskilda från bolagets egna tillgångar. Ingen är så inkompetent så att man tar av dessa pengar för att betala bolagets utgifter utan att ett brott begåtts. Möjligtvis är man brottsligt inkompetent. Bara det faktum att det är möjligt att komma åt spelarnas pengar är brottsligt. Misstanke my ass! Det blir fan inte mer sannolikt än så.
 
Att påstå att det inte finns någon misstanke om brott är höjden av arrogans och ett hån mot alla som förlorat pengar när dessa brottslingar förskingrat spelarnas pengar.
Att inte avveckla verksamheten när pengarna tog slut för drygt ett år sedan och de insåg att affärsidén inte höll, utan istället hålla bolaget under armarna med spelarnas pengar kan inte vara något annat än brottsligt.
 
Att göra ett sådant uttalande och samtidigt komma med ett pressmeddelande om upphörandet av Team5050 ger inte pressmedelandet någon som helst trovärdighet:
"Under den pågående interna utredningen har det inte framkommit något som tyder på att spelarna i Team 5050 har förorsakat eller på något sätt bidragit till den aktuella situationen som 5050poker befinner sig i."
 
Först ingen misstanke om brott och sedan förväntar man sig att vi ska tro på vad man säger om Team5050? Om förhoppningen var att man genom pressmedelandet skulle minska trycket på att de som ingick i teamet ska uttala sig så misslyckades man kapitalt, genom att först påstå att det inte ens finns misstanke om brott vad gäller hur spelarnas pengar förskingrades. Jag som tidigare aningslöst inte misstänkte teamets medlemmar alls, börjar ju nu tvivla när dessa två uttalande ses tillsammans. Hur ska jag kunna veta att teamet inte fick ut sina pengar innan allt uppdagades av resten av spelarna. Det är dags för medlemmarna i teamet att uttala sig om de inte ska bli dömda i sin frånvaro. Den som tiger samtycker!
 
Några vars tigande jag har mer förstående för är bylings och till och med Lapproffes (jag ska inte låta det bli en vana, jag lovar).Jag hoppas och tror att det är bra att de väntar med att avslöja det de påstår sig veta om turerna kring 5050poker tills utredningen kommit betydligt längre, varför ge de skyldiga chans att hitta på förklaringar, gömma undan bevis och synka sina berättelser. Jag hoppas dock att de skickar allt de vet till ekobrottsmyndigheten och ansvarig åklagare, de behöver få veta och ta igen försprånget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback