Gott nytt hoppfullt 2012!

2012-01-02 @ 13:14:27 | Allmänt
Första turneringssöndagen avklarad med riktigt dåligt resultat, bara att hoppas på bättring och bättre tur.
Testar en ny site för att visa enstaka händer, i slutet på handen får ni rösta på vad jag borde gjort.

Denna hand spelar jag i Giganten mot samma spelare som jag spelade 77 handen mot i 5-manna SM. Hur borde jag spelat denna?


Kommentarer
★ Link

Helt klart en Nötig höjning han gör.

Nackhåren reser sig på mig.Men kan vi folda AK här?

Tkr inte det.In med degen o hoppas på en coin.

Alt gör en lika nötig höjning(=commitande) tillbaks, med troligt resultat av att vi får gråtsyna oss allin o hoppas titta på QQ o neråt. Finns AQ-AJ i hans handrange när flopprejset ser ut som det gör?My two dimes //Link.GL med pokern i år Rosjon

2012-01-03 kl. 09:43:25
★ rosjon

U2, Link

Ska ta upp handen i nästa inlägg men jag lutar åt att jag valde inte det sämsta men inte heller det bästa alternativet.

2012-01-03 kl. 22:26:31
http://rosjon.blogg.se/
★ jonny2012

Tjena RosjonLite sent men jag tycker handen är intressant med tanke på ditt jobbiga stackdjup. Går det att komma ifrån handen? Njaeee..

Spelar inte lika mycket på svs som du men...

Först lite info som jag anser saknas för att bedömma handen:

Hur många är kvar? Är det kring bubblan får jag nog in det utan speciella reads. Vad är det för struktur? (Svs= ofta flack från bubblan och sen blir det väldigt brant)Mina tankar (lite sent men ändå):

Hur ofta 3bettar tiltalot? Hur ofta 3bettar han smått från sb mot 3x knappraise som bluff mot din 40ish bb-stack? (aldrig imo). Tycker nog att folk 3bettar sällan som bluff på svs över huvud taget, speciellt inte i det här skedet av turneringen. vilka händer kan han tänkas 3bet-syna med?Jag förmodar att du 3xar för att visa att du tänker spela handen (dendens på svs) men jag föredrar nog 2-2,5x i alla fall. Inte så mycket för att du kan komma ifrån handen, men du visar för fi att du har en stark hand (får nog ge spelarna lite kred på giganten iaf) vilket gör att han kan ha det i åtanke när han väljer bet size. Öppnar du lägre kommer tiltalot 3betta större eftersom han vill få in allt. Eller defendade Yellow mycket och det var därför du öppnade 3x?Är det finalbord skulle man kanske kunna komma ifrån handen. Speciellt om man öppnar 2,5x.

2012-01-05 kl. 14:50:19
★ cola

Syn - träffar du A eller K så går du in i kaklet. Missar du är det en enkel fold om Fi visar styrka på floppen.Du har ändå över 40k, gott och väl över 30 BBs, kvar att leka med, vilket sannerligen inte är kattskit.

2012-01-06 kl. 16:57:27
★ joppe

lägger man AK i detta läge (kring blindarna) blir man överkörd i längden. inte för att jag tror att du blir överkörd rosjon,,,Har du spelat mycket mot tiltalot och han vet din image kan han ju trebetta väldigt light här, då du öppnar mycket och inte är jätteblyg. Han SKA trebetta dig light i detta läge. Men förstås steelar han aldrig, har låg preflopraise% och är allmänt nit så får man ju överväga en vik. men allt annat lika måste man köra,Det finns faktiskt vissa som jag skulle vika ak till i detta läge på svs, men tror inte tiltalot är en av dem.Syn är aldrig rätt i detta läge trots position. Då ligger det 20k i mitten och du har 40 k bakom.... Knappast optimal turneringsstrategi.Men jag förstår att syn är populärt bland rösterna om de spelar på svenskaspel, där synen djupt in i turneringar är socialt acceterad:)Nu hade du otur o sprang in i kungarna, men har ändå knappa 30% vinstchans...2012-01-07 kl. 13:00:06
★ rosjon

Cola: Är inte speciellt förtjust i bara syn, på det sättet vinner du bara 1 av 3 ggr, och mot hans förmodade range borde man ge sig större chans att vinna potten. Å andra sidan så minimerar man förlusterna. Men om jag märkte att någon spelade så skulle jag börja utnyttja det direkt.JOPPE:Nej, att lägga AK i detta läge var nog aldrig ett alternativ, Om jag vetat att han hade KK hade jag limpat in, synat hans återhöjning och ställt om jag träffat A, annars lagt.

Jag tror fortfarande dock att en mindre reraise är bästa spelet mot det handurval jag tror han återhöjer med, men helt tvärsäker är jag inte.

reraise>allin>syn>fold

2012-01-07 kl. 14:57:04
http://rosjon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback