Himma

2012-07-28 @ 17:45:36 | Allmänt
Efter att jag långsamt fått tillbaka mer och mer av min rörlighet och dessutom reparerat bilen så fick vi till sist nog av att bara vara hemma och bestämde oss med två timmars varsel att bege oss ner till Skåne och Ystad. Har bara lite drygt en vecka kvar av semestern och det gäller ju att ta chansen.
Så vi packade snabbt det vi trodde vi behövde, in med det i bilen  och så drog vi iväg. Tur att vi har en stor bil eftersom vi oklokt nog köpt en stor bur till Tarantino. Som tur är så finns det en stol över till honom.
 
På vägen ner lyssnade jag på John Guidettis sommarprogram, helt otroligt bra, något att lyssna på även om man inte är fotbollsintresserad. Inte direkt vad man väntar sig av en 20-årig fotbollsspelare.
 
Lyssna: Sommar i P1 med John Guidetti
 
Om ni vill ladda ner och lyssna: http://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/4007314.mp3
 
Vi kom fram till Ystad strax innan solnedgången, körde direkt till stranden och tog ett dopp i havet vid tredje bryggan. Det var otroliga 23 grader varmt, och bara den som tillbringa en sommar i Ystad tidigare kan förstå hur ovanligt det är.
Med badet avklarat var det dags för nästa måste, Fritidsbaren.
 
 Fritidsbaren är en instutition i Ystad och där serveras fantastiska köttbullar och bakas världen godaste wienerbröd, härligt "döbagade". Stället drivs av tre generationer, och det drivs kanske inte på det mest effektiva sättet, vilket bara det är något att uppleva. De flesta som återvänder till sitt barndoms Ystad ser till att besöka Fritidsbaren och åtminstone ta sig ett wienerbröd.
Vi var hemma hos mina föräldrar lagom till OS-invigningen, Rowan Atkinsons "Chariots of Fire"-parodi var riktigt kul, ovanligt att man skrattar under en invigning.
Nu blir det förhoppningsvis några dagar med hyfsat väder, badtemperaturen i Ystad är oberäknelig, den mest på vindarna och tar nästan ingen hänsyn till övriga förhållanden. Men man kn ju alltid klättra på lämningarna från gamla Brantinglinjen.
 
Får se om vi tar en tur till Casinot i Malmö, vi brukar försöka hinna men vi får se.

Kommentarer
★ Stefan W

Skönt att du kan börja röra på dig ordentligt, det gäller att röra på sigsom bara den. Jag hade inte satt mig i en bil på långresa, så snart efter impacten, att sitta är ryggns värsta ställning. Lycka till i fall ni hamnar på CC, tillsammans med Svl landets trevligaste imo.

//Stefan

2012-07-29 kl. 20:07:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback