Los Angeles 13 juli

2012-07-14 @ 08:37:36 | Allmänt
Vi är helt slut nu.......
Idag har vi varit på Universal Studios hela dagen och vi har haft otroligt kul.
Vi var i valet och kvalet hur vi skulle göra med biljetterna. Universal Studios biljetter kostar lika myckat för alla som är 3 år och äldre, vilket är helt sjukt för man måste vara 6 år och uppåt för att få ut valuta för pengarna. Det finns helt enkelt inte tillräckligt som passar den yngre åldersgruppen, mer än några ytterst pliktskyldiga lekplatser, Seaworld passade betydligt bättre och hade fler attraktioner för dem.
Nu visste vi inte det så vi köpte 5 stycken Front-of-the-line biljetter för dubbla priset. Vi hade fått rådet att åka dit tidigt och åka de saker vi antagligen ville åka flera ggr först utan att använda passen, för de gällde bara en gång på varje attraktion, så vi började med Simpsons, trots att parkguiden tyckte vi skulle börja med rundturen och King Kong 360 4D.
 
Det var då bara 10 minuters väntetid i vanliga kön, så först åkte jag med de äldre ungarna och sen Liv också med Siri och Sander. Sjukt bra, helt otroligt vad de lyckats få till känslan och trots att jag tyckte det var läskigt (gillar inte berg- och dalbanor) så var det bra läskigt. Sedan begav vi oss till Lower Lot, och åkte först Jurassic Park. Lite trist förutom det sista fallet som å andra sidan var riktigt bra.
Sen kom höjdpunkten, Transformer 3D som redan hade 30 minuters kö, så vi tog våra pass och åkte jag och de äldre. Därefter åkte Liv och de äldre igen med våra två resterande pass, men Liv åkte i Singel Rider-kön som var i princip tom, så det tog inte längre tid för henne.
Under tiden som Signe väntade på oss andra var det fototagning som gällde med de olika figurerna i parken, vi hann med en hel del, dessa är två axplock.
Tur det fanns något som kunde roa henne, och vi hann faktiskt med en djurshow också, som hon tyckte var ok.
Sen var det dags för Mummy, The Ride. Liv åkte först med dem, och jag åkte med de äldre andra gången, jag tog singlekön, men eftersom den var i stort sett tom kom jag i samma vagn som dem. Vilket var tur, för den var sjukt läskig tyckte jag. På de andra korten som togs under åken så såg jag glad ut, på detta såg jag väldigt, väldigt rädd ut. Som tur var kunde Siri coacha mig lite så jag blev lite mer mentalt förberedd.Det enda Sander bidrog med var att säga "nu är det ett varv till" precis när vi var klara, hans brås på sin mor vad gäller humor.
 
Sedan var det mat och rundturen som numera inkluderar King Kong 360 3D, som var det coolaste ( och det var värt att åka bara för den) med den rundturen, som iofs var intressant, men nu började man få höga krav p.g.a de tidigare åken. Det var dessutom rejält varmt nu, 28 grader i skuggan, så vi smet in på Shrek 4D allihop som hade AC, men trots att hon klarat King Kong, så tyckte Signe att spindlarna där var alldeles för läskiga, vilket slutade i illvrål. Liv tröstade, men sen när filmen var slut och vi skulle gå ut, rörde en av trådarna under stolen (som använts för att smulera spindlar under föreställningen, genom att fladdra mot våra ben) vid Signes fot på vägen ut, vilket resulterade i ett gallskrik utan motstycke.Trött somnade sedan Signe och vi använde våra pass till att åka Simpsons igen. ungarna åkte två gånger och jag en.
En aning skillnad i antal besökare jämfört med morgonen, det hade börjat tjocka på sig vid 11.00, och nu var väntetiderna bl.a 75 minuter på Transformers utan pass, och 45 minuter för Simpsons. Efter dessa två åk var alla verkligen trötta, men ändå gick Liv, Siri och Sander på House of Horrors, vilket tydligen var sjukt läskigt. Eftersom jag hatar att bli skrämd på det sättet (Liv brukar smyga ner efter mig när jag går ner i källaren, bara för att få nöjet att skrämma slag på mig) så höll jag mig hos Signe.
Sen var dagen på Universal slut, och Signe vaknade precis innan detta fotot. Detta var den klart bästa themepark jag varit på, helt i min smak. Dyrt men ett måste i L.A helt enkelt. Tack för tipsen Carina, vi tjänade mycket tid, svett och tårar på dem. Tog tunnelbanan hem, där ungarna tog ett bad i poolen innan middagen, som intogs på 25 degrees, en bra hamburgerrestaurang som har bra vin också. Den låg mitt emot Chinese Theater där kändisarna handavtryck (och  ibland annat) och signaturer finns i betong. Jag blev mest till mig av....
.....medans Siri, Sander och Signe letade efter.....
Precis sidan om HP fanns denna....
Imorgon blir det sovmorgon innan vi beger oss vidare söderut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback