Los Angeles - Escondido 14 juli

2012-07-15 @ 19:55:54 | Allmänt
Vi tog en rejäl sovmorgon och åt sedan den bästa inkluderade frukosten på resan. Nu var det slappa dagar fram till avresan den 17 juli....tänkte vi.
Liv tog ratten eftersom mitt blodtryck inte pallar köer, och jag började letandet efter ett bra hotell, hyfsat pris, plats för fem personer och hyfsat nära ett centrum så vi slipper ta bilen till restaurangerna.
Det visade sig dock snabbt att det skulle bli sjukt svårt.
Amerikanarna verkar ha startat sin semester i helgen och alla har åkt söder om L.A. Vi var alltså tvungna att dra oss närmare San Diego än planerat först. Men.....Comicon pågår i San Diego sedan en vecka tilbaka och alla rum i staden som är hyfsat billiga var upptagna. 
Men jakten fick vänta för nu var vi vid Huntington Beach, "Surf City". Varmt i luften och sol-dis, men familjen var lite tveksam till bad först...
 
Stranden vad full med folk, men den är stor så det finns utrymme. Och vägorna...wow! Jag tog bodysurf-brädan och drog ut och körde, hur kul som helst, medan de andra inte riktigt kom igång.
Lagom varmt i vattnet, och lååånga, höga vågor som rullade in, gjorde det till en fröjd att bodysurfa.
Till slut kom Liv också på hur kul det var och vi fick "slåss" om brädan. Ungarna tyckte dock att det var lite väl höga vågor, men de kändes inte så farliga som de annars gör då de slår väldigt sent.
Dessutom har de badvakter och torn överallt à la Baywatch, och de är snabbt ut om de misstänker det minsta lilla.
 
Amerikanarna verkar ta med hela uteplatsen till stranden, med grill, partytält, parasoll, stolar, bord m.m 
Massor med mat och grilloset låg tätt över parkeringsplatsen. Men det finns oftast ont om matställen vid State Beaches( de flesta stränder är national parker), de stränder som vi tyckt varit bäst, så antingen får man ta med mat eller så får man åka därifrån för att äta.
Efter att alla badat klart så var vi hungriga och åkte till en ok mexikansk restaurang där vi i vanlig ordning beställde alldeles för mycket mat. Man bör verkligen beställa otroligt lite här i USA, och de tycker dessutom att det är helt ok att man delar. Det är betydligt bättre att beställa lite till än att sitta där med ett berg av mat, vilket man oftast gör om man beställer som man brukar i Sverige.
 
Jakten på hotell fortsatte och till sist hittade vi ett bra hotell, med en tvårumssvit och pool i Escondido, en förort till San Diego. Ganska nära allting faktiskt, men vi var "tvungna" att ta bil till en restaurang eftersom vi inte ville äta på kedja eller ta mexikanskt en gång till.
Vi hamnade till sist på en persisk restaurang med magdans och underhållning.
 
"Det är jobbigt när han skriker hela tiden" tyckte Sander om elorgelmusikern, men Signe var fascinerad av magdansen. Siri roade sig med att hitta på nya figurer till hennes kommande seriealbum.
 
Ny sovmorgon idag och de andra doppar sig i poolen medans jag hackar blogg. Hittade till sist ett hotell närmare stränderna vid Pacific Coast Highway igårkväll, så dit flyttar vi och bor de två sista nätterna innan vi flyger hem. Nästa blogg kommer alltså från Encinitas en badförort till San Diego, nära Del Mar.

Kommentarer
★ lasse

fastnade av en tillfälliget på din blogg,kul att läsa om er amerika resa,du skriver så bra att man fastnar i bloggen länge. härligt att få se en hammarbytröja på sander med.


Svar: Ja, nu är resan slut och vi är hemma igen, får väl hoppas att annat intresserar i blggen också så småningom.
Rosjon

2012-07-16 kl. 19:03:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback