Monterey - San Luis Obispo 10 juli

2012-07-11 @ 08:14:47 | Allmänt
Upp tidigt igen efter en sen kväll, vi ville gärna slippa alla köer vid akvariet. Och det var verkligen värt ett besök, men vi förstår inte riktigt vad folk gör i övrigt i Monterey för det är lika kallt som i SF. Mark Twain har tydligen sagt "The coldest winter I ever spent was a summer in San Francisco."
Så trots alla vackra stränder finns det liten chans att man någonsin kan bada där utan våtdräkt.
 
Akvariet hade en hel del maneter som visades upp i väldigt speciella akvarier 
 
Dessutom fanns det ett helt fantastisk öppet hav-akvarie

Och till sist har de ett akvarie med värdens coolaste sjöhäst, eller seadragon.
 
Till lunch tog vi en helt ok fish & chips på en pub sen satte vi oss i bilen och begav oss söderut på Highway 1. Först på listan var 17 Milde Drive, en privat väg som går förbi Pebble Beach, där vi bl.a såg The Lone Cypress.
Ska jag vara helt ärlig kunde vi skippat den rundan, men resten av vägen var desto bättre. Man ville verkligen stanna varje kilometer och se på nästa vykortsvy.
Vädret var växlande, ibland iskall dimma, ibland soligt och klart, och det tog en stund att ta sig ner längs kusten. Vårt mål var San Luis Obispo, där vi hoppades på bättre väder, men det var fortfarande halvkallt när vi närmade oss. Men å andra sidan hade vi tur och fick se sjöelefanter på en strand som vi åkte förbi.
Inga små djur direkt. Ikväll blev det sedan en kreolsk restaurang och ett rum med tre sovrum som vi fick till sjukt lågt pris. Skönt med utrymme.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback