Poker istället

2012-11-02 @ 01:42:00 | Allmänt
Satt halva kvällen och funderade på om jag skulle skriva ett inlägg om Svenska Spel och SvePoF, men bestämde mig för att spela poker istället. Det var ju det nionde sidoeventet SM #9: Shorthanded Rebuy NLH ($55), och sen blev det i vanlig ordning Goldrushen, Superskalpen, lite SM-kval och Startstacken. Åkte ganska snabbt i alla utom Startstacken och så blev det en SM-biljett också. Värsta sättet jag åkte på var i Superskalpen när jag gick allin med T7 i klöver på en KJ9 med två klöver och fick syn av 45 i klöver. En 4:a på turn ochmin saga var all. Men tack för att du finns, du ger mig hopp, du hoppfulle;)
 
Rebuyeventet gick ganska bra, gjorde två rebuy och en addon men hade gått till c:a 50 000 när rebuyperioden var över från en startstack på 5000. Drog ut så det stod härliga till. Lyckades framför allt träffa trissen mot AA och KK. Det konstiga var att det blev knappt höjt innan flopp, men sen stoppade bägge två gladeligen in pengarna på floppen.
Spelade väldigt tight hela vägen till finalbordet, hade tur med bra kort vid rätt tillfälle och när vi var tre stycken kvar hade jag chipledningen men åkte naturligtvis på tredjeplats. Skulle fortsatt och spela tight. Sista handen ställer jag med c:a 480K med A8 efter att Neblano höjt från lilla, får syn av KQ, men en dam kommer på floppen och ingen hjälp dyker upp sen heller.
Bjoelle lär väl ta hem finalbordet, när man både springer och spelar bra så finns det stora chanser.
Nåja, två tredjeplatser i två shorthanded event som definitivt inte är min forté på två år räknas som godkänt. Nu gäller det att hålla i och rida på samma rush som Bjoelle.
 
Förresten, en sak angående SvS och SvePoF. Jag förstår faktiskt inte varför styrelsen inte kontaktade Svenska Spel. Om jag blivit vald till styrelsen hade det varit det första jag gjort, för jag hade bara varit tvungen att få se deras reaktion. Jag tycker det var ett misstag, mest för att jag är så nyfiken på hur SvS hade ställt sig till en förfrågan.
 
Däremot tror jag i slutändan att det hade blivit samma slutresultat, med SM på Pokerstars, jag tror dessutom att det är det bästa alternativet för pokerspelarna i Sverige, trots att jag tycker att de mästerskap Svenska Spel arrangerat online varit riktigt bra (förutom 2008 då). Under SM-månaden lever Svenska Spel upp, tyvärr är resten av året bara en transportsträcka. Skulle SvePoF ha kommit överens med SvS och tillsammans med dem arrangerat SM i år, skulle SvePoFs förhandlingsläge varit ganska dåligt, och de skulle kanske aldrig tagit sig ur det underläget. Nu visar de att de (visserligen med Pokerstars som partner) kan arrangera och anordna SM och dessutom är medlemsskaran betydligt större nu. Så förbundet är starkare nu tack vare att man valde att inte samarbeta med SvS än de hade varit annars, anser jag. Men ni kunde väl ha frågat dem, det hade varit så spännande att få veta hur de ser på SM och SvePoF, om de ens varit intresserade.
 
Jag har lite mer förståelse varför Svenska Spel inte själva tog kontakt med SvePoF. När man stulit någons mästerskap tar det väl emot att höra av sig och fråga om det finns möjlighet till samarbete. Att sajterna är de som tar första steget är inte ovanligt, det har skett med flera sajter som idag är samarbetspartners med SvePoF. Just att man faktiskt snott mästerskapen kanske egentligen betyder att det är de som ska ta första steget.
 
Men jag tror inte att det det var prestige eller monopolmotstånd som är anledningen till att ingen kontakt togs. Jag tror styrelsen agerade efter vad de tror är för pokerspelarnas bästa, vilket faktiskt var det mandat vi gav styrelsen när vi röstade in den.
 
 

Kommentarer
★ Link

Hey Jonas,

Grattis till en bra placering :)
WP, GG
Själv har det gått troll i mitt spel.
(precis som vanligt typ)

Vi ses hu på söndag hoppas jag, eller på Malta.
Vore ännu mera skoj.

//Link

2012-11-02 kl. 14:26:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback