Höstgaloppen

2012-10-11 @ 08:12:27 | Allmänt
Igår var det den årliga Höstgaloppen på Enskede IP, ett sätt för Hammarby Friidrott att öka på de olika årskullarnas lagkassor genom att sponsra löparna med x antal kr per 400 m varv de springer på en timme.
 
Det hade samlats en hel del barn, ungdomar och och det var mellan 100-200 löpare som gav sig av på det första varvet. Siri hade lyckats få sponsring av mormor och  morfar, farmor och farfar, av mamma, samt av mitt företag, det ska ju vara rättvist med sponsringen inom familjen. Sammanlagt var det värt 160kr per varav tll lagkassan, vilket behövs då det planeras läger och tävlingar lite längre bort.
 
Tänkte väl att om hon springer bra så blir det kanske 20 varv på en timme eller strax under, dvs 8 kilometer.
 
Första 5 minuterna såg det ut som om jag gissat rätt, men helt plötsligt slog Siri följe med två tjejer som hade ett betydligt högre tempo än de Siri sprang med först. Varvtiderna sjönk rejält, och efter 40 minuter låg Siri på 18 varv.
Nu skulle man ju kunna tro att hon skulle tappa lite på slutet, men hon ökade och bästa varvtiden hade hon på sitt näst sista varv. Det slutade med 30 varv då det sista påbörjade varvet också skulle räknas in. Så det blev 1,2 mil på 60 minuter, något jag själv aldrig klarat av, men min lilla 11-åring klarade av att pressa sig själv, trots att jag stod sidan om och försökte få henne att ta det lite lugnare, var rädd att det skulle bli för mycket.
 
 
Korv och dricka efteråt, och sedan köpte vi en påse Gott & Blandat på vägen hem. Resten av kvällen spenderade Siri i badet, med en bra bok, ätandes godis, något hon var väl värd. 4800 kr blev den insprungna summan, betydligt mer än jag sprang in igår på pokern, där jag slogs av hur förvånade vissa blir av att jag vinner coinflips, men tar för givet att deras egen tvåoutare ska sitta varje gång de får in det med sämst hand. Being rosjon, antar jag;)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback