Jag har min alldeles egna åsikt

2012-10-29 @ 22:33:10 | Allmänt

Mattias "Pokerstar" Anderssons är inte tillräckligt informerad. Själv förstår jag inte riktigt vad han syftar på. Med tanke på hur stor skillnad det är nu jämfört med föregående styrelser så är jag mycket nöjd med både information och insats. Jag har inget behov av att styrelsen twittrar om varenda toalettbesök. Man bör ha i åtanke att styrelseuppdraget sköts på ideell basis av personer med jobb och familj som också kräver tid, jag ställer kraven därefter. Vi ska inte glömma att det inte var mer än ett årsmöte sen man knappt kunde hitta folk som ville sitta i en styrelse.

Vad gäller hanteringen av klubbarna verkar det inte fungera som tänkt, vilket ordförande Mauritz redan erkänt i en intervju på Pokerskull:
http://www.pokerskull.com/2012/10/intervju-mauritz-altikardes-ordforande-svepof/

Jag är av åsikten att Svenska Pokerförbundet har ganska lite att erbjuda enskilda klubbar. De kan kanske hjälpa nya klubbar att komma igång och agera kontaktknytare mellan klubb och sajter. Eventuellt hjälpa till med ett upplägg av satelliter till live-SM. Men kritiken i detta avseende kanske är befogad. Ur eget perspektiv är jag inte speciellt intresserad av hur förbundet sköter pokerklubbarna, kanske är det därför jag inte blir så upprörd över att det inte händer så mycket som kanske vissa hade hoppats på.

Men annars vad gäller informationen om vad förbundet sysslar med så är den enligt min mening tillräcklig. Därmed inte sagt att det kan bli bättre, men jag undrar vad andra saknar? Vad gäller både live- och online-SM så har man redan gått ut med att de ska redovisa hur upphandlingen skötts när är evenemangen är genomförda. Jag tror inte de kan redovisa allt med hänsyn till kommande års förhandlingar, men hoppas att de redovisar så mycket det går utan att skjuta framtida evenemang i sank. Om man varit på det extra medlemsmötet hade man redan vetat mer, tyvärr är det svårt att redovisa allt som sägs i ett mötesprotokoll, och tyvärr har alla av förklarliga skäl inte möjlighet att närvara.

Vad gäller skrämmande träffsäkerhet i profetior och fakta, och Mattias hyllning, är jag av en annan åsikt. Jag vet av egen erfarenhet att mycket förvanskats och mörkats.Det är lätt att slänga ut ett påstående med tillräcklig säkerhet, kryddat med lättgooglad fakta och sedan antyda att det finns bevis som det tyvärr inte går att visa av någon obskyr anledning. Nuvarande styrelsen i SvePof har fått ta alldeles för mycket obefogad kritik från detta håll och även jag har fått ta en hel del angrepp. När jag läser hyllningskörerna och att Mattias vill förtydliga att han faktiskt håller med Lapproffe i det mesta som han säger, samtidigt som han citerar dybban, är det inte utan att jag känner en viss besvikelse, då man inte kan tolka det som annat än att skribenterna tycker att det är ok med personangrepp på mig,min familj och flera andra som hade en annan åsikt.

Vad gäller resan till Grekland så har den inte på något sätt mörkats, förvånansvärt att någon ens kunnat undgå att känna till den. OM det redan var bestämt att SM skulle gå någon annanstans, så kan jag förstå att Ken känner sig lurad. Men vad jag vet så var inget bestämt innan resan, var Live-SM slutgiltligen skulle gå bestämdes vad jag vet inte förrän efter sommaren. Ska styrelsen sluta undersöka alternativ bara för att de tror att de redan fått bästa möjliga erbjudande? Har svårt att tro att någon i styrelsen insisterade på bjudresan, det var väl snarare en del av Kens säljpitch, och ibland ger helt enkelt inte säljinsatser utdelning.
Utan att veta detaljerna om Kens erbjudande så kan jag tänka mig att det är svårt att övertrumfa världens största pokersajt om de bestämt sig för att de vill vara med att buda.  Bara det att Pokerstars själva kan garantera nästan dubbla deltagarantalet jämfört med förra SM gör erbjudandet till ett kap med tanke på fiaskot i Riga senast. Jag hoppas vi får veta mer detaljer om de olika alternativ som fanns att välja mellan, då kan vi själva avgöra om styrelsen valde rätt. Jag är övertygad om att styrelsen gjort sitt jobb i detta avseende.

Att sedan styrelsen själva är stolta över sitt jobb är väl inget fel? Möjligtvis tveksamt om det samtidigt varit en medlemsstorm där alla var djupt missnöjda, men något sådant har jag inte sett av. Men jag, som är medlem, är nöjd. Jag hoppas däremot att temperaturen skruvas upp inför stundande online-SM, har själv inte sett så mycket reklam, och det är nog där det kan fallera. Svenska spel har definitivt ett försprång i och med sina tre senaste väldigt lyckade SM. Trots att det inte finns en krona i garanterad prissumma är redan antalet reggade till Main Event på SvS tre ggr högre än på Pokerstars.  Som en pokerspelare som jagar övervärde, ser jag att det finns möjligheter till ett klipp på Pokerstars, men ändå hoppas jag endast på ett minimalt eller inget övervärde alls. Skulle SvePoF lyckas dra 1500 spelare vore det otroligt bra för kommande år, det kan bli ett svenskt WCOOP, ett SWOOP. Lyckas man inte blir det nog svårare att få lika hög garantisumma igen, men hittills verkar det ju väldigt lovande.

På en marknad som ska vara värd c:a 600 miljoner kronor om året, om man ska tro SvS egen senaste årsberättelse, borde fler aktörer vara intresserade av att arrangera online-SM. Det vore det intressant att få veta detaljerna om de andra erbjudandena om det fanns några.


Kommentarer
★ Pokerstar

Som jag skrev så håller jag inte med allt han skriver om. Du vet mycket väl att jag inte tycker det är OK med personangrepp på din familj. Varför du skriver så kan jag inte förstå.

Som jag även skrev så har jag inga problem med att man åkte till Grekland och undersökte dom olika alternativen. Sen att Ken blev sur över att dom enl honom redan hade bestämt sig - är en sak mellan förbundet och honom.


2012-10-29 kl. 23:54:33
★ Pokerstar

...vidare var mitt inlägg ingen kritik till förbundet mer än att jag önskade veta mer vad dom gör och att jag tycker att Lina ofta uttrycker sina personliga åsikter på ett sådant sätt (tror jag) att många tror att det är förbundets åsikt.

Det var hennes inlägg om CC/LI som mitt inlägg i huvudsak handlade om.

Sen får hon eller styrelsen vara hur stolta som helst. Du får läsa mitt svar till Lina i hennes blogg.

2012-10-30 kl. 00:08:20
★ rosjon

Du har sagt att du inte tycker det är OK,men ändå hyllar du honom, vilket legitimerar det han skrev. Både du och dybban framställer honom som en sanningsägare, vilket både du och jag vet inte stämmer helt överens med verkligheten. Se det som en verbal käftsmäll från mig.
Redan när dybban skrev det han skrev blev jag upprörd, men jag känner egentligen inte honom, och han inte mig och jag har därför svårt att förebrå honom.

Resten av mitt svar var lika mycket en reaktion på det du skrev, som på de många kommentarerna ditt inlägg gav upphov till. Det känns lite för svårt för denna styrelse att få cred för att göra nånting rätt.

2012-10-30 kl. 01:24:05
http://rosjon.blogg.se
★ Pokerstar

Självklart hyllar jag inte personangrepp och hot mot din familj. Dock trodde jag det var Bergman som stod för den varan.. Men man kan väll "hylla" något och ta avstånd mot någonting annat.

Sen tror jag att förbundet hade fått mer cred. om man berättade lite mer om sitt arbete.

2012-10-30 kl. 07:08:59
★ dybban

Nog kan man gilla någon utan att stå bakom allt han gör eller säger. Ja, kanske till och med tycka att en del är dumt.

Som jag skrev. Några av dem som fått avhyvlingar av Roffe kallar jag nära vänner. Om jag skulle behöva försvara alla polare som varit i gräl med Roffe skulle det innebära en heltidstjänst.

Jag tror nog att du vet var jag och Mattias står, även om du vill retas lite...

2012-10-30 kl. 18:28:14
http://dybban.blogg.se
★ Daniel

@dybban Det beror väl lite på vad personen ifråga gjort eller? Om man hyllar någon kan man väl inte tycka att det där dumma han gjort är så allvarligt? Ganska okej egentligen, mest busigt eller hur?

2012-10-30 kl. 19:48:31
★ dybban

@Daniel: Jo, att hylla Hitler är ju lite svårt att motivera även om han var en trevlig snubbe som drog roliga historier. Man får så klart skilja på äpplen och päron.

Tror rosjon klara det.

2012-10-30 kl. 20:32:04
★ Daniel

@dybban Jag sa väl inte att lapproffe var en hitler? Jag kollade igenom de senaste tre månadernas inlägg hos lapproffe. Räknade inte så noga men rosjon eller hans familj är me i väldigt många inlägg, tror 5 bara handlade om rosjon, och i massor av kommentarer. Just i kommentarerna finns det hot. Hade jag varit utsatt för liknande påhopp på nätet hade jag inte tagit det lika lugnt som rosjon. Om mina bloggkollegor då gick ut och hyllade personen som låg bakom påhoppen hade jag nog känt betydligt mer än en viss besvikelse.
@Pokerstar Just Bergman kommenterade flitigt, ivrigt påhejad av roffe i de inlägg jag kollade på. Vet att han gick överstyr ibland på superbloggen och poker.se, och det kanske inte är så konstigt om roffe och han hamnar i samma ringhörna i rosjons ögon. Och det förekom hot från roffes sida också om än ganska förtäckta och bara mot rosjon själv, tror dessutom jag för ett tag sen läste något i kommentarerna på din eller dybbans blogg.
@rosjon Vad tycker du?

2012-10-31 kl. 07:41:31
★ rosjon

@Daniel Just det som kunnat uppfattas som hot har jag mer sett som retorik, och har svårt att tro att någon med ordets gåva ens funderar i de banorna. Däremot så var det alldeles för mycket personangrepp och för lite saklighet från det hållet under en period. Men om man tar debatten med honom får man räkna med det till en viss gräns

2012-10-31 kl. 08:43:12
http://rosjon.blogg.se
★ dybban

Daniel: Jag skrev väl inte att du skrev att Lapproffe var en Hitler?

Och om du får mina ord se ut som att jag menade det så kan jag förstå om du tolkar Lapproffes texter som lite hårdare än vad de egentligen är. Han har ett textspråk som är hårt. Men det vet alla om. Det vet rosjon om, och jag tror därför att han kan hantera det.

När jag har följt debatten har jag snarare tolkat det som om rosjon har tagit det bra och han är smart nog att veta vad som händer när man ger sig in i konflikt med Roffe.

Det som är under bältet är när Roffe skrivit något om rosjons familj/barn. Det tar jag starkt avstånd i från. Hans barn har inget med detta att göra. De verkade dessutom som en väldigt mysig familj när jag träffade dom så jag blir väl rätt blödig av sånt.

2012-10-31 kl. 12:45:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback