The rosjon files

2012-10-20 @ 13:48:08 | Allmänt

Inspirerad av Pokernews har Daily Pokerstar gjort en serie intervjuer med mig och här följer en utskrift av delar av sanna historien om riggen, rosjon och SvS. Intervjun i sin helhet kommer att publiceras på deras nya sajt, så fort Pokerstar listat ut hur man använder wordpress. Jag har även lovat att ställa upp i en minst 4 timmar lång maratonintervju i checkpush.coms podcast. 

Pokerstar: Den senaste tiden har anklagelser om medrigg haglat mot dig på SvS, bl.a har du fått en del pikar från bloggkollegor på poker.se. Du har nu bestämt dig att ställa upp och berätta.Hur började det hela?

rosjon:  Detta är absolut inget jag är stolt över och jag kan tyvärr inte diskutera anledningen, men sommaren 2009 blev jag inbjuden till ett möte i Sundbyberg. På detta möte blev jag helt enkelt erbjuden garanterad medrigg på svenska spels pokerklient mot en viss motprestation som jag inte heller kan avslöja något om. Jag blev naturligtvis väldigt förvånad och ville veta mer om hur det skulle fungera…Jag blev chockerad över hur uppriktiga de var mot mig.

Pokerstar: Hur fungerar det?

rosjon: I botten ligger en statlig utjämningsrigg som har sin grund i Spela Lagom-policyn. Ingen spelare får vinna för mycket eller förlora för mycket, vilket spelarna upplever genom att de efter en vinstperiod drabbas av en förlustperiod. Jag fick veta att denna utjämningsrigg är bäst implementerad på just Boss-plattformen, och det var det största anledningen till att Svenska Spel valde just den leverantören. Sen kryddar man det med lite uttags- och insättningsrigg.

Pokerstar: Men då borde ju den enda vinnaren på Svenska Spel vara Svenska Spel själva?

rosjon: Ja, det skulle naturligtvis vara problematiskt om det kom fram, så för att förvirra den stora massan, så införde man slumpvisa förlustkonton, d.v.s. konton som i förväg var utsedda att förlora nästan varenda krona de satte in.

Pokerstar: Slumpvis utvalda?

rosjon: Ja, men jag förstod snart att det inte var hela sanningen. Det visade sig att en liten anställningsförmån var att man kunde föreslå ett konto som förlorande konto. Det betydde att om en Svenska Spel-anställd hade en granne han retade sig på, så skulle denna granne aldrig kunna vinna en spänn på poker hos Svenska Spel.

Pokerstar: Medriggen då?

rosjon: Jag kan inte förklara tekniskt hur den fungerar, men den innebär helt enkelt att man träffar set oftare, vinner coinflips oftare, drar ut oftare om man får in det med sämst hand.

Pokerstar: Var det bara du eller är det flera som fått samma erbjudande.

rosjon: Jag vet vissa namn som har fått och accepterat samma erbjudande. Du kommer kanske ihåg för några år sedan då Svenska Spel anlitade några krönikörer som skulle skriva krönikor under några månader? De namn som kanske flest känner till av dessa är dybban och DonRollo.

Pokerstar: Så du påstår att även dessa personer har medrigg?

rosjon:Ja, absolut. Eller, hade rigg. Jag vet ju inte om detta är sant men på omvägar fick jag höra att tydligen så lyckades DonRollo skriva något som retade upp Svenska Spels nya pokerambassadör William Thorsson och de skickade då ut Lapproffe som tog ett snack med DonRollo. Efter det har DonRollo aldrig skrivit ett ont ord om SvS, och han har definitivt blivit av med sin medrigg.

Pokerstar: Men dybban?

rosjon: I samband med Sverigerankingen som dybban vann ett år blev det hela uppenbart. Spelade ingen roll hur han fick in markerna, han gick segrande ur handen ändå. Jag klagade då hos Svenska Spel och blev lovad mer medrigg i Sverigerankingen nästa år men fick aldrig så mycket att det räckte till totalvinst. Den eviga tvåan. Suck, jag antar att andra fick bättre erbjudande av någon anledning, men jag vill inte spekulera om varför.  Men det har varit ganska spända möten med dybban de gånger jag träffat honom. Jag missar aldrig ett tillfälle att lägga krokben när han inte är uppmärksam, håller aldrig hissdörrarna på casinot åt honom och de, visserligen få, gånger jag varit i Göteborg på sistone, har jag åkt förbi där han bor och luftat hans cykel.

Pokerstar: Men din blogg då?

rosjon: Den är ju en lögn från början till slut, en fasad Svenska Spel tyckte det var bra att jag visade upp då det uppmärksammades att jag vann en del. För att behålla medriggen blev jag helt enkelt tvungen att hitta på en nätpersonlighet. Jag är inte en lätt vänstervriden trebarnspappa och it-konsult med hus i Enskede. Jag är inte ens skåning, det var någon på Svenska Spel som tyckte att det vore ”en kul grej” om jag var skåning, så jag fick helt enkelt lära mig prata skånska. Jag bor egentligen i en etta i Hammarbyhöjden, och barnen på bilderna är en kompis ungar.

Det är heller inte så konstigt att så få känner igen mig, bilderna på mig är ju så photoshoppade att jag är omöjlig att känna igen. Jag har t.ex. aldrig använt solglasögon, men det var någon på SvS som tyckte det såg "coolare" ut med än utan, det passade helt enkelt bättre in i den bild av poker de vill förmedla.

Ett problem i början var inlägg som handlade om händer jag spelat då jag egentligen är ganska kass utan medriggen. Jag behövde ju inte spela händerna bra för att vinna, och då blev det svårt att hitta händer att skriva om.Därför handlar bloggen till stora delar inte alls om poker. I och med att pokerambassadörerna anlitades har detta dock blivit enklare då jag får hjälp av dem att skriva det mesta som handlar om poker.

Pokerstar: Tureniec och Wigg?

rosjon: De har verkligen hjälpt mig med handanalyserna och de ska dessutom cred för att de tackat nej till den medrigg som SvS erbjöd dem, de sa helt enkelt nej, tyckte inte det var rätt helt enkelt. Eller…undrar om inte Tureniec ändrat sig och har medrigg nu, han drar ju ut ganska ofta.

Pokerstar: Vad får dig att ställa upp på denna intervju?

rosjon: Det är många bidragande faktorer. Nu när Mac-klienten kommer så har den fått inbyggd medrigg och jag vägrar att köra MacOS. Dessutom har det blivit mer och mer uppenbart att vissa har mer medrigg än andra, se bara på dybbans vinster i Lilllördag och nu senast Superwiggen. Det var helt enkelt droppen. Jag kan inte stillatigande sitta bredvid och titta på.

Pokerstar: Det har ingenting att göra med att du själv inte längre har medrigg?

rosjon: Ingen kommentar.

Pokerstar: Är detta verkligen sant?

rosjon: Det måste det ju vara, läs bara vittnesmålen i "Riggat eller inte"-tråden på Svenska Spels sajt, så inser du vad jag talar om, det borde vara ganska lätt att bedöma sanningshalten i det jag precis berätta efter ha läst dessa modiga sanningsägares inlägg, snart uppe i över 1500 stycken. Väl medvetna om att de hamnar på listan över förlustkonton så kämpar de vidare, trotsar riggen och fortsätter trotsigt att spela poker på Svenska Spels-pokerklient. De lever väl på hoppet antar jag....

https://svenskaspel.se/?pageid=/forum/Poker/lasinlagg&topicID=6878&entryid=245338


Kommentarer
★ Fredde

Så om jag fattar det rätt, så har du och andra användare på SvS fått erbjudande av Svs att få med rigg? Är detta sant?

2012-10-20 kl. 19:31:20
★ Ante

Haha, jag gillar att du fortsätter driva med dom som tror att svs poker är riggat

2012-10-20 kl. 20:13:58
★ donRollo

Mja, vi ska väl inte prata så högt om detta tycker jag. Lite känsligt ämne minst sagt. Medrigg? Nä, det vet jag inget om... Fast det har gått bra på sistone :) Ska shoppa loss med frugan imorgon :)
/donRollo

2012-10-20 kl. 22:39:29
http://www.donRollo.se
★ johano

Fan va bra skrivet :D
Att de finns spelare som tror på RIGGEN och ändå lirar på SVS är helt...;)

2012-11-16 kl. 14:18:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback