Åland utan poker

2012-09-24 @ 19:18:10 | Allmänt
 
Åland har för mig alltid varit förknippat med poker, men i helgen åkte vi dit med en annan familj på en minisemester och var bl.a och badade på Mariebad, ett äventyrsbad i lagom storlek. Ekerrölinjen dit och hem med buffé och vi hann med ett besök på Indigo också. På söndagen hyrde vi hotellets bad och bastu själva, så det blev mycket bad den här helgen.
Lite små intressanta saker jag la märke till:
Mariebad, badhuset alltså, tillåter bara "vanliga" badbyxor, ej badshorts, av hygienskäl. Precis som man har i Stockholms badhus hade man problem med höga halter av tarmbakterier, men efter att man infört förbudet så har det blivit bättre och man slipper använda massor av klor för att rena vattnet. Tighta badbyxor gör att oskicket med att ha kalsonger under badshortsen försvinner. Smart av ålänningarna.
 
Samma helg som vi var där skulle det vara skördefest, 21-23 september stod det skyltat på stan, men trits idogt letande på söndagen fanns inte skymten av skörd eller fest. Sjökvarteren, där festen hållits fredag och lördag hade stängt och resten av Mariehamn också. Vi var inte ensamma turister som drog runt på stan utan mål denna söndagsförmiddag. Inte så smart av ålänningarna.
 
Var verkligen jättetrött när jag kom hem, men hade anmält mig till en massa turneringar så det var bara att bita i det sura och köra på. Vid 20.00 kände jag mig ganska pigg, kl.23.30 sov jag sött i soffan igen. Lyckades dock sova mig in i pengarna både på WCOOP och i Startstacken, och tillsammans med en fjärdeplats i Superwiggen så blev det miniplus iaf.
Fick en kommentar i chatten på SvS, efter att ha träffat triss och fått bra betalt av AK på K-hög bräda. " Typiskt, som vanligt hög träffprocent för rosjon", jag försökte förklara att, om det nu är så vanligt att jag träffar triss, borde man kanske inte betala av med TPTK, lite väl hoppfullt, men fick bara höra att jag var dryg och självgod:) Men om de som gnäller i chatten får räkna med att få tillbaks lite av samma vara, annars bör man låta bli att kommentera överhuvudtaget, vilket faktiskt är det bästa alternativet överhuvudtaget om man bara tänker klaga på otur. 
 
Överlag var det väldigt mycket märkliga spel igår, jag blev fler ggr sittande med hakan nere vid golvet i förvåning över spelet. Visst gör vi alla mindre bra spel ibland, men vissa tar verkligen i i sina försök att bli av med markerna. Största misstaget jag gjorde igår, gjorde jag tyvärr i Söndagsteken, där jag synade av 3/4 av stacken med KK mot en spelare med uppenbara AA. Det är svårt att lägga dessa händer ibland om man inte har bättre koll på spelaren, man ligger ofta ganska bra till mot den vanlige hoppfulle spelaren. Om det inte är en vanlig hoppfull spelare så är man tyvärr totalkrossad i samma läge de allra flesta gånger. Borde lagt, hade haft en helt ok stack kvar ändå. Nu tiltade jag bort resten av turneringen i ren besvikelse över mitt dåliga spel. Dåligt av mig, men det spillde som tur är inte över till de andra turneringarna. Goldrushen gick som vanligt urkass, kunde dock inte spelat annorlunda, likadant på Everest och i APL. Jag är nöjd med mitt spel men inte med mina get-there-skills.

Kommentarer
★ Åland

Jag antar ni hade bil med er? I så fall kunde ni åkt "ut på landet" och besökt de gårdar som hade öppet på Skördefestens sista dag. Det hade garanterat varit en upplevelse för er storstadsbor att t.ex. åka på kosafari på Haddnäs gård i Lemland eller uppleva Bolstaholm i Geta med sin mångfald av aktiviteter för alla åldrar. Mariehamn har aldrig varit en särskilt aktiv del av Skördefesten, frånsett marknaden på travbanan som normalt avslutat det hela, men som i år inte fanns med i programmet.

2012-09-25 kl. 08:48:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback