Puckot delar gladeligen ut högsta betyg

2012-09-11 @ 21:12:00 | Allmänt

"Puckot delar gladeligen ut högsta betyg till både revisorer och styrelse - helt utan motiveringar"

 

En viss herr B's kommentar till mitt senaste inlägg i sin meningsfrändes blogg. Han fortsätter:

 

"Exakt vad skulle det vara värt? Normalt finner jag orden, men det här är så jävla korkat och inställsamt att jag häpnar."

 

Trodde att de fem senaste åren lärt oss att det här inte alls är normalt? Om man tror att pokerförbundet kan hjälpa till att främja pokern och pokerspelare, vilket jag gör, så uppskattar man att de som sitter i styrelsen visar så mycket vilja och drivkraft och dessutom backar upp det med resultat.

 

Med tanke på B's och hans frändes uttalanden så är de säkert aktiva i ett antal föreningar där de satsar flertalet timmar veckan av sin fritid utan betalning bara för att de tror på vad föreningen står för. Om de är det så vet de att alla föreningar drivs av eldsjälar som är extra engagerade, det är de som får alla vanliga dödliga att också dra sitt strå till stacken. Vi sörjer allihop över att två sådana energiknippen inte väljer att lägga sin tid på pokerförbundet. Då hade allt varit klart på en vecka.

 

Vanliga människor är på jobbet nio timmar om dagen, pendlar en eller två timmar till och från detsamma och sen skjutsas det till aktiviteter, lagas mat, fixas matsäckar, hjälps till med läxor, läses godnattsagor under de flesta vardagskvällar. De flesta har sedan ett antal aktiviter inbokade på helgerna och det mesta av detta gör man med glädje (kanske inte matsäckarna, måste det vara så förbannat många varje vecka?) Det finns helt enkelt inte speciellt mycket tid över till annat.

 

Så, nej, det är inte normalt att engagera sig i föreningar. Det tillhör inte normen eftersom de flesta faktiskt måste avstå något annat för att kunna engagera sig. Finns säkert massor med personer som tar på sig ett uppdrag motvilligt och utför det tillräckligt bra, men inte mer.. Alla som någon gång varit medlem i en bostadsrättsförening eller varit på föräldramöte där det ska utses klassföräldrar vet vad jag pratar om. De flesta drar sig undan, man har redan tillräckligt på sitt schema. Om då någon tar på sig ett uppdrag och utför det väl, så är det inte värt en trea i betyg, det är värt en femma.

 

Som tur är för föreningssverige så finns det oftast en eldsjäl, som roddar och fixar och har den där extra tiden. Men att kalla det normalt, det är att undervärdera det som faktiskt krävs.Så återigen, riksradion "Är ni så jävla bra själva!!??"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback