Sleep tight.... don't let AB bite

2013-04-11 @ 12:47:29 | Allmänt
Jaha, så har det hänt igen, det som jag så många gånger sagt att jag inte skulle göra om....
 
 
Vad jag inte fattar är hur jag med ovanstående förutsättningar lyckas sova mig in i pengarna.
8 av 21 spelare kvar
Jag har lite drygt 15BB kvar på en sammanlagd sjätte plats totalt.
5 stycken får priser.
Jag sover mig in i pengarna.....
Detta händer om och om igen....dags för mig att omvärdera min strategi. Jag menar, det är svårt att spela mer tight än att spela exakt 0% av händerna jag får. Jag spelar i vaket tillstånd fler händer än 0%. Jag hamnar nog oftare i pengarna när jag sover än om jag är vaken, även om jag då kommer högre upp i prislistan, chansen för vinst vid sömn finns visserligen där men inte ens jag kan ha sån tur. Men tänk om jag kunde kombinera min vakna strategi med min sovande på ett optimalt sätt.
För det första så förstår jag inte hur tre av dessa åtta kunde låta en sovande rosjon ta sig in i pengarna med de förutsättningarna, TackFörDen skulle man kunna säga.
Men på nåt sätt borde jag dra lärdom av detta...."Sleep tight is right"
 
Nu fanns det en anledning till varför jag somnade. Jag är ju ganska gammal, och med åldern får jag mer och mer krämpor som jag aldrig trodde skulle drabba mig för bara några år sen.
Jag tränar ju min sons fotbollslag och vi hade vår första riktigt långa utomhusträning i tisdags efter att haft en riktigt cuphelg förra helgen.
 
Framförallt var söndagen extra jobbig, med snöigt och kallt väder.
 
Det gick inte så bra under cuperna, och det har inte att göra med att killarna inte är duktiga fotbollsspelare utan det har att göra med att de fortfarande spelar femmannafotboll på en sjumannaplan, spelförståelse helt enkelt.
 
Så, full av goda intentioner och entusiasm, kastade jag mig ut i tisdagens träning med uppdraget att få dessa tioåringar att förstå varför det är en bra idé att hålla sin position ibland trots att man inte konstant blir inblandad i spelet.
 
Vi körde passningsövningar och annat och trots en timme och 45 minuters träning blev det ont om tid, men vi körde en match nära slutet på träningen. Ett elvamanna mål stod ute på plan i hörnan på sjumannaplanen och jag bestämde mig för att dra undan det där målet så att ingen sprang in i det i stridens hetta.
 
Trots att det stod på hjul så var det inte så lätt, så jag tog i lite....för mycket. Det högg till i ryggen, på samma sätt som när jag i somras böjde mig ner efter en ketchupflaska i kylskåpet, fast det gjorde ännu lite mer ont faktiskt.
Jag höll hyfsat god min iaf, dömde matchen så gott jag kunde innan jag tog mig hem.
 
Ont som fan, orörlig, så ringde jag på vinst och förlust till Kankliniken och Thomas Östling som jag besökt innan på rekommendation av Ripsson. Jag hade sjuk tur, han var på uppdrag söder om stan och svängde förbi mig på vägen hem och tryckte till så att jag slapp gå omkring med en hållning som en banan. Just då kändes det som om han var så nära Jesus man kan komma, smärtan släppte till viss del.
 
En massa vatten och en timmes promenad senare så kom jag hem, tog tabletter och la mig, helt slut.
Som Thomas varnat mig så betyder ju inte en behandling att man blir omedelbart frisk även om man förhoppningsvis bromsar in förloppet och förkortar återhämtningstiden.
 
Dagen efter var min hållning fortfarande bra när jag stod upp, även om jag inte kunde stå upp så länge innan det började kännas. Ligga gick också ganska bra så länge jag hade en bra ställning. Sitta funkar inte alls. Skaffade en massa bra tabletter och led mig igenom dagen. Jag var tvungen att vara så bra att jag kunde operera mig i min hand som var planerat till idag. Visserligen tror jag att jag fixat det idag, men doktorn fick influensa så jag behövde inte försöka ta mig dit.
 
Men igår kväll så låg jag alltså i den skönaste ställning jag kunde hitta samt nerdrogad av ett antal tabletter, så det var nästan 100% att jag skulle somna. Det inser jag nu, även om jag inte trodde det själv då. Men jag behövde antagligen sova helt enkelt.
 
Så idag blev det alltså,istället för operation, till att lyssna på den nya podcasten från Koivu och Valterego.
Alla avsnitten finns här:
http://www.poker.se/proffsbloggar/filter/116043/koivu-oegon.html
 
Tredje avsnittet är riktigt bra, gillar telefonintervjuerna och bra ämnen som diskuterades. Ibland kan jag tycka att de inte skulle vara så neutrala t.ex. vad gäller 5050-poker och turneringspaketen. Säg vad ni tycker och vad gäller att säga namn, så är det bästa försvaret mot förtal att tala sanning.
 
Har fortsatt försöka ta reda på vad som hände när Lina Olofssons blogginlägg censurerades av Aftonbladet efter att ett samtal ringts ifrån Lotteriinspektionen. Dels för att jag tyckte det var så underligt hanterat, dels för att jag faktiskt satsade en del av min egen heder på att publicera inlägget i min egen blogg.
 
Joakim Rönngren hade inga problem att svara på mina frågor, vilket jag redogjort för tidigare i detta inlägg:
http://rosjon.blogg.se/2013/march/tysta-aftonbladet.html
 
Jag har flertalet gånger kontaktat de andra inblandade, bl.a Lina och fått se delar av mejlkonversationen. Det är alltså ställt utom allt tvivel att det åtminstone hintats om rättsliga åtgärder för att få bort inlägget.
Daniel Söderbäck på Minimedia hänvisar till Pontus Carlgren, chef på Sportbladet. Enligt Daniel så ska saken vara uttagerad. Samma svar får jag av Pontus efter att ha frågat både honom och Joakim Flodin. Uttagerat. Jaha, vad bra då....eller. Ingen kommentar om vad som egentligen hände eller vem som sagt vad till vem.
 
Jag har dock en källa som gett mig en vad jag anser rimlig förklaring till vad som hänt och var skulden ligger. Enligt denna källa så är det så att det är Flodin och/eller Carlgren som överreagerat och kanske filat lite på sanningen för att nå önskat resultat.
Att Rönngren var upprörd när han ringde Flodin är väl också ganska troligt, vilket då fick Flodin att kontakta Carlgren. Var påståendet om process kommer från av dessa två herrar vet inte källan, men källan påstår att det inte hittats på av Minimedia.
 
Tyvärr så har jag bara denna källas uppgifter att gå på, sanna eller ej vet jag inte, även om personen ifråga brukar vara trovärdig. Men från Aftonbladets sida är det uttagerat. Min egen erfarenhet är att de som gärna vill att saker inte ska tas upp mer, antagligen har nåt att dölja.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback