Lotteri-inkvisitionen

2013-01-22 @ 20:11:28 | Allmänt
Arrangören Stena Line har valt att ställa in eventet efter hårt tryck från den svenska lotteriinspektionen. I utgångsläget skulle Stena Line inte få några problem gällande licenser men väljer nu att ställa in framför att ta en fight mot rättsystemet.
 
http://www.poker.se/nyheter/77962595/stena-line-staller-in-pokerkryssning-efter-krav-fran-lotteriinspektionen.html
http://comeonpokercruise.com/index.php/no/
http://www.pokerlistings.se/lotterinspektionen-stoppar-comeons-pokerkryssning-73474
 
Vad för "tryck" och hot som Svenska lotteriinspektionen kan utöva på någon som arrangerar en kryssning mellan Norge och Danmark?
Det verkar otroligt fegt av Stena Line och jag kan inte riktigt förstå vad som kan ha fått dem att ställa in. Hur kan ett så stort företag vara rädd för en liten obetydlig svensk inspektion med begränsad makt. Jag antar att man har spelautomater på sina fartyg, och det har inte utlöst något "tryck" från Lotteriinspektionen. Väldigt märkligt hur man kan se så allvarligt på pokerspel, men inte bryr sig ett skvatt om annan spelverksamhet.
 
Jag kan bara dra en enda slutsats. Det har gått prestige i det hela. Eftersom Lotteriinspektionen lidit en hel del pinsamma nederlag i sin kamp mot sin värste fiende, pokern, så försöker de med alla medel förhindra spel oavsett var det arrangeras. Även om det antagligen inte leder nånvart så bör man absolut anmäla Lotteriinspektionens agerande till Justitiekanslern.
 
Jag har precis som många andra svenskar en stor och måhända naiv tilltro till att våra myndigheter vill vårt bästa och endast i undantag engagerar sig i vendettor mot sak eller person. När några andra bloggare spytt galla över inspektionens tilltag har jag oftat undrat vad som fått dem att se så rött. Men detta senast tilltag var droppen som fick bägaren att rinna över. Lotteriinspektionen ignorerade totalt vårt skadeståndsanspråk på Svenska Spel efter systemkrashen i online-SM 2008, de hotar etablissemang som ens vågar andas om att arrangera en pokerturnering, hotandes med indragna utskänkningstillstånd, de är byråkratiskt rigida i de allra flesta frågor vad gäller poker, har ingen förståelse eller kunskap om spelet och verkar heller inte vilja lära sig något. De pratar om olagliga spelautomater, men de kanske göra något i det fallat också inte bara snacka.
Mitt förtroende för Lotteriinspektionen och Håkan Hallstedt är härmed förbrukat. Social gaming, my ass. Lotteriinspektionen gör helt enkelt inte sitt jobb, utövar maktmissbruk, silar mygg men sväljer kameler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback