Smällkarameller och karma

2013-01-05 @ 12:36:04 | Allmänt
 
Skaffat en ny htpc då den gamlas grafikkort lagt av och det inte går att få tag i ett nytt, irriterande att grafikkort till laptops inte säljs i lösvikt. Det blev en billig variant med windows 8 installerat.
Jag som jobbar dagligen med datorer borde ju inte ha svårt att vänja mig, men det har jag. Microsoft borde inse att deras nya startsida, som ersätter startmenyn inte funkar på skärmar över 40 tum, möjligtvis på plattor eller laptops med touchscreen. Att dessutom visa applikationer man startar i helskärmsläge utan möjlighet att minimera (typ Internet Explorer) ger mig en känsla över att sitta vid en mobiltelefon med 40 tums skärm. Och jag som trodde jag satt vid en dator. En undersökning visar att det tar 6 veckor att vänja sig vid det nya användargränssnittet och hitta alla nya funktioner - 5 veckor och 6 dagar för mycket enligt min mening. Ersättare till startmenyn lär bli väldigt vanliga - och moddande av hur applikationerna körs lär också bli vanligt. En helt ny produktflora bara för att slippa ett nytt helt misslyckat användargränsnitt. Allt för att Microsoft vill konkurrera med Apple och iOS. De verkar ha missupppfattat varför Apple varit så framgångsrikt.
 
Årets nya Player of Year har satt igång i och med Lillördag den 2:e jan. Nytt för i år är att det finns en miniranking också, samt att storlekan på markerstapeln i årsfinalen bestäms av den poäng man lyckats samla på sig under året. Kul att Svenska Spel tagit till sig två av mina förslag. Nu ska de bara sluta lägga på extra avgifter på satelliter och sänka avgiften på Sit-n-Gos så det blir lite fart på de delarna också så börjar det likna nåt. Och fixa pausmenyn. Och fixa Tilt-dialogen när man åkt ut ur en turnering - ta helst bort den helt om man åkt ur.
 
Lillördagen gick dåligt - och missade att minirankingen hade börjat ( man kan börja med teasers lite tidigare) - men igår var jag på banan och fick en 8:e plats i Fredagsfighten och vann Minifighten. Trodde ett tag jag skulle ta hem dubbeln, alla drag satt, bra kortsnitt, få misstag, blev inte för passiv, la mig vid rätt tillfällen och gjorde få misstag. De gånger jag gjorde bort mig blev jag räddad av rivern - standard när man vinner en turnering.
Inte så stora prispengar, men känslan av att ta hem en turnering är värt mer, men en andraplats är aldrig
 
värd mer än sin vikt i pengar.
 
Har nu dessutom gått All-in och stängt av alla chattfunktioner, så nu blir jag inte störd av missunsamma hoppfulla, samtidigt så missar man de glada tillrop man ibland får. Man får ta det onda med det goda - och jag tror det är bättre att skippa chatten - åtminstone när man har sån tur som jag har, läs bara ur dybbans smällkarameller:
 
 
Årets sjukaste hand: Rosjon blir typ utdragen…
- Jag satt bredvid rosjon under en nät-turre på Svenska Spel när min vän får in alla marker med KK mot QQ. Rosjon som sägs ha mest tur på hela klienten blev nog mäkta förvånad när två damer dök upp på floppen. Turn kung. River kung. Inte ens när han blir utdragen av ett fyrtal vägrar han förlora den gode rosjon. Jag önskar honom alla lycka under pokeråret 2013. Inte för att han behöver mer…
 
Jag vet att många tycker jag bara har tur hela tiden - att jag aldrig kan förlora en flip och så vidare. Till dem kan jag bara säga:
- Det är inte tur, det är karma.
 
 
 
Vill ni läsa fler karameller så gå hit:
https://svenskaspelspoker.se/inlagg/arets-smallkarameller/
 
Var på badhuset med ungarna igår, blev förfärad över min vikt (buddhan får symbolisera två saker i detta inlägg)och bestämde mig för att ta i ordentligt inför aplresan i mars. Ingen alkohol förrän i mars (ett undantag i februari) - strikt atkinsdiet - och mer träning, helst 30 minuter varje dag, men får kanske kompensera med längre pass på helgerna. Nu är det officiellt - så blir svårt att slingra sig ur detta - vilket är meningen.
 

Kommentarer
★ M

http://www.classicshell.net/

löser problemet med brist på startmeny hyfsat okej.

2013-01-06 kl. 12:39:00
★ rosjon

Tackar, will try

2013-01-08 kl. 00:13:26
http://rosjon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback