Religion har vi fått för våra synders skull

2013-07-17 @ 17:59:10 | Allmänt
En norsk kvinna har i Dubai dömts till fängelse  i ett år och fyra månader för utomäktenskaplig sex efter att ha anmält att hon blivit våldtagen.
I Dubai gäller Sharia-lagar, lagar tagna från koranen lika idiotiska och medeltida som de lagar som beskrivs i Bibeln. Ingen förnuftig människa skulle ta dessa på allvar, än mindre vilja att de gällde i det land de lever i, men religiösa människor är tyvärr inte alltid förnuftiga, och i de fall religion sammanfaller med brist på utbildning så blir resultatet ofta så här vansinnigt.
 
Enligt Sharialagarna så är det tydligen bara en våldtäkt om den bevittnats av fyra manliga muslimer, så om man anmäler sig ha blivit våldtagen utan vittnen är det automatiskt ett erkännande om att vara skyldig till sex utom äktenskapet. Inte första gången detta inträffar i Dubai och Förenade Arabemiraten, en australiensk kvinna anmälde en gruppvåldtäkt och fick åtta månaders fängelse, en fransk kvinna råkade ut för samma sak.
 
Tyvärr används nyheten av svenska rasister i någon sorts skrämselpropaganda mot muslimer, när man egentligen borde ställa sig frågan hur religion och religiösa lagar överhuvudtaget får ha utrymme i ett modernt samhälle. Eller man kanske ska dra slutsatsen att om religion tillåts ha sådant inflytande över statsmakten så är det inte ett modernt samhälle.
 
Många har sagt att de som tillhörde Vänsterpartiet kommunisterna borde be om ursäkt och göra avbön med tanke på Stalin och all grymhet som uträttats i kommunismens namn. Kanske borde man kräva detsamma av de som fortfarande idag kallar sig religiösa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback