Tankar på vägen ner

2013-07-11 @ 23:38:04 | Allmänt
När man åker bil en hel dag så hinner man prata och tänka en hel del. Jag är rätt arg av mig bakom ratten, retar mig på en del, men gillar andra.
 
I Södra länken har man skyltar där man kan ha olika hastighetsbegränsningar, trodde tanken var att sänka hastigheten när det var kö, men min erfarenhet är att det är dessa skyltar som är anledningen till de flesta köbildningar. Det blinkar 30 i tunneltaket och då sänks naturligtvis farten och sedan blir det kö. En självuppfyllande profetia. Man önskar de som styr skyltarna skulle sluta att lägga sig i saker de uppenbart inte har förstånd nog att sköta på rätt sätt.
 
Konstiga vägarbeten, med konstig och för tidig skyltning är ett annat irritationsmoment. Om de vill minska hastigheten kan de inte börja flera kilometer innan med skyltning och omdirigering i onödan, slutar med köbildning och irriterade bilister som sen när de väl kommer fram till arbetsplatsen redan är uppe i hög fart igen. Korkade vägarbetsskyltningar kan vi vara utan, när ska de lära sig?
 
Theodore Kalifatides pratade i Sommar i P1 idag och kallade Sverige ett människovärdigt land, vilket är en bra beskrivning. I väldigt få andra länder har lika många chansen att leva ett värdigt liv, vi har inga lagar som diskriminerar på grund av ras eller religion, och det är upp till oss att se till att det förblir så, så att vi inte blir ett nytt Danmark. Jag vet många som anser att vi svenskar är alldeles för självgoda, men vi har faktiskt mycket att vara stolta över i vårt land, så jag ser ingen anledning att skämmas över det. Det kanske bara är utslag för en ny variant av Jantelagen, ni svenskar ska inte tro att ni är nåt. Men Sverige är ett av världens bästa länder att leva i, och jag anser att vi ska vara tacksamma över hur det är här, istället för att alltid hitta något att klaga på hos svenskarna.
 
Chris Björin blev intervjuad av Poker.se och använder precis som Mattias Andersson benämningen tävling istället för turnering, något Mattias dissades hårt för av Team3000's (Linde och Östenssons) podcast förra året. Har själv aldrig hört någon annan än Mattias och Björin säga så, men om Björin gör det så kan det inte vara fel.
 
http://youtu.be/6aB02QhSa90
 
 
I övrigt har jag förstått att Andy "J-Lo" lackade ur på Pokerstar-Mattias vid pokerbordet häromkvällen. Tur att de inte gästat våra homegames, där är hån mer regel än undantag. Det får man på köpet.
Om man spelar cashgame med kompisar så spelar man för nöjes skull, om man inte vill spela för att det är kul utan på blodigt allvar bör man välja ett annat bord och annat sällskap.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback