Superpodcasten vs Koivu och Egon

2013-06-03 @ 23:36:02 | Allmänt
Först en länk till senaste pokerstudion, http://youtu.be/squdNjtIjkA, där man bl.a får se Dr. Baltar som det känns som jag springer in i hela tiden på SvS, kul att få ett ansikte på "fienden".
 
Han är dessutom med stor säkerhet kvar i Main Event vilket jag inte är. Lyckades få in mina 100BB med KK mot AA preflop, och inte ens Svenska Spelsriggen kunde hjälpa mig.
 
Annars är det lite spännande med vad folk anser är tur. Låt mig beskriva ett par händer.
 
Sitter med runt 25K i startstack och en aktiv och lös spelare med kanske 10K synar en höjning preflop. Jag sitter i sen position med QQ. Slår om till 1200, en spelare foldar men den aktive och lösa synar, samtdigt som han frågar om jag c-bettar 100%? Jag förstår inte riktigt vart han vill komma, men bestämmer mig p.g.a detta uttalande att checka bakom på floppen oavsett.
Floppen kommer Kx4, han checkar och jag checkar bakom, Turn kommer en 4 till och nu bettar han 1200, jag synar. River kommer en fin dam, han bettar 2600 jag höjer till 7000. Han våndas, säger att "Men du kan väl inte ha träffat river, j-a river". Han synar och visar sedan en 4:a medan han upprörs av min tur.
 
Jag kan känna empati för hans upprörda känslor, men kan inte riktigt bli upprörd över att få en river Q, när han synat ett omslag med en fyra på handen och  turnat triss. Min undran är vad han gjorde i potten med en fyra på hand....
 
Några händer senare floppar jag en stege med AQ mot en spelare som spelade märkliga starthänder i märkliga positioner. Han synade mitt uppspel innan flopp, Jag bettar ut, han synar, och det kommer ett A, så endast en Q behövs för stegen. Jag checkar bakom i hopp om att inducera en bluff på rivern. Han checkar, jag bettar, han reraisar, jag går allin, syn och han har naturligtvis också en Q, men det är jag som får höra vilken tur jag har som floppar en stege. Han synade min höjning preflopp med Q2 och han tycker jag har tur som floppar stege. Jag tycker det är han som har tur som drar in sin tre outare för split på turn. Mästerligt hoppfullt.
 
Själv är jag åtminstone väl medveten om när jag har tur och t.ex. drar ut KK med A6, sorry, eller vinner ett livepaket genom att dra ut maaat med J4 mot KJ i nån sorts bluffsyn.
 
Men nu släpper vi detta misslyckade kasinomästerskap, poker är bäst online, man kan alltid spela nästa turre när man åker, man slipper trängas, man kan spela flera bord, och man får lyssna på podcasts samtidigt, vilket tydligen är förbjudet på CC (dum regel)
 
https://svenskaspel.se/img/poker/dybban_tv.html är länken till dybbans och Pokerstars premiär av deras nya Superpodcast.
 
De försöker utsätta Koivu &Egon för konkurrens och jag tänkte ta chansen att betygsätta och jämföra de båda podcastarna.
 
Längd:
Superpodcasten 2 - Koivu & Egon 4
Jag utgår från att längre är bättre, och dessutom är det mindre jinglar och annat trams i K&E, mer snack om poker och annat helt enkelt. Det är endast 34 minuter Superpodcast och det är 15 minuter kortare.Ingen får högsta betyg då ingendera spräcker en timme.
 
Ljudkvalitet
Superpodcasten 4 - Koivu & Egon 3
Bättre teknik i Sp men K&E får godkänt.
 
Fasta punkter
Superpodcasten 2- Koivu & Egon 4
Kens cirkus lät ju lovande, men blev ganska mycket enbart för de som redan var insatta i bloggkriget. Skvaller och kändisar var väl helt ok, men fortfarande är K&E med sin minimedia punkt strået vassare. Och så har de inte så många fasta punkter.
 
Reklam
Superpodcasten 2- Koivu & Egon 3
Så lite reklam som möjligt, K&E vinner. SP hade blivit bättre om vi sluppit SvS.
 
Ansträngning
Superpodcasten 2- Koivu & Egon 4
Mattias missade en bättre middag för att ägna 8h åt att få ihop 34 minuter podcast. K&E drar ihop en podcast on the fly utan klipp på 1h, som är en kvart längre.
 
Format
Superpodcasten 1- Koivu & Egon 5
K&E finns på Itunes och Soundcload och går att ladda ner, SP går bara att lyssna på via en flashspelare. Inte så modernt.
 
Sammanfattningsvis vinner Koivu & Egon med 19 mot 11. Superpodcasten är en rolig idé, klart de behöver mer tid på sig för att hitta sin särart, men jag ser inte riktigt hur det ska gå till. En podcast vinner på kontinuitet, där tror jag att K&E vinner, för det kommer inte att bli många och långa avsnitt av Superpodcasten om det tar 8h varje gång att spela in. Tanken med en podcast är att den ska vara ganska enkel till sin natur, snabb och lättrörlig. Mattias var oväntat tyglad, kanske bra i hans fall, men på det stora hela hämmas de antagligen av SvS regler. Hade varit roligare om de gjort det helt utanför dessa ramar. Men jag lär ju lyssna på båda och hoppas det kommer ett nytt avsnitt av K&E senast torsdag. Superpodcasten har till nästa tisdag att visa att jag har fel, och det har jag gärna.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback