DILLIGAF!

2013-03-08 @ 00:23:27 | Allmänt
Mattias "Pokerstar" Andersson backar och ber om ursäkt för att han inte är källkritisk nog och publicerade Lina Os blogginlägg.
http://vegas2008.blogg.se/2013/march/7-mars-jag-har-gjort-fel.html
 
Jag fattar fortfarande inte vad som skulle vara fel med att publicera ett blogginlägg som tagits bort? Skulle detta blogginlägg tagits bort om Lotterriinspektionen INTE ringt Aftonbladet och "efterhört om policy". Nej, det skulle det med all sannolikhet inte gjorts. Så oavsett om en oförsiktig tjänsteman på LI kläckte ur sig orden "polisanmälan" eller ej så, vem bryr sig. Vem i helvete kom på den briljanta idén att ringa aftonbladet överhuvudtaget!!??
Kan det vara herr Hallstedt, chef på lotteriinspektionen? Vad var målet med att ringa om inte att få bort blogginlägget? Och de lyckades!
 
http://spelvandel.se/2013/03/02/skratta-eller-grata/
 
Herr Hallstedt får göra vad han vill, skratta eller gråta, men sämre bortförklaring har jag sällan hört:
"Efter publiceringen av det aktuella inlägget kontaktade vår kommunikationsavdelning AB:s annonsavdelning för att efterhöra om AB hade någon policy rörande publicering av enskildas namn på bloggar på Aftonbladets spelavdelning på webben. Någon sådan meddelades inte vid tillfället. Därefter avslutades samtalet och det var som danskarna säger: ”Det hele”. Vad AB eller andra sedan gjort för överväganden måste stå för dem."
 
Vad kommunikationsavdelningen har sagt till AB lär vi aldrig få veta, men uppenbarligen tog det skruv, mission accomplished.
 
"Jag hoppas att alla begåvade människor fattar att vi inte försöker stoppa det fria ordet.  Att hindra en diskussion vore bara kontraproduktivt och korkat."
 
Jag hoppas att alla begåvade människor inser att den ENDA anledningen för LI att kontakta AB är just att stoppa det fria ordet. Men visst är det kontraproduktivt och korkat. Men det hindrade ändå inte kommunikationsavdelningen från att ringa det där samtalet.
 
LI är annars kända för samtal där hot om indragna utskänkningstillstånd förekommit, samtal till kunder till eventföretag som håller pokerevents utan pengar, som får kunderna att stå där frågandes om de gör nåt olagligt.
 
En annan kommentar till Hallstedts blogg:
"Aaron Axelsson skriver:

Hennes blogg är ju inte borttagen, den finns där fortfarande även om hon inte har skrivit något mer efter det borttagna inlägget, men jag gissar att vi hade hört mer om det om hon hade stoppats att skriva helt.

Som jag förstått det gällde ärendet namngivandet av en person i ett inlägg, där Lina själv tog bort namnet. Efter det skrev hon ett nytt inlägg och anklagade Lotteriinspektionen för någon typ av censur. Min gissning är att Aftonbladet tyckte att det var för pinsamt att ha det inlägget uppe eftersom det hon skrev inte stämde och därför tog bort det."

Men det var ju blogginlägget det handlade om. Bra gissning, fast fel,fel,fel. Aftonbladet hade väl aldrig ens märkt av inlägget om inte LI ringt. Är inte det det fiffigaste!!

Hoppfullt, väldigt hoppfullt.

Hallstedt har andra förklaringar till att det är helt omöjligt att AB gett efter p.g.a LIs påtryckningar.
 
"Lotteriinspektionen har under de senaste 10 åren försökt att med alla till buds stående lagliga medel få bl.a. Aftonbladet att upphöra med annonsering för utländska spelbolag. Aftonbladet har inte direkt mött dessa krav med öppna armar. Ett ärende har drivits ändå upp till Högsta domstolen

1. Finns det mot denna bakgrund någon som helst anledning att tro att Aftonbladet skulle radera ett blogginlägg enbart för att Lotteriinspektionen begär det? Den som tror att en publicist så enkelt ”viker ner sig” har nog aldrig kommit i kontakt med en.

2. Ja, men myndigheten har ju hotat med en polisanmälan? Jag undrar i all enkelhet; vilket brott skulle den avse? Att skriva dåliga blogginlägg är möjligtvis moraliskt straffbart men det är knappast någon polisiär fråga."

Aftonbladet skiter fullständigt i att försvara det som publiceras på deras bloggar, de backar direkt om någto är kontroversiellt. Och till skillnad mot annonseringen från utländska spelbolag så är inte inkomsten mångdubbelt större än de böter de eventuellt skulle behöva betala.

Vilket brott som skulle vara anledningen till polisanmälan? Ja, det kan man ju undra, men det vore som sagt inte första gången LI hotar om repressalier, verklighetsanknytna eller ej. Och mitt förtroende för dessa byråkrater är lågt, maktfullkomna handläggare finns på massor av myndigheter, varför skulle LI vara annorlunda.

Efter mina kommentarer skrev Mattias följande inlägg:

http://vegas2008.blogg.se/2013/march/7-mars-ord-mot-ord.html
 
Får vi reda på vad som egentligen sas till Aftonbladet? Nej, antagligen inte. Men faktum kvarstår:
 
Lina Olofsson skrev ett inlägg. Lotteriinspektionen ringde Aftonbladet. Inlägget togs bort.
 
Att det inte skulle finnas nåt samband som Herr Hallstedt försöker påstå är löjeväckande.

Kommentarer
★ Pokerstar

Jag ångrar inte att jag publicerade den text som Lina skrev som Aftonbladet tog bort, däremot att jag anklagade LI. Särskilt om det visar sig att Aftonbladet är skurken dramat. Jag skulle gjort som dig och ställt frågan och hört med LI.

Svar: Jag tycker fortfarande att de förtjänar en skopa ovett. LI behöver inte alls ha nämnt ordet polis, det kan ha varit AB som använde ordet först för att motivera att man tog bort inlägget. För mig kvittar det lika. Om någon gjort nåt fel, polisanmäl, annars låt det vara. Speciellt om man är en tillsynsmyndighet.
Rosjon

2013-03-08 kl. 04:56:17
★ Pokerstar

Jag håller med dig om att det är lite märkligt att LI ringde AB för att fråga om deras "policy". Det kan givetvis uppfattas som ett hot av AB. Men att jag skrev att LI hade hotat med en polisanmälan blev fel, särskilt om det nu visar sig vara fel.

Men som Dybban skriver om Minimedia, är det sant, så borde man få tag i personen som Lina pratade med. Hon vet ju vem det är. Det som isåfall är en stor skandal är att Aftonbladet/Minimedia påstod att LI hotat med en polisanmälan och att man bad Lina ta bort inlägget. (Oavsett om det hotades eller ej)

2013-03-08 kl. 08:47:48
★ Pokerstar

Hot av "LI" - skulle det givetvis stå...

2013-03-08 kl. 08:48:40
★ Hogge

Jag håller helt med dig.
Jag är själv statlig tjänsteman och vet hur lätt jag kan skrämma skiten ur de i min "branch" om jag plötsligt och oväntat ringer ett samtal till någon.

LI borde inte ringt Aftonbladet öht ang Linas blogginlägg.

2013-03-08 kl. 09:14:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback