Smygfascister

2013-11-11 @ 15:02:03 | Allmänt
Läste en intressant debattartikel i DN av HenrikArnstad, historiker och journalist. Den handlar om SD och om de är ett fascistiskt parti.
 
Intressant i den var  också rådet till de traditionella partierna om vad de bör lära av historien för att bekämpa fascismen, citat ur artikeln:
 
1. Aldrig samarbeta. De svenska politikerna har gjort helt rätt, som aldrig samarbetat med SD. Den sekund som framför allt den traditionella högern frestas till allianser för att möta vänstern vinner fascismen de riktigt stora framgångarna. Det var så både Hitler och Mussolini nådde makten.

2. Aldrig politiskt läckage. Då och då hörs röster om att ”våga ta debatten”, vilket innebär att köpa SD:s problemformulering. Detta är en livsfarlig väg. Att Tyskland accepterade Hitlers tanke om ”judefrågan” innebar inget bakslag för hans parti, tvärtom. Att ”judarna” diskuterades som samhällsproblem i stället för vad de egentligen var – en samhällsresurs – satte kursen mot katastrofen.

3. Våga använda korrekt terminologi. Enigheten är total inom den internationella expertkåren inom fascismforskningen; de nya europeiska partierna är fascistiska. Dagens begreppsförvirring måste upphöra, det är dags att börja benämna SD korrekt i det offentliga samtalet.

Punkt nummer 2 var intressant då jag själv alltid trott att det skulle vara bra att debattera, men kanske inte till vilket pris som helst. Tänkvärt. Kanske något för de som odlar myten om att svensk invandrarpolitik bara är ett gigantiskt fiasko.
 
http://www.dn.se/debatt/sverigedemokraterna-ar-ett-fascistiskt-parti/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback