Anti

2013-10-09 @ 13:18:41 | Allmänt
Efter att ha haft huvudvärk och mått allmänt kass sedan lördags kväll så är jag lite anti just nu och känner mig inte särskilt positiv.
När jag gick rymdingenjörslinjen i Kiruna bodde jag på studenthemmet Vilan tillsammans med nästan alla andra rymdingenjörsstudenter och min rumsgranne var en kille från Lidingö. Han sa en gång att jag nog var den argaste han någonsin mött. Jag var visserligen tjugo år yngre och inte riktigt vuxen än, men han hade nog till viss del rätt då.
Jag tror att de flesta som inte känner mig och bara möter mig flyktigt inte har den uppfattningen, det tar en stund innan jag visar upp den sidan, men just nu ligger den där väldigt nära ytan framlockad inte av känslan av trygghet  utan av den ständigt molande huvudvärken. Kort sagt, jag är ovanligt lättirriterad just nu.
 
Det gick som vanligt i söndags men i två fall var det svårt att skylla på någon annan än mig själv eller på turen. Jag spelade först en riktigt dålig hand i highrollern på PS.fr, och typ två minuter senare tiltade jag ur deras söndagsturnering som en direkt följd av handen i highrollern. Amatörmässigt och inte så vanligt längre, men lika irriterande efteråt.
 
Läste kommentarerna till nyheten om Svensks sponsring av SM och blev naturligtvis irriterad på de som tycker att det är fel  att sponsringen kommer från ett företag som ordföranden är involverad i. Spela roll var pengarna kommer ifrån. Borde inte mitt företag få sponsra min sons fotbollslag bara för att jag jobbar där? Hela diskussionen är bara absurd.
 
Något också blev tydligt i kommentarerna är att det är en intressant och kanske svår uppgift för valberedningen att sätta ihop ett förslag till nästa års styrelse. Jag kommer att försöka höra mig för inför det arbetet nu på Malta och jag hoppas att om någon har ett förslag, åsikt eller synpunkt att de tar chansen att prata med mig där.
 
Något annat som varit på tapeten i kommentarer jag läst i andra bloggar är islamofobi. Jag är själv extremt religionskritisk så jag kan förstå att man kritiserar islam och andra religioner för att vara intoleranta och medeltida i sitt synsätt, i varje fall när det gäller de mest bokstavstrogna. Det jag inte förstår är hur man som t.ex. SD  kan koppla ihop det med svensk invandringspolitik. Jag tycker verkligen det är islamofobi om man går runt och är övertygad om att det bara är en tidsfråga innan vi i Sverige inför sharialagar p.g.a. den invandring som sker.
 
Jag är väldigt fördomsfull mot religiösa människor, det medger jag, ett av mina många tillkortakommanden och ändå så har jag en morbror som är präst i svenska kyrkan.
 
När min äldsta dotter var sju år gammal så gick hon på en kör i Triangelkyrkan, en församling som tillhör  Svenska Baptistsamfundet och Svenska Missionskyrkan. Jag var då redan sen många år ateist, men det var den bästa kören musikaliskt sett i närområdet och jag tänkte att det kan väl inte göra alltför stor skada.
 
Så var det då en söndag och kyrkan hade smart nog låtit kören få uppträda vid en gudstjänst och vi föräldrar till barn i kören gick naturligtvis dit. Jag ville naturligtvis se min dotters kör och tänkte att jag nog klarar av att genomlida en gudstjänst med predikan och allt. Det finns ju alltid iPhone.
 
Predikan den dagen handlade om ett par som prästen kände som tydligen lämnat sin trygga tillvaro i Stockholm för att starta en ny församling i en förort i någon av våra andra stora städer. Det gick knackigt och de började dra på sig skulder trots att de fick stöd från andra församlingar. Men de litade på Gud. Och tro det eller ej, två dagar innan de skulle få slå igen, kom en check med ett bidrag på exakt det belopp de var skyldiga. Ett mirakel.
 
Det fick mig att tänka på följande skämt som jag vet att Kristna ibland använder som kristen propaganda, jag ser det ur ett annat perspektiv dock:
 
 "A terrible storm came into a town and local officials sent out an emergency warning that the riverbanks would soon overflow and flood the nearby homes. They ordered everyone in the town to evacuate immediately.

A faithful Christian man heard the warning and decided to stay, saying to himself, “I will trust God and if I am in danger, then God will send a divine miracle to save me.”

The neighbors came by his house and said to him, “We’re leaving and there is room for you in our car, please come with us!” But the man declined. “I have faith that God will save me.”

As the man stood on his porch watching the water rise up the steps, a man in a canoe paddled by and called to him, “Hurry and come into my canoe, the waters are rising quickly!” But the man again said, “No thanks, God will save me.”

The floodwaters rose higher pouring water into his living room and the man had to retreat to the second floor. A police motorboat came by and saw him at the window. “We will come up and rescue you!” they shouted. But the man refused, waving them off saying, “Use your time to save someone else! I have faith that God will save me!”

The flood waters rose higher and higher and the man had to climb up to his rooftop.

A helicopter spotted him and dropped a rope ladder. A rescue officer came down the ladder and pleaded with the man, "Grab my hand and I will pull you up!" But the man STILL refused, folding his arms tightly to his body. “No thank you! God will save me!”

Shortly after, the house broke up and the floodwaters swept the man away and he drowned.

When in Heaven, the man stood before God and asked, “I put all of my faith in You. Why didn’t You come and save me?”

And God said, “Son, I sent you a warning. I sent you a car. I sent you a canoe. I sent you a motorboat. I sent you a helicopter. What more were you looking for?"

 

Jag ser det som ett tecken på den verklighetsfrånvändhet som krävs för att på riktigt bli troende, moderna kristna har naturligtvis sin egen tolkning. Jag är bara anti.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback