Malta The End

2013-10-20 @ 15:26:29 | Allmänt

Laddade vid poolen med resten av pokercommunityn, körde några längder i poolen för att försöka undvika den värsta träningsvärken när jag sätter igång med träningen igen nästa vecka.

 

Gick bort till poolbaren för att ta en kaffe, där träffade vi på Brorarules med respektive, som bjöd in oss att spela en fyr-max sng, så det blev en timme poker där jag till slut fick ge mig mot brorarules trots ett stort markerövertag i början av heads-upen.

 

Innan €200 turneringen så ville vi ta ett bad i medelhavet så vi gick ner till klipporna där klipporna i sig är ganska omysiga, men när man väl är i vattnet så är det kristall klart och säkert 3-4 grader varmare än i poolen. Sen fick det bli en snabb lunch på en italienare innan jag drog iväg för att regga mig.

 

Liv var kvar på rummet när jag drog iväg för att spela, planen var att hon skulle hänga på till Swedish Delight dit Nordic Bet bjudit in de som spelade pokerallsvenskan som precis avslutats. Vårt lag kom 4:a och vi ska spela internt om vårt paket i veckan som kommer. Paketet är till Pokerfinnkampen och det vore ju kul om man kunde komma iväg då. Det krockar iofs med Livs resa med sina kompisar till Istanbul, så risken är att det blir svårt med barnvakt, men vi gör ett försök, så får vi försöka lösa det på bästa sätt om det "värsta" skulle inträffa

 

Jag satte mig alltså till bords och fick inte en enda spelbar hand den första en och en halv timmen. Det var så illa att 93s började se riktigt bra ut.. Jag snodde så gott jag kunde då jag fick en sjukt tight image, pushade t.ex. med 24off från BB mot knappraise, höjde med skräp från utg då jag visste jag skulle få cred för en bra hand. Till sist satt jag ändå där med 18BB, fick AJs UTG, minraisade till 800, fick en push mot mig av en riktigt duktig ung maltesiska. Finns ju inte fold där, hon hade KK men det kom ett fint A på floppen. tyvärr resten hon sig, sa gg och fick några extra procents medrigg, vilket gav en en K på river. Surt men rättvist. Medan jag spelade kom Snusarn in efter sin 6:e plats i SM Main, latereggade till turneringen och vann den säkert om jag känner honom rätt.

 

Så jag som skulle missat middagen med Nordic Bet fick nu möta upp Liv med kompisar och dricka drink innan vi traskade iväg mot restaurangen. Det blev en trevlig middag, dryga 20 personer, med bl.a Bajenfans69 och Cawa, god mat, dryck, väldigt generöst. Diskussionerna rörde allt från jämförelser mellan Hitler och Gud, till AIKs värvningar av flickor 01 från de andra stockholmslagen, där de erbjuder 5000 kr för en övergång (hur vore det om de försökte bygga upp en egen verksamhet värd namnet i stället för att förstöra andras talanger), och intressant skvaller från klubbscenen i Stockholm.

 

Kunde ha blivit en tur till Dragonara om jag inte i min iver att  inte glömma få med passet lagt det i innerfickan på min ytterjacka på hotellet, första gången under resan jag gick ut utan pass, typiskt.

 

Det blev istället cashgame och lite finalbordsrail. Hamnade på ett bra bord med två israeler och några malteser, visserligen regs, men de hade visat sig vara av olika kvalitet tidigare under veckan. Gjorde ett försök att ta hem en pott med A hög efter 15 minuter men en maltes synade ner mer A och bättre kicker, jag borde varit mer aggressiv.

 

Hade sen tur och fick KK mot QQ och dubblade upp igen till ett halvt inköp plus. Fick inte så mycket spelbara händer en stund men sen fick jag 77 UTG. Höjde upp till 7 som var bordets standard höjning, med drygt 225 bakom. Fick en reraise till 15 av en man som jag mötte förra året här på Malta, semilös-aggressiv är väl bästa beskrivingen av hans spelstil. Floppen kom AQ7, jag bettade ut 25, han synade. Turn en J, jag bettade 50, han slog om till 110, jag ställde och han synade med KT för turnad stege efter hålpipa på flopp. Ingen hjälp på river och jag valde att kliva då det inte kändes riktigt som min kväll. Liv hade nog velat stanna kvar men hängde med tillbaka till rummet där vi avslutade med en omgång Open face Chinese poker. Hon krossade mig i första omgången redan med en straight flush.

 

Spelmässigt så blev det alltså ett halvt inköp back sammanlagt efter alla cashgamesessioner och turneringar, tack vare den där jäkla hålpipan som satt på turn. Lyckades tyvärr inte riktigt med min föresats att spela samma typ av spel som jag skulle gjort på nätet, är fortfarande för tight-vek live. Får se om jag får mer tid efterårskiftet att köra live, nu när det blir färre rankingturneringar på nätet.

 

Hur blev då SM på Malta i år? Att det fungerat bättre i år än förra året är de flesta överens om, man ökade deltagarantalet i Main från 214 till 236 samma år som CC-mästerskapet backar. De styrelseledamoter som varit på Malta senaste veckan har skött sitt uppdrag med bravur, och ett stort tack till dem för ett väl planerat och genomfört mästerskap.

 

Ett par roliga nya turneringsformer,Sviten och Open face chinese, förutom de gamla vanliga. Utbudet av sidoturneringar har varit mycket bättre i år. Tyvärr blev kanske inte uppslutningen kring Finska mästerskapen så stor som jag hade trott, men det var nog jag som hade orimliga förväntningar. Jag har heller inte koll på hur lagstiftningen ser ut i Finland avseende möjligheterna till reklam där. Märkte knappt av finnarna förrän sista dagen, då jag hamnade på ett bord med några stycken i en sidoturnering.

 

Som sagt jag ger detta mästerskap mer än godkänt, men det finns saker som kan förbättras.

Strukturen i Main event hade kunnat vara en aning långsammare i början med en timme istället för 45 minuter per nivå dag 1. Då skulle man kanske hunnit med en nivå mindre under dag 1, men dag 2 slutade ändå väldigt tidigt. Eftersom man aldrig kan vara helt hundra på hur många som anmäler sig så är det naturligtvis svårt att gissa helt rätt. Portomasso-casinot vill naturligtvis tjäna pengar, men kör man en €200 sidoturnering så bör perioderna vara minst 30 minuter. Och det hade varit bättre att inte ha två €100 turneringar med turbostruktur samma dag, kanske till och med låtit en av dem inte vara turbo. Det var dessutom synd att det inte fanns fler satelliter till Highrollern, både live och på nätet, hade varit kul att ta ett skott.

 

Om nu detta är det enda jag har att klaga på så förstår ni att SM-veckan på Malta varit lyckad, bra arrangerat av Pokerstars, Svenska Pokerförbundet och alla andra som hjälpt till.  

 

Grattis till Peder Behr från Örebro till SM-titeln, han satt vid mitt bord i början av dag 1A och det känns skönt att veta att han använde mina marker väl.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback