Turbo

2013-10-19 @ 11:18:56 | Allmänt
Det blev aldrig någon satellit till highrollern på torsdagen, istället blev det lite pool avslutat med ett havsbad innan lunchen. De gör det inte lätt för en att ta sig ner till havet här, vilket är märkligt med tanke på att det borde vara en av deras största attraktioner. Varmare vatten och klarare än i poolen.
 
 
Hittade inget bra att sen på eftermiddagen, det blev istället drinkar, Cosmopolitan och Frozen Margherita, i trappan ner till marinan samtidigt som vi spelade open face chinese jag och Liv, ett spel vi fastnat för. Vi har nu dessutom hittat en app så vi kan köra med ipad och iphone, även via Bluetooth om vi inte orkar att skicka paddan mellan oss.
 
Efter drinken gick vi till hotellets thailändska restaurang där vi råkade stöta på en dunderförkyld Dan Glimne som gjorde oss sällskap. Det blev diskussioner om spelmonopol, resor och framförallt spel och mahjong. Kul med sällskap och man blev riktigt taggad att spela mer mahjong faktiskt.
 
Mattias "Pokerstar" Andersson har ju införskaffat ett flipper, jag har själv drömt om att äga ett "World Cup 94"- flipper. Men frågan är om inte ett mekaniskt mahjongbord också ligger högt upp på önskelistan. Men man kanske ska bli bättre på spelet först. Blir hårdträning med ungarna i fortsättningen.
 
Efter middagen blev det en kort sittning cashgame, innan jag och Liv hoppade på en 100+10 Sit & Go. Tyvärr åkte Liv som femma men jag höll mig kvar till en tredjeplats åtminstone. Alldeles för mycket turbo för ett så högt inköp egentligen. Det är uppenbart vad casinot tjänar pengar på och det är cashgame, därför kommer de med alla möjliga ursäkter för att slippa starta upp enbordsturneringar. Väldigt tråkigt, både för turrespelarna och cashgamespelarna, för det betyder att det är dyrt att spela cashgame och dåligt utbud på turneringar.
 
Sen var det ganska lagom att gå till sängs och vi sov tills vi orutinerat blev väckta av städaren, vi hade glömt "Do not disturb"-skylten. Så vi gick upp, tog frukost där vi träffade pokerpappan med respektive som skulle spela dag 2 i main. Hade dagen innan lyckats pressa honom på 1% av hans eventuella vinst, då de gjort springnota på Quarterdeck bar, när vi andra satt kvar:)
 
Vi fick lite tips av dem om Valetta så vi åkte dit, en trevlig överraskning, väldigt mysiga gränder, vackra byggnader och bra shopping.
 
Eftersom Liv är lite fåfäng så har hon inte gärna på sig sina läsglasögon så mitt uppdrag bestod i att gå runt och läsa upp priserna på prislapparna, men jag gjorde också en liten spaning. Det visar sig att trenden med slitna jeans nu tagit steget till Converse-skor där man kan köpa försmutsade sådana.
Det märkliga är att jag tilltalades av utseendet, de såg så där snyggt smutsiga ut, inte så där repigt smutsiga som mina skor gör.

På kvällen blev det turneringar med alldeles för snabb struktur för att det skulle vara riktigt kul. Landskampen var den första, flopade några nivåer in tvåpar mot triss, och reggade till Deepstack turbon. Liv hängde sig kvar i Landskampen ett tag till, men bara ytterligare en timme sen var det slut.
 
Jag gick ganska bra i början av Deepstacken, fick sjukt bra betalt av par i ess en hand, men sen dog kortsnittet och jag fick byta bord, utan möjlighet att styra och ställa speciellt mycket. Spelade mot en kille som satt på mitt bord i Main, väldigt trevlig, som jag tyvärr glömt namnet på, men jag gissar att han känner Koivu. Han var i vilket fall som helst svårspelad både i Main och här och hade större stack än mig, så det fanns inte så mycket utrymme för att bli alltför kreativ. Åkte till sist på övre tredjedelen efter en mörk push när alla foldat till mig på lilla mörken, och stora mörken hittade en bra hand.
 
Nu poolen och havet, vi hörs!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback