Narvikfjellet

2014-04-21 @ 10:56:24 | Allmänt
Det blev mycket fyramanswhist med de äldre barnen, en tur till Lappis för lunch och ett kort bad i poolen. Vi drog ut på allting eftersom vi fått en sen bokning i restaurangen. Lapplandia heter den på hotellet i riksgränsen och det är ett av de få ställen i riksgränsen där man får bra värde för sina pengar. Riktigt bra mat, norrländska delikatesser (vi testade bl.a renhjärta, något jag en gång köpte till min pappa i julklapp när jag åkte hem över julen, men aldrig själv fick smaka), väldigt hög klass.
 
Dagen efter var det avfärd, vi valde att åka till Narvik för att testa på skidåkningen där, nordens högsta fallhöjd med en fantastisk utsikt över fjorden.
 
Vi åkte alltså västerut på E10 och när man rundar en krök runt fjället 2 mil efter riksgränsen så ser man fjorden
samtidigt som all snö försvinner som i ett trollslag. Vi åkte till fjellet, parkerade och gick 50m till liften. Gondolen var stängd så vi fick ta oss upp i tre steg. Efter första liften:
 
 
 
På toppen:
 
Signe ser arg ut eftersom hon inte tyckte att underlaget var så enkelt och att det kändes extra brant då man såg rakt ner mot fjorden.
 
  
 
 
Utsikt från toppstationen.
 


 
Skidåkningen var väl så där, säkert bra backar tidigare på säsongen men nu var det stenhård is eller slush puppie. Dåligt skyltat (inga skyltar alls), men det finns mycket offpist. Vi testade inte så mycket då Signe var med och tack vare den obefintliga skyltningen kom vi fel flera gånger. Men utsikten var värd resan. Vi skippade maten uppe på toppen, 149 NKr för en kycklinggryta, men tog några korvar för 35NKr stycket.
 
Vi var väldigt trötta när vi till sist vände åter mot Kiruna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback